top of page

Ilves alisti Joutsenet kauden ensimmäiseen kotitappioon

SalPa pääsi eilen ensimmäistä kertaa pelaamaan keskuskentän nurmella Eläinlääkärikeskus EHYT:n isännöimässä pelissä. Menemättä sen enempää nurmen kuntoon, oli organisaatiolle todella tärkeää päästä toteuttamaan jo kauan odotettu ottelutapahtuma kunnon puitteissa. Vieraaksi tähän keskuskentän kauden avaukseen saatiin Ilves2 Tampereelta.

SalPa lähti otteluun suosikkina, vaikka olikin tiedossa ettei ennen eilistä peliä sarjan häntäpäässä olevan vieraan sarjasijoitus kerro koko totuutta. Kakkosen B-lohkon tasaisuutta sekä laatua on alleviivattu koko alkaneen kauden ajan jopa väsymiseen saakka. Tosin nämä adjektiivit kuvaavat valitettavan täydellisesti lohkon joukkueita.

Ilves2 vei pisteet mukanaan Tampereelle maalein 2-1. Voiton voidaan sanoa jopa sinivalkoisten lasien läpi olleen ansaittu. Heti ottelun alussa vieraat määräsivät tahdin ja suunnan. Pelialustan heikko kunto muutti pelaamista, mutta tässäkin vieraat olivat askeleen, jopa pari, edellä kotijoukkuetta ensimmäisellä jaksolla. Sarjassa erot ovat edelleen pieniä, eikä SalPan sarjasijoitus kuudentena muuttunut tappion myötä.

SalPan päävalmentaja Tero Suonperä käytti pelin jälkeisessä haastattelussa samoja sanoja joita hän antoi myös Salon Seudun Sanomien haastatteluun.

- Oltiin ihan lapasia ensimmäinen puolisko! Tiedettiin kentän kunto, ollaan siinä treenattu ja oletus oli että me hyödymme tästä, mutta kävi ihan toisin. Tiettyjä juttuja joita on toteutettu jo pitkään ei nyt olisi voinut tehdä, kuten pelata palloa alas, mutta silti tehtiin, Suonperä tuhisi pelin jälkeen silminnähden turhautuneena ja harmissaan.

Nuori Ilves2 oli todellakin herra ja hidalgo avauspuolikkaan. Useista maalipaikoista sekä yhdestä ylärimasta huolimatta tauolle lähdettiin varsin siedettävässä 0-1 vierasjohdossa.

Puoliajalla SalPa suoritti kaksi vaihtoa, joista yksi oli odotettu: SJK:sta lainalle tullut SalPan paluumuuttaja Endrit Rrustemi. Toinen vaihdosta kentälle tullut oli Ronias Yacoob. Vaihdot toivat hetkellisesti selkeää piristystä kotijoukkueen peliin. Rrustemi pääsikin viimeistelemään 1-1 tasoituksen alle 10 minuuttia vaihdosta. Tässä vaiheessa kauden ennätysyleisö (403, paras lukema Salossa vuosiin) alkoi selkeästi janoamaan voittoa ja kolmea sarjapistettä.

Jos on puhuttu lohkon tasaisuudesta sekä laadusta, niin SalPan kohdalla kauden kestoaihe on myös pelin tasapainosta ja tasaisuus.

- Edelleen se tasaisuus puuttuu. Toisen puoliajan aloitus oli hyvä mutta sellaista tasaista 90 minuuttista ei löydy. Jouduttiin myös ottamaan ehkä hieman aikaisin vaihdot, vaikka toisaalta jopa mietin olisiko pitänyt tehdä ne aikaisemmin, Suonperä pohtii.

Molemmilla joukkueilla oli paikkoja lisämaaleihin toisella jaksolla. Kotijoukkueen parhaana palkittu Tatu Österlund otti jopa muutaman täysin mahdottoman game saverin ja piti voittohaaveet elossa. Lopulta Österlund jäi turhan yksinäiseksi valopilkuksi puolustuspäässä ja Ilves2 rankaisi maalilla.

- Paikalla oli paljon yleisöä ja hieno tuki, tunnelma. Todella harmi ettei yleisö saanut sitä kiitosta minkä ansaitsi, Suonperä jatkaa.

Mainitsemisen arvoinen asia on Topi Sistosen ensimmäiset minuutit Kakkosessa sekä peräti seitsemän SalPa-kasvatin yhtäaikainen olo kentällä! Aurinkoinen ottelutapahtuma ja palvelut keräsivät kiitosta - jatketaan tästä ja tuetaan meidän joukkuetta.

SalPan ottelut jatkuvat jo keskiviikkona cupissa, jolloin vastaan asettuu PK-35 Helsingistä. Aikaa murheita tai märehtiä ei siis ole.

- Joukkueessa ollaan sanottu että viisi sekuntia harmitellaan, sitten eteenpäin. Uusia pelejä tulee nopealla tahdilla ja se antaa mahdollisuuden taas, Suonperä painottaa.

Yksi todella mielenkiintoinen "otteluraportti" löytyy Seura-lehdestä:

https://seura.fi/seuran-mies/kakkosesta-kajahtaa-salpa-on-valmis-ykkoseen-enaa-puuttuvat-teot-kentalla/ --> Samalla Seuran miehelle terveisiä, että tulevissa otteluissa anniskelualueita on kaksi, joista toinen etusuoralla.

Ottelutilastot:

Sarjan tilastot:

Kiitokset vielä runsaslukuiselle yleisölle, otteluisännälle ja muille ottelun mahdollistaneille tahoille.