top of page

Aallonharjalta kivikolle ja sen yli

SalPa haki tärkeät vieraspisteet KäPa:lta numeroin 3-2 (2-1). Voitto avasi myös vieraspistetilin, joka on jatkoa ajatellen merkittävää ja ruokkii varmasti joukkueen itseluottamusta. SalPan kaikki kolme maalia teki törkky-vireessä ollut aina maalinnälkäinen Jesse Huhtala. Huhtala nousi maaleillaan Ykkösen maalipörssin kärkeen yksin.


"SalPa näyttää jo pelottavan hyvältä. KäPan vieraana eka vartti täyttä dominointia ja Jesse Huhtala puskee Roope Pyyskäsen pornahtavasta esityöstä 0-1. KäPa ei pääse edes ensimmäisen prässilinjan yli.", twiittasi Salon Seudun Sanomien urheilutoimittaja Juha Tuuna.


Twiitissä ei ollut tällä kertaa edes lehtimiehen lisää, niin häkellyttävän vahva SalPan aloitus Bragulla oli Käpylän Palloa vastaan. Katsomossa kotiyleisön ilmeet olivat täysin epäuskoiset, tuntui että SalPa imaisi vastustajilta kaiken hapen: mitä tästä myllystä seuraa lienee päälimmäinen ajatus katsomossa tuossa hetkessä. Tämän tunteen positiivisessa mielessä todennäköisesti jakoi jopa ne upeat parikymmentä SalPa kannattajaa jotka olivat lähteneet Helsinkiin katsomaan peliä.


- Huikea fiilis! Pallollisena pelinä tämä oli parasta SalPaa mitä ollaan minun aikanani pelattu. Ensimmäiset 25 minuuttia oli ihan huikeaa. Pallo liikkui ja pelaajat liikkui. Meidän pallollinen peli on kehittynyt koko ajan eikä todellakaan olla mikään pelkän pitkän pallon ja vastahyökkäysten joukkue, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä hekumoi pelin jälkeen.


Loistavan alun katkaisi 25 minuutilla kotijoukkueelle tuomittu erittäin kevyt rangaistuspotku. Tuomio näytti livenäkin vähintään kevyeltä, mutta muuttui täysin hämmentäväksi klipiltä katsottaessa. KäPa-konkari Juri Kinnunen tasoitti tilanteeksi 1-1 ja tästä alkoi vaikeudet toden teolla. Joskus puhutaan ottelussa tapahtuvasta synkästä hetkestä, mutta nyt nähtiin pidempi synkkä hetki jossa oli sisällä sysimusta viisiminuuttinen jonka aikana ei onnistunut mikään.


- Ei saisi vaikuttaa tuollainen kevyt rankkari eikä mikään muukaan omaan peliin. Ehkä osa oli sitä että oltiin dominoitu koko alku ja jouduttiin sitten yhtäkkiä puolustamaan eikä siirtymä oikein onnistunut. Tässä kuitenkin kasvuprosessi menossa edelleen ja meillä on paljon pelaajia uudella tasolla. Oltiin välillä ihan liian pehmeitä boxissa, eikä voida tilanteita puolustaa kuten KäPa:n toisessa maalissa, Suonperä analysoi.


- Toisaalta maalit tuli ja tänään kyllä ihan millä mittarilla tahansa parempi joukkue voitti, hän jatkoi.


On vahvan joukkueen merkki, että pystyy tekemään nousun takaa ja lopussa, sitkeyttä.

Samalla on oltava hieman inhorealisti: tällä vaihtelulla jossakin kohtaa todennäköisyydet saattavat alkaa kääntyä vastaan ja pallo saattaa pomppia eri tavalla. Tätä pohtiessa tuli tosin mieleen todennäköisyyksiä vastaan vääntävä esimerkki muutaman vuoden takaa koripallosta. Vilpas Vikings oli useissa otteluissa takana reilusti puoliajalle mentäessä - mutta Viikinki-pursi vain taipui eikä katkennut. Tästä sitkeydestä ja kylmäpäisyydestä oli tuolloin palkintona Suomen mestaruus.


SalPa on tällä kaudella ratkaissut voiton JäPS:stä loppuminuuteilla, noussut HIFK:ta vastaan tasoihin lisä-ajalla, venyi tasapeliin ja voittoon rangaistuslaukauksilla MuSa:a vastaan sekä nyt viimeisellä vitosella iskenyt voittomaalin KäPa:n verkkoon.


- Meidän pitää ilman muuta oppia tästä, taso ei saa heitellä näin paljon mitä nyt tapahtui.

meidän pitää oppia tästä ja taso ei saa heitellä näin paljon mitä nyt tapahtui. Koko ajan kuitenkin menty eteenpäin prosessissa hyvin ja minulla täysi luottotähän joukkueeseen, kyllä nämä tulokset kertovat joukkueen sitkeydestä, Suonperä paaluttaa.


- Ei saa mennä kantapäät maahan tässä sarjassa. Niin hyviä jengejä on vastassa että hetkeäkään ei ole varaa seisoskella tai katsella, knallipäinen hattutempun iskenyt Huhtala komppaa Ruudun haastattelussa.


Työteliäs Huhtala sai ansaitsemansa palkinnon, aivan kuten koko joukkue. Vaihdot onnistuivat pelissä hyvin ja toivat oikea-aikaisesti lisävirtaa. Esimerkkinä vaikkapa Pauli Katajamäki, joka näytti sitä miksi hänet on Saloon hommattu. Tuulennopea laituri oli hetkessä useamman kerran rakentamassa ja hassuttamassa KäPa puolustusta. Voittomaalia edelsi Katajamäen riisto ja syöttö Huhtalalle.


Vaikea voitettava SalPa on jo nyt tässä prosessin vaiheessa kenelle tahansa joukkueelle Ykkösessä. Seuraavaksi voittoa tulee hakemaan naapurikaupungista EIF, joka on tasapisteissä SalPan kanssa. Voidaankin puhua kauden ensimmäisestä aidosta kärkikamppailusta. Peliin odotetaan muutamaa sataa kannattajaa Tammisaaren (Raasepori) alueelta. Mikäli ilmojen herra suosii edes hieman, voidaankin realistisesti odottaa että tuhannen katsojan raja on paperia.


EIF kotipelin yhteydessä järjestetään SalPan ensimmäiset VIP-etkot Peli & Pizza teemalla, näitä partyjä ei kannata jättää välistä.Huhtalan 3-2 osuma aka eurogoal:


Huhtalan Ruudun hikihaastattelu:


Ottelutilastot:Seuraava kotipeli:

SalPa - EIF

La 20.5. klo 16.00


Varaa VIP-paketti:

20€ hintaan, 12€ kausikorttilaisille!


Ottelun ennakkoliput:


et

Comments


bottom of page