top of page

Helatorstain huumaa Kouvolassa

Otteluruuhkan ja vaihtelevien otteiden värittämä Joutsenlauman kevätkausi jatkuu huomenna Kouvolassa Suomen Cupin 5. kierroksen ottelulla KJP:tä vastaan. Edellinen Kakkosen vieraspeli päättyi pettymykseen ja puhtaaseen 2-0 tappioon FC Honka / Akatemiaa vastaan.


- Pää pystyssä mennään ja jatketaan tätä viikkoa. Tiivisti ollaan oltu yhdessä tiukan ottelutahdin takia ja keskittyminen on aina seuraavassa ottelussa. Kaikenlaisia vastoinkäymisiä on sattunut matkan varrelle, mutta niistä pitää ottaa oppia ja tulla vahvempana ulos, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä avaa tuntojaan.


Suomen Cup on edennyt kiinnostavaan vaiheeseen. Joutsenlauma on joutunut pelaamaan toistaiseksi kaikki ottelut vieraskentällä, sillä sarjasysteemissä alemmalla sarjatasolla pelaava joukkue saa kotiedun. Kouvolan Jalkapallo (KJP) pelaa Kolmosta, joten matka käy lakritsista ja arkkitehtuuristaan tunnettuun Kouvolaan Helatorstain kunniaksi. KJP on oman lohkonsa kolmantena ja on tiputtanut cupissa jo useamman laadukkaan joukkueen.


- Varmasti tulossa on kova vastustaja jolla on cupista hyviä kokemuksia, takana kotiyleisön tuki ja paljon voitettavaa. Joidenkin pelaajien taustoja tiedetään, mutta muuten ei erityisesti joukkuetta tunneta. On kuitenkin selvää että monet Kolmosen kärkiseuroista pystyisivät pelaamaan Kakkosessakin kunnialla, Suonperä analysoi.


Joutsenlauman laaja rinki tulee tarpeeseen tiukan ottelutahdin keskellä. Samalla cup on harvinainen paikka keskellä kautta tarjota ainutlaatuista mahdollisuutta vähemmille minuuteille jääneille pelaajille. Rotaatiota tullaankin näkemään.


- Jokaista ottelua lähdetään voittamaan. Nyt teemana ollut tämä tiivis viikko jonka jälkeen koittaa vähän taukoa. Huomenna moni joka on eri syiden takia ollut hieman vähemmällä peliajalla saa aidon näytönpaikan. Tämä on todella hyvä tilanne ja mahdollisuus vastata huutoon. Meillä ei ole avaukseen kausikortteja, joten odotan todella innokkaana huomista, Suonperä jatkaa.


Suomen Cup ottelua voi seurata Ruutu+ palvelussa 26.5.2022 klo 16.00 alkaen.


Kakkonen jatkuu Salossa sunnuntaina 29.5. klo 18.30. Vastaan astelee erinomaisesti kauden aloittanut, sarjan nelosena oleva, VJS. Valitettavasti Salon urheilupuiston helmi, keskuskentän samenttinen luonnonnurmi, on kuin muisto entisestä loistostaan: kuiva, kuollut ja täysin pelikelvoton alusta. Tämä tarkoittaa sitä, että kauden kolmaskin kotiottelu pelataan varakentällä keinonurmella. Ottelutapahtumaa ollaan saatu parannettua joten yleisölle luodaan parhaat mahdolliset olosuhteet.


- Viimeinen asia jota odotin Saloon tullessani oli tällaiset ongelmat nurmen kanssa, mutta kaikkea tässä näköjään voi tulla eteen. Toivotaan että se nurmi sieltä jostain nousee vielä, Suonperä harmitteli.


Huomenna siis kaikki Ruudun ääreen ja sunnuntaina paikalle Salon urheilupuistoon!


.

Comments


bottom of page