top of page

Täydellisyyttä hipova SalPa ja huikea kotiyleisö

Lauantaiseen kotiotteluun lähdettiin rohkeasti hakemaan uutta seuran yleisöennätystä vanhan 2001 tehdyn tilalle. Tähän ei ylletty, mutta paikan päällä oli peräti 647 katsojaa jotka todistivat kotijoukkueen huikeaa näytöstä. Yleisö, jonka kokoista ei ole Salossa jalkapallon parissa nähty yli 21 vuoteen, näki UUNI Pizzerian isännöimässä kotipelissä FC Honka Akatemiaa vastaan SalPan jonka eheys, rauhallisuus ja laadukkuus hakee vertaistaan.


Kun 90 minuuttia täyttyi taululla komeili kotijoukkueen selkeä sekä täysin ansaittu 4-0 voittolukema. Jos sitä ehyttä 90 minuuttista on jossain määrin joukkueelta odotettu niin nyt se saatiin ja mitä parhaimpaan mahdolliseen hetkeen. Niin sarjaa kuin laajempaa kuvaa ajatellen.


- Mitä tähän voi sanoa? Mahtava ilta ja iso kiitos yleisölle. Salosta saadaan myös futiskaupunki. Aidosti iso kiitos ja kumarrus. Pakko sanoa myös että on kyllä mahtava toimia näin hienojen ihmisten kanssa ketä tässä on mukana. Pelaajat, staffi ja siis koko organisaatio. Huikeaa saada tehdä töitä näiden ihmisten kanssa, tunteikas SalPan päävalmentaja Tero Suonperä summaa.


Vaikka Honka piti palloa etenkin ensimmäisellä jaksolla niin hätää ei ollut missään vaiheessa. Koko pelin aikana vierasjoukkue pääsi nipin napin kahteen maalipaikan tapaiseen.


- Oltiin tänään tosi hyviä. Pelisuunnitelma toimi täysin, pystyttiin pelin sisällä reagoimaan ja pelaajat itse ottivat vastuuta. Vaikka vastustaja piti palloa jonkin verran hallussa niin pelin hallinta oli meillä ihan koko ajan. Oltiin sitoutunut ja kurinalainen kompakti ryhmä, Suonperä kehuu.


Tottahan tämä oli. Viime viikon KaaPo pakkopullaan verrattuna joukkue oli täysin eri tasolla. Tämä kertoo varmasti siitä tavoitteellisuudesta sekä potentiaalista mikä joukkueessa on. Suonperä painottaa ja korostaa monesti sitä, että valmennuksen tehtävä on antaa työkaluja pelaajille ja pelaajat toteuttavat. Päätökset tehdään yhdessä eikä sanellen.


SalPa sai otteluun varsin hyvän startin myös tuloksellisesti. 18 minuutin kohdalla Mikke Louhela osoitti jälleen vaarallisuutensa. Sopivalla maltilla jalka vapaaksi ja 20-metristä tarkasti alanurkkaan. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.


Tauolla vaihdosta kentälle tullut uusi SalPalainen Otto Salmensuu juoksi suoraan salolaisten sydämeen. Räväkkä katko ja riisto keskikentällä, nopea haasto ja juoksu boksiin, pallo John Fagerströmin jalkaan - illan toinen maali syntyi 47 minuutin kohdalla.


3-0 maalin teki 65 minuutilla kerrassaan hurjalla pommilla 25 metristä Niko Leskelä, joka käytti hänelle jääneen tilan höydykseen. Suonperä on painottanut ja kehottanut usein laukomaan enemmän, joten ainakin Leskelä on selvästi ollut kuulolla tässä keskustelussa.


Jami Siirtola heitti apinan selästä tyylikkäästi, kuinkas muuten, murtautuen usean Honka-pelaajan keskeltä boksiin ja viimeistelemällä niin viileästi kuin eilisessä paahteessa nyt vain. 86 minuuttia pelattu ja lukemat tylyt 4-0.


Sarja jatkuu äärimmäisen tasaisena, mutta pieniä orastavia suuntaviivoja ylös ja alas on varovaisesti arvioiden tapahtumassa. SalPa on sarjassa kolmantena, pisteen perässä ykköstä Jazzia ja kakkosta Ilves-Kissoja. Neljäntenä jatkaa sunnuntaina VJS:n 4-3 nujertanut Klubi. HJS on noussut vahvasti mukaan kärkkymään paikkaa neljän joukossa. Yhden ottelun vähemmän pelannut HJS nousee tasapisteisiin Klubin kanssa voitolla. Alkukauden komeetan TamUn tilanne sen sijaan on haastava. Viidestä viime pelistä vain yksi piste ja kärki on jo kahdeksan pisteen päässä. Kuten tässä sarjassa on nähty, mitä vaan voi tapahtua mutta eiliset kärkijoukkueiden voitot loivat pientä pesäeroa. Voikin odottaa, että seuraavat kierrokset antavat jo paremmin osviittaa siitä mihin päin sarja lähtee menemään.


Koko joukkue ansaitsee kehut ja kiitokset upeasta pelistä. Katsomossa oli paljon uusia kasvoja jotka takuulla palaavat SalPan taistelua katsomaan. Osin tähän liittyen: aikeissa on järjestää edullinen ja historiallinen vieraspelimatka ensi viikon VJS otteluun ( la 20.8. klo 19.00 Vantaa Myyrmäki ). Hinta tarkentuu alkuviikosta, mutta noin 15€ on bussimatkalle alustavasti kaavailtu kustannukseksi. Mikäli tämä kiinnostaa, otahan yhteyttä meihin päin hetimiten! Tiedotamme kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa matkasta heti kun kaikki on valmista.


SalPa–FC Honka Akatemia 4–0 (1–0)

18' Mikke Louhela 1–0 47' John Fagerström 2–0 65' Niko Leskelä 3–0 86' Jami Siirtola 4–0

Yleisöä: 647


Ottelutilastot:


تعليقات


bottom of page