top of page

EIF vei pisteet Raaseporiin

Ravintola Kanarin isännöimä SalPa-EIF jätti todennäköisesti ainoastaan Peli & Pizzapartyn osallistujille hyvän maun suuhun. Muuten kotiyleisölle tarjottiin vain karvas jälkimaku kevyen pilkkupuhalluksen ja lisäajalla hävityn matsin myötä. EIF vei voiton 2-1 (1-0) ja pisteet mukanaan Raaseporiin.

EIF siirtyi 42 minuutilla Stanislav Efimovin pilkkuvedolla 1-0 johtoon, näissä lukemissa mentiin myös tauolle. Rangaistuspotkutuomio oli jälleen sarjassamme "erittäin kevyt". Tilaisuus puhaltaa pilkku tuli tottakai pienestä kontaktista, tämän tilaisuuden tuomari tällä kertaa käytti. Toisaalta 89 minuutilla Jesse Huhtala lanattiin selästä kumoon EIF:n boxin sisällä, mutta tämä jätettiin puhaltamatta.

SalPa tuli toiselle jaksolla erittäin vahvasti ja otti pelin hallinnan entistä vahvemmin itselleen. Roope Pyyskänen asteli kulmalipulle 54 minuutilla, tarkka hyvä kulma jossa Joonas Meura oli omilla korkeuksillaan ja puski pallon maaliin. Johtomaaliin oli vähintään se tuhannen taalan paikka, kun Huhtalan juoksu ja syöttö vapautti Yongtae Yoonin maalipaikalle. Yoon paukautti pallon karkeasti yli maalin. EIF pääsi lisäajalla kuin varkain kulmapotkuun ja siitä seurannut sekava, joskin valitettavan tuttu näky, johti Artur Atarahin 2-1 voittomaaliin.

- Ärsyttää tosi paljon. Meidän pelissä oli paljon hyvää ja mitä pidemmälle peli meni sen nousujohteisemmin sekä paremmin pelattiin. Toisella jaksolla oltiin pelin päällä ja voittomaali leijui ilmassa. Paikat siihen oli, mutta ei tehty niistä, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä toteaa pelin jälkeen.

- Tällaisia maaleja meille on tehty. Huono puolustus, aikaa oli vaikka kuinka eikä kukaan mennyt tilanteisiin. Tällaisia maaleja meille on tehty, oikeastaan kaikki maalit on olleet samanlaisia. Tätä on siis käyty läpi ja harjoiteltu, jostain syystä tuo terävyys ei nyt vielä ole mennyt ihan täysin perille. Muuten puolustetaan hyvi, mutta sitten tulee tällaisia. Toki tässä on menossa kasvutarina ja haetaan kokemuksia, mutta ei näitä saisi toistuvasti tapahtua. Se on vain fakta joka jokaisen pitää nyt ymmärtää. En halua tästä ketään pelaajaa heittää bussin alle, korkeintaan itseni kun en saanut sitä terävyyttä kaivettua, Suonperä jatkoi samaan hengenvetoon.

Pelin vaikeimmat hetket oli pitkälti itse aiheutettuja. Purkupallot jäivät tässäkin pelissä monesti ensimmäiseen vastustajaan, tai ensimmäinen syöttö omista lähdettäessä oli niin kevyt että sen ehti lukea ja katkaista puolisokea naapurin mummokin. EIF pääsi paineistamaan näiden jälkeen uudestaan, ja toisinaan uudestaan ja uudestaan.

Vaikka näitä synkkiä hetkiä oli pelissä, oli pallonhallinta kotijoukkueella ja EIF näytti aika-ajoin SalPan käsittelyssä äärimmäisen passiiviselta. Suonperä muistutti että jo Ykköscupin pelissä SalPa pakotti EIF:n puolustuskannalle. On tottakai muistettava että EIF on hyvin todennäköinen TOP3 joukkue kun sarjataulukkoa laitetaan lopullisille sijoille syksyllä, joten kyseessä on laadukas joukkue. On siis vähintään hyvä merkki miten vahvasti SalPa pelasi tässä pelissä yli 800 katsojan edessä.

SalPa on pelannut Ykköstä kotikentällä nyt neljän pelin verran ja katsojakeskiarvo on 711. Mikäli tästä otetaan pois varakentällä pelattu avauspeli, on keskuskentän otteluiden katsojakeskiarvo komea: 793. Salo on siis lähtenyt upeasti joukkueensa tueksi, eikä tämä matka suinkaan ole kuin alussa.

Puheesta Suonperän ja pelaajien kanssa jäi vaikutelma että ensi viikkoon lähdetään entistä vahvemmin ja kovemmin. Ensi viikon lauantaina päästäänkin pelaamaan upeissa puitteissa ja ison yleisön edessä Varsinais-Suomen Ykkösen derby TPS:ää vastaan Veritas Stadionin upouudella tekonurmella.

SalPan kumppani Louhos Digital kustantaa kannattajabussin Salosta Turkuun ja takaisin, joten matkaan pääsee erittäin huokeasti. Kannattaa siis käydä varaamassa paikat nopesti: