top of page

Albijon Muzaci palaa vahvistamaan SalPaa

SalPan hyökkäyspään palaset alkavat loksahtelemaan lopullisesti kohdalleen paluumuuttaja Albijon Muzacin sopimuksen myötä. Salolaisille tuttu ja kovasti pidetty 26-vuotias Muzaci esiintyi ensimmäistä kertaa SalPan sinivalkoisessa paidassa jo kaudella 2014. Kauden 2016 FC Jazz visiitin jälkeen Muzaci pelasi SalPassa pari kautta siirtyen kaudeksi 2019 TPS:n vahvuuteen. TPS:ssä Muzaci on pelannut sekä Ykköstä että Veikkausliigaa.


- Tero Suonperän kanssa juteltiin muutaman kerran jo tammi-helmikuussa. Kävimme läpi syvällisesti SalPan tavoitteita, joukkueen rakentamisfilosofiaa ja pelityyliä, ja miten minun vahvuudet siihen sopisivat. Pelityyli tuntui sopivalta itselleni, ja nyt kun olen ollut muutaman kerran treeneisssä ennen diilin tekemistä, niin huomasin että joukkueen aktiivinen prässipeli ja pelaajien roolitukset tukevat omia vahvuuksia. Vastaanotto oli heti ekoissa treeneisssä luonteva kopissa, vastassa oli tuttuja kasvoja ja henki tuntui olevan tosi hyvä, Muzaci kommentoi tuoreeltaan sopimusta.


- Itsellä heräsi mielenkiinto senkin takia, että joukkueessa on paljon nuoria lupaavia pelaajia ja seura on kunnianhimoinen. Koen, että pystyn tuomaan niin koppiin kuin kentälle kokemusta, mikä on tärkeää nousijajoukkueelle. Koen myös, että joukkue on sopiva sekoitus kokemusta niin Ykkösestä ja Veikkausliigasta kuin myös tavoitteellisista pelaajista, jotka haluaa urallaan eteenpäin, hän jatkaa.


Muzaci tuo mukanaan Saloon ja nuoreen joukkueeseen rutkasti kokemuusta sekä johtajuutta. Kokemuksen ja esimerkin myötä Mucazi sopii erinomaisesti SalPan pelityyliin.


- Tässä meidän joukkueessa ja taustoissa on se tietynlainen tarina sekä identitetti johon Albi istuu loistavasti. Viime kaudella nimekkäitä paluumuuttajia oli Oskari Jakonen ja Elmo Heinonen, nyt on hänen vuoro liittyä tähän tarinaan. Samalla myös joukkueen peli-identiteettiin Albi sopii erinomaisesti. Haluamme että SalPa on työteliäs ja positiivisesti agressiivinen joukkue, joka paineistaa vastustajaa ja joka pyrkii voittamaan jokaisen matsin. Tottakai on myös etu että hän tuntee Salon arjen ja kuviot entuudestaan, SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti kuvailee paluumuuttajaa sekä joukkuetta.


Päävalmentaja Suonperä oli luonnollisesti tyytyväinen uusimpaan kiinnitykseen.


- Albin sopimus on aivan upea juttu joukkueelle ja koko seuralle. Hän sopii työteliäänä ja loistavana joukkuepelaajana täydellisesti identiteettiimme ja tarinaamme. Albi tuo varmasti lisää monipuolisuutta sekä hyökkäyspeliimme ja loistavana prässääjänä myös puolustuspeliimme. Hän on osoittanut treeneissä, että kovan työmoraalin lisäksi hänellä on potentiaalia myös tehdä tehoja. Uskon että hän tulee nousemaan meillä uudelle tasolle. Lisäksi tämä on mahtava asia myös yleisölle ja yhteistyökumppaneille, koska onhan Albijon käytännössä Salon oma poika, Suonperä sanoi.


- Lupaan antaa kaikkeni Joutsenpaidassa ja tehdä tärkeitä maaleja, hihkaisee Muzaci vielä ennen kuin jatkaa matkaansa päivän askareihin.


Yksi kiva klippi alla - näitä lisää ensi kesänä:


Tervetuloa takaisin Saloon Albijon!Comentários


bottom of page