top of page

Cup-taival päätökseen PK-35 vieraana

Joutsenlauma matkusti keskiviikkona Suomen Cupin neljännesvälieräotteluun ja taisteluun paikasta kahdeksan parhaan joukkoon. Edellisellä kierroksella Kakkosen B-lohkokärjen Ilve-Kissat peräti 7-2 teurastanut PK-35 lähti peliin suosikkina. Tämän vuoden Cup on kuitenkin osoittanut juuri sitä mitä siltä sopii odottaa: yllätyksiä ja voittoja sarjatasoon katsomatta.


PK-35 voitti 1-0 ja eteni puolivälieräkierrokselle, jossa se saa vastaansa Veikkausliigan HIFK:n. Ottelun ainokainen syntyi 57 peliminuutilla Mustafa Beyain maalilla. Beyai pääsi viimeistelemään vapaasti Österlundin torjunnasta pompanneen pallon. Tilanne haiskahti hieman paitsiolta, mutta peli jatkui normaalisti.


Joutsenlauma oli nimensä veroinen: tiivis, yhteinäinen ja taisteleva. Puolustuksen osalta asioita on käyty läpi jo harjoituksissa, sillä SalPan päävalmentaja Tero Suonperä totesi että maaleja on päästetty liikaa. PK-35 tuli peliin kovaa ja piti palloa. Maalipaikoille tai boxin sisään ei oikeastaan ollut asiaa tiiviin puolustuksen ansiosta. Viikonlopun Ilves2 peliin verrattuna peli-ilme oli erilaista. Puolustuksen kautta SalPa pääsi muutamilla pitkillä avauksilla kolkuttelemaan maalipaikkoja.


- Tietyllä lailla kaksijakoinen olo. Tappio harmittaa ja olisi ollut hienoa jatkaa tätä cup-taivalta. Mutta pelattiin todella hieno peli, taisteltiin ja pistettiin vastustaja todella koville tänään. Juuri kopissa puhuttiin että nyt otetaan tästä se positiivinen matkaan. Nyt oltiin yhteinäinen, tiivis ja hyvähenkinen ryhmä, kaikki jäi kentälle. Erittäin tyytyväinen peli-ilmeeseen ja esitykseen, kertoo Suonperä.


PK-35 maalin jälkeen SalPa selkeästi nosti prässiä ja otti myös pallollista roolia. Vaikkei tämä tuonut lopulta toivottua tulosta, oli kokemus varmasti positiivinen.


- Meillä oli kaksi erinomaisen hyvää harjoitusta ennen tätä peliä ja käytiin myös samalla läpi sitä mikä on meidän peli-identiteetti ja mitkä on meidän arvot. Tällainen peli-ilme kun säilyy, tuollainen toistensa tsemppaaminen ja meininki. Kaikki yhdessä totesi että tämä ilme viedään sarjapeleihin ja tämä on se meidän identiteetti ja arvot. Tulokset tulee kääntymään positiiviseksi tällaisella esityksellä, Suonperä analysoi.


Loppujen lopuksi kaikki oli pienestä kiinni eikä rankkarikisa olisi ollut suuri vääryys. Nyt tämä upea taival Suomen Cupissa tuli päätökseen ja voidaan siirtää kaikki keskittyminen Kakkoseen.


Kakkonen jatkuu jo tulevana lauantaina Suomen veroparatiisin, Kauniaisten, kovalla ja pienellä kentällä. GrIFK on kaksi pistettä SalPan takana. Yksi erikoisuus otteluun lähdettäessä on se, ettei GrIFK ole onnistunut voittamaan peliäkään kotikentällä tällä kaudella. Vastaavasti SalPa ei ole voitossa onnistunut vieraskentällä. Ottelun panoksia on turha vähätellä, kolme pistettä tässä tilanteessa on kultaakin arvokkaampaa.


- Nyt levätään, nukutaan ja syödään hyvin. Palauttavaa treeniä ja huoltoa. Siihen peliin saadaan sitten myös vähän tuoreita jalkoja mukaan. Bamo Ahmadi ja Mikke Louhela tulevat esimerkiksi mukaan, Suonperä kertoo.Ottelutilastot:

Comments


bottom of page