top of page

Aikaistetut nousujuhlat Salossa jo huomenna?

Huominen Ravintola Kanarin isännöimän Ykkösen karsintasarjan ottelu on historiallinen lopputuloksesta huolimatta. Parhaassa tapauksessa huomenna Salossa juhlitaan nousua Ykköseen, vaikka tähän toki tarvitaan apuja tuntia myöhemmin alkavasta HJK Klubi 04 - FC Honka / Akatemia pelistä Klubilta. Toisaalta joka tapauksessa Ykkösen karsintapelit ovat harvinaisuus eikä noususta ole tosissaan tapeltu Salossa yli kahteenkymmeneen vuoteen.


Myös huominen vastustaja Ilves-Kissat omaa teoreettiseet mahdollisuudet nousuun. Tämä sauma toki on varsin teoreettinen, tamperelaisten tulisi voittaa kaikki ottelunsa ja SalPan jäädä ilman pisteitä. Kovin ja käytännössä ainoa haastaja SalPan nousulle onkin viiden pisteen päässä majaileva FC Honka / Akatemia. Huominen kierros viitoittaa suuntaa koko kolmen kierroksen karsintasarjalle.


Joka tapauksessa on varmaa, että tavalla tai toisella tämän kauden päätyttyä tehdään tiettyä historiaa, sillä pisin yhden joukkueen Kakkosessa viettämä putki joko katkeaa tai siihen lisätään ainakin vuosi.


Kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet seuraavasti:

Salo 23.4., SalPa - Ilves-Kissat, 4-2

Tampere, 16.7., Ilves-Kissat - SalPa 1-1


Juuri tuo tasapeli 16.7. oli tietyllä tapaa koko SalPan kauden käännekohta joka viitoitti tien uskomattomaan voittoputkeen. Tuossa vaiheessa, kuten pitkään koko kesän ajan, Ilves-Kissat oli sarjan kärjessä ja SalPalla oli takana kaksi peräkkäistä tappiota sekä muutenkin vaisu ja vaihteleva alkukausi. SalPa lähti Kaupissa haastamaan sarjakärkeä kaiken lisäksi pahasti siipirikkoisena. Tasapeli oli pelistä torjuntavoitto ja samalla pieni pilkahdus sekä toivonkipinä Tuohon aikaan pahat linnut lauloivat laulujaan: projekti on epäonnistunut, päävalmentaja pitää vaihtaa, sekä yleisesti ei tul mittää -mentalitetti oli hiipinyt alkuhuuman jälkeen SalPan ympärille. Tämä mentaliteetti oli vain joukkueen ympärillä eikä joukkueessa. Viikkoa myöhemmin kentällä nähtiin se SalPa joka otti sarjan haltuunsa sekä sai salolaisten tuen isosti taakseen. Harvoin missään lajissa kauden aikana on nähty tällaista käännöstä jonka SalPa onnistui tekemään.


Sarjan loppumetreillä hieman haparoiden ilman muutamaa tähtipelaajaansa pelannut Ilves-Kissat palasi viimeisillä kierroksilla tuttuun formiinsa ja kaivoi tarvittavat pisteet. Huominen peli onkin odotettavasti vaikea monella tapaa.


- Ilves-Kissat on todella laadukas joukkue hyökkäyspäässä. Peli tulee varmasti olemaan tasainen, eli ilmaiseksi ei pisteet tule kotiin. Karsintasarjaan noin muuten kyllä lähdetään hyvillä fiiliksillä. Viime pelistä täytyy tietysti parantaa, SalPan maalivahti Joni Rahila pohti ennakkoon ensimmäistä karsintapeliä.


- Salolaisille terveiset vielä, nyt kaikki paikalle lauantaina kannustamaan Joutsenet lentoon, Rahila jatkaa.


Huomenna ensiesiintymisen ottelussa tekee myös SalPan uusi kannattajaryhmä! Kannattajaryhmään pääsee liittymään kuka tahansa, jos haluat mukaan voit olla meihin yhteydessä vaikka sosiaalisissa medioissa niin yhdistämme eteenpäin. Tunnelma siis tulee olemaan entistäkin kovempi, eikä näitä pelejä ole jäljellä enää kuin kaksi joten nyt ei kannata jäädä kotiin.


SalPa - Ilves-Kissat

8.10. klo 15.00

Salon urheilupuisto

8€ / 5€ / alle 16v 0€

Comments


bottom of page