top of page

Helteinen hukkareissu Hämeenlinnaan

Viikon toinen vieraspeli pelattiin eilen Hämeenlinnassa. Kotijoukkue Hämeenlinnan Jalkapalloseuran (HJS) oli tyli vieras ja vei värikkäiden vaiheiden jälkeen voiton maalein 3-2.


Kaurialan kentän pelikello näytti sitkeästi +32 astetta. Vaikka siinä lienee muutama aste ylimääräistä niin palella ei todellakaan tarvinnut. HJS - Salpa peli oli houkutellut paikalle hieman päälle 200 katsojaa, jotka saivatkin viihdettä koko rahan edestä.


- Oli vähän liiankin tapahtumarikas peli ainakin meidän omaan päähän. Henkinen preesens ei nyt oikein ollut kunnossa. Tuli liikaa henkilökohtaisia virheitä joista vastustaja pääsi vapaille paikoille. Harmittaa todella kovin, SalPa käskijä Tero Suonperä kommentoi.


Ensimmäinen 10 minuuttia oli kotijoukkueen kovaa painostusta ja hallintaa. Läheltä piti tilanteita syntyikin, mutta mitään todellista ei kotijoukkue saanut aikaan. Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, otti SalPa pallonhallinnan haltuun. Tässä mielessä tämä peli erosikin aiempiin vieraspeleihin verrattuna. Eräs katsojakin totesi puolen tunnin kohdalla melko vahvalla Hämeen murteella: "nämä mustapaidat pitävät kyllä palloa ja syöttelevät hyvin". Mustapaidoilla viitattiin SalPaan joka pelasi tummissa vieraspaidoissa. Mainittakoon tässä välissä, että Kaurialan nurmikenttä oli melko roisissa kunnossa ja pallo pomppi aikalailla jos maata pitkin pelattiin. Tämä toki sama molemmille, eikä kenttä aiheuttanut sen suurempia ongelmia kummallekaan joukueelle.


Pallonhallinnasta huolimatta maalipaikoille ei käytännössä päästy. HJS piti oman pelinsä ja pakettinsa tiiviinä, joten SalPa vyörytys pysähtyi pääosin 20-30 metrin päähän maalista. Kesken SalPa painostusta HJS pääsi vastahyökkäykseen josta Miika Paussu pääsi viimeistelemään tyhjiin kotijoukkueen 1-0 johtoon. Näissä lukemissa mentiin myös tauolle.


- Pelissä oli kyllä paljon hyvää, tehtiin hyviä ratkaisuita ja meillä on löytynyt se pelin rakenne. Pelin tasapainossa ei ole mitään ongelmaa. Tasapainon sisällä tulee sitten vääriä ratkaisuita. Olisi se tasapeli tänään vähintään ansaittu, Suonperä pohtii.


Toisella jaksolla SalPa jatkoi hallintaa ja terävöitti peliä. Tämä toikin tulosta: 55 minuutin kohdalla Mikke Louhela viimeisteli tasoituksen hienon hyökkäyksen ja Elmo Heinosen syötön päätteeksi. Hämeenlinnalaiskatsomossa huokailtiin, koska oli ottelu oli selkeästä kääntymässä. Sitten tapahtui se karmein mahdollinen: 56 minuutilla pienen sähläyksen jälkeen HJS:n Jami Kyöstilä sai purkupallon haltuunsa keskellä ja siirsi samantien kotijoukkueen 2-1 johtoon.


SalPa jatkoi kuitenkin siitä mihin jäi ja paineisti. Palkinto tulikin jo kolmen minuutin päästä kun vapaapotkun jälkitilanteesta ensimmäistä kertaa avauksessa pelannut vahvistus John Fagerström tasoitti tilanteeksi 2-2. Tässä vaiheessa vierasvoitto tai tasapeli olisivat olleet vedonlyönnissä matalimmat kertoimet. Toisin kävi kuitenkin tänään. SalPa-kapteeni Iku Leino lanattiin boksin sisässä pallollisena nurin 78 minuutin kohdalla, HJS sai siitä ylivoiman ja Eemeli Raittinen sai viimeistellä käytännössä tyhjiin 3-2 maalin, joka jäi samalla myös voittomaaliksi. Tasoitusta haettiin mutta sitä ei irronnut tällä kertaa.


- Tuollaiset tilanteet vihelletään sata kertaa sadasta, mutta sille nyt ei mitään voida. Kiinnittäisin huomion siihen miten tämä tilanne syntyi. Meillä oli parikin tilaisuutta purkaa pallo pois tai syöttää pitkänä Elmo Heinoselle joka meillä on kärjessä ja hoitaa nämä tilanteet kyllä, mutta tehtiin näissä virheitä tänään, Suonperä manaa.


- Olin tälle viikolle ajatellut että meille se nappisuoritus tuo 4-6 pistettä, siitä jäätiin nyt harmilliseti, hän jatkaa.


Pahin otteluruuhka on nyt selätetty. Jatkossa pelit ovat käytännössä peli per viikko tahtia. Seuraava ottelu pelataan 9.7. Salon keskuskentän nurmella, joka on jo kelpo kunnossa tauon ja erityishuomion ansiosta. Vastaan saadaan MuSa Porista, tällöin sankoin joukoin paikan päälle.


Tero Suonperän kommentit ja haastattelu ottelun jälkeen:


Ottelutilastot:

Comments


bottom of page