top of page

Ilves-Kissojen vieraana sarjan toiselle kierrokselle

SalPa taistelee lauantaina tärkeistä sarjapisteistä Tampereella Kaupissa Ilves-Kissojen vieraana. Samalla ohitetaan sarjan puolivälin krouvi ja aloitetaan toinen kierros.


Sarjan ensimmäinen puolikas on ollut jopa odotettua tasaisempi sekä kiinnostavampi. Usealla joukkueella on edelleen täydet edellytykset ja mahdollisuudet nousta sarjassa kärkeen saakka. Esimerkiksi SalPa on tällä hetkelllä sarjassa viidentenä kuuden pisteen päässä sarjakärjestä, seitsemän pisteen sisällä on seitsemän joukkuetta. Ei siis ole mitään syytä olettaa, etteikö sarjan toinen puolikas tarjoaisi ristiin meneviä pelejä ja jännitystä loppuun saakka. Eri tietolähteiden mukaan etenkin 03-alueen joukkueista useampikin etsii vielä vahvistuksia, joten kaikki on edelleen auki ja mahdollista.


SalPan sarjan ensimmäinen kierros on ollut monellakin tapaa mustavalkoinen ja täynnä vastakohtia. Jopa siinä mielessä, että voittoja ja tappioita on molempia kuusi. Pistejakoon ei ole päädytty kertaakaan (sarjan ainoa joukkue joka ei ole pelannut tasapeliä). Samanlaista vaihtelua ja vastakohtia on nähty myös peliotteissa. Kuten päävalmentaja Tero Suonperä on monesti sanonut, pelissä on todella hyviä aihioita ja jokainen pelaaja tietää mitä voittaminen vaatii. Tavoitteena siis toiselle kierrokselle on se, että palaset loksahtelee entistä useammin paikoilleen ja sitä myötä löytyy entistä tasaisempi suorittaminen.


Ilves-Kissat kävi SalPan vieraana Salossa sarjakauden avauksessa huhtikuussa. Tuolloin SalPa oli selkeästi parempi ja voitti pelin 4-2. Tamperelaiset hävisivät myös kauden toisen pelinsä HJK Klubi 04:lle 4-0. Huhtikuussa olisikin ollut vaikea uskoa, että Ilves-Kissat olisi sarjan kärkijoukkueita kauden puolivälissä. Tällä hetkellä Ilves-Kissat on sarjakakkosena, mutta piikkipaikka on heille myös tuttu. Avaustappioiden jälkeen Ilves-Kissat on hävinnyt vain yhden pelin ja takonut sarjan eniten maaleja. Toisaalta, tamperelaiset ovat myös päästäneet eniten maaleja. SalPa sen sijaan on päästetyissä maaleissa jaetulla kakkossijalla, pitkälti kahden viimeisen pelin seitsemän päästetyn maalin johdosta.


Huomisesta pelistä haetaankin asetelmia loppukaudelle sekä seuraaville kotipeleille TamU:a ja Klubia vastaan.


Ilves-Kissat - SalPa

Kaupin jalkapallostadion, Tampere

16.7.2022 klo 18.00


Sarjataulukko- ja tilastot:Comments


bottom of page