top of page

Elmo Heinonen jatkosopimukseen kovin tavoittein

SalPan joukkueen palaset loksahtelevat paikoilleen positiivissa merkeissä. Tänään saatiin valmiiksi yksi iso palanen tähän palapeliin sekä SalPan uuden alun tarinaan: Elmo Heinonen pelaa sinivalkoisissa väreissä ensi kaudellakin! Heinonen oli tunnetusti viime kaudella yksi nousun takuumiehistä sekä yleisön suosikeista. Viime kaudella 18 maalia sylkenyt 25-vuotias SalPa kasvatti tuo siis sekä jatkumoa, kokemusta ja esimerkkiä joukkueeseen. Kokemusta Heinoselta löytyy sekä Veikkausliigasta että Ykkösestä, joista jälkimmäisenä mainitusta hän pelasi ja maalasi viimeksi edelliskaudella 2021.


- Mielettömän hyvät fiilikset saada vihdoin sopimus maaliin ja saada nyt täysi fokus SalPaan ja uuteen kauteen Ykkösessä! Joukkue on muuttunut paljon ja sisään on tullut nuoria ja nälkäsiä pelureita joilla tavotteet Ykköstäkin korkeammalla. Hieno homma että joukkue on jo nyt lähes kasassa ja päästään yhdessä hitsautumaan yhteen, Heinonen hehkuttaa.


Salon Seudun Sanomien urheilutoimittaja Juha Tuunan antama lempinimi Kiskon Batistuta, joka viittaa Heinosen kotiseutuun Kiskoon (entinen kunta nykyisen Salon alueella) ja legendaariseen argentinalaiseen entiseen kovaan maalintekijään Gabriel Batistutaan, tullee ensi vuonnakin tutuksi kaikille SalPaa seuraaville. Ja niitä maaleja Kiskon Batistuta lähtee tekemään tulevallakin kaudella rohkeasti muuttuneesta sarjatasosta huolimatta.


- Ei olla vielä joukkueen kesken asetettu yhteisiä tavoitteita mutta itselle maistuu vain yläloppusarjapaikka missä ne kovimmat pelit sitten kauden lopussa pelataan. Kyllä kaksinumeroisiin päästään tälläkin kaudella maalitilastoissa, Heinonen sanoo hymy suupielessä.


- Vuosi sitten kun palasin SalPaan niin tavoite oli että täällä pelataan pitkästä aikaa Ykköstä. Hienoa on nähdä minkälainen tarina ja pöhinä Saloon saadaan aikaiseksi. Toivottavasti uusille istumapaikoille saadaan lämmittäjiä myös, hän jatkaa viitaten samalla kuulemiinsa suunnitelmiin Salon keskuskentän uusista katsomoalueista.


Päävalmentaja Tero Suonperä oli myös vähintäänkin tyytyväinen Heinosen jatkopaperista. Aiemmissa haastatteluissa on käynyt ilmi se miten vaikea laadukkaita meriitit antaneita hyökkääjiä on löytää. Tässä jatkosopimuksessa on osin myös kyse jostakin suuremmasta joka käy Suonperänkin lausunnoista ilmi.


- Elmon sopimus on loistava juttu sekä joukkueelle, että koko seuralle. Elmo on loistava esikuva nuorille junioreillemme ja mahtava tyyppi muutenkin kaikin puolin. Hänen pelilliset vahvuutensa ovat jo kaikkien tiedossa, joten ei niistä sen enempää. Elmolla on kova halu ja nälkä osoittaa olevansa kova maalintekijä ja pelaaja myös Ykkösessä. Motivaatiosta homma ei jää kiinni ja oli hienoa huomata kuinka hyvässä kunnossa hän tuli Australian reissustaan. Joukkue kasvoi henkisesti heti, kun Elmo saapui takaisin koppiin ja tämä on erittäin tärkeä ominaisuus hänessä. Hän tulee ilman muuta olemaan yksi johtavista pelaajista. Nuori joukkue tarvitsee myös kokemusta ja sitäkin saatiin nyt. Elmo oli todella tärkeä pala viimevuotista tarinaa, joten oli tottakai tärkeää kiinnittää hänet myös tulevalle ykkösen kaudelle. Hienoa että tällä tarinalle saatiin onnellinen loppu ja Elmo pelaa Joutsenlaumassa myös tulevalla kaudella, Suonerä kommentoi.


SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti ei myöskään piiloitellut tyytyväisyyttään, vaikka lopulta kaikki meni juuri kuten oli sovittu. Tästä kylmäpäisyydestä hatunnosto myös toimiston suuntaan.-


- Meillä oli koko ajan Elmon kanssa yhteinen tavoite päästä jatkamaan matkaa myös Ykkösessä, ja etenimme sitä kohti rauhassa neuvotellen. Tavoitteena oli saada jatko selväksi helmikuun alkuun mennessä ja näin tehtiin. Mahtavaa päästä hakemaan yhdessä menestystä Ykkösessä! Niin seuralla kuin Elmollakin on edessä näytön paikka, että pystymme nostamaan tasoamme Ykkösen vaatimalle tasolle, Karinti alleviivaa.


- Nyt sitten vain sankoin joukoin se kuuluisa 12. pelaaja, eli katsojat, hankkimaan kausikortti taskuun ja valmistautumaan kauden alkuun, Karinti ja Suonperä sanovat yhteen ääneen!


Mahtavaa että jatkat Elmo - tervetuloa kotiin!


Lauantaina vastassa FC Inter - viikon päästä kotikentällä TPS


SalPan harjoitusottelut ja kauteen valmistautuminen jatkuu lauantaina 28.1. harjoitusottelulla Veikkausliigajoukkue FC Interiä vastaan Turussa. Ottelu pelataan Turku Energia Areenalla klo 13.00 alkaen.


Kilpailullinen kausi käynnistyy herkullisella talviderbyllä ensi viikon lauantaina. Salon tekonurmelle SalPaa vastaan astelee TPS. Tällöin viimeistään kannustamaan SalPa voittoon!


SalPa - TPS

4.2.2023 Salon urheilupuisto, tekonurmi

Liput 5€ / alle 16v ilmaiseksi / kausikortit voimassa
댓글


bottom of page