top of page

Perinteikäs Jaro nuijittiin nurmeen

Salon kaupungin isännöimä SalPa - FF Jaro oli historiallinen jo pelkästään sen takia että melko legendaarista perinteikästä Jaroa ei Salossa ole aiemmin nähty. Kotijoukkueen selvään 3-0 (0-0) voittoon päättynyt näytös varmisti samalla SalPan runkosarjan sijoituksen 7. ja samalla kolme kotipeliä alempaan loppusarjaan. Sarjapaikan osalta tilanne näyttää myös erinomaiselta. Samalla ylemmästä loppusarjasta ulos jääminen jää jopa harmillisen lähelle. Muutamien pelien harmilliset käänteet kauden aikana jättävät jossiteltavaa, mutta SalPan organisaation kohdalla tällainen jossittelu on otettava pelkästään positiivisena.


SalPan maalit syntyivät viidentoista minuutin sisään. Ilotulitus alkoi 69 minuutilla kun jälleen vahvasti vaihdosta kentälle tulleen Roope Pyyskäsen kovan vedon paluupallon siirsi varmasti maaliin Albijon Muzaci. 83 minuutilla niin ikään vaihdosta kentälle tullut Olli Jakonen teki tämän kauden avausmaalinsa SalPan paidassa. Maaliin hienon esityön teki Jesse Huhtala (ja Pyyskänen). Minuuttia myöhemmin Huhtala teki itse komean puskumaalin Thomas Agyirin tarjoilusta. Kolme hienoa pelitilannemaalia kolmen eri hyökkääjän toimesta oli upeaa katseltavaa ja sytytti kotiyleisön mukaan vastustamattomasti.


Tarkka ja tiukka puolustus jossa Halil Bagci oli viimeisenä lukkona muutamalla upealla torjunnalla sekä laaja rinki olivat tässäkin pelissä SalPan voittoresepti.


- Toisen jakson alussa Jarolla oli pieni etsikkoaika, vaihtopelaajat tuli hyvin sisään

ja käänsi peliä taas. Ei ole toki oletettua että ihan koko 90 minuuttia voidaan hallita täysin Jaron tasoista joukkuetta vastaan. Yksi ehyimpiä pelejä kokonaisuudessaan, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä iloitsi.


- Hyvä fiilis kotikatsomon edessä kotikaupungissa sinivalkoisessa laittaa pallo maaliin. Kaiken kaikkiaan hyvä fiilis, tyytyväinen Olli Jakonen sanoi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.


Tulevaan Gnistan-peliin Jakonen suhtautuu luottavaisin mielin.


- Meillä on tosi hyvä meininki treeneissä. Luotan siihen että voidaan haastaa Gnistan ja hyvällä pelillä voittaa hyvinkin, Jakonen toteaa.


Salon nurmella on tällä kaudella kaatunut muun muassa FC Inter, TPS ja Jaro. Kaikki seuroja joiden kohtaamisesta, saati voittamisesta, on Salossa voitu vain haaveilla viimeiset vuosikymmenet. Melkoisia harppauksia edustuksen osalta on otettu eteenpäin parin viime vuoden aikana. Kauden aikaiset pienet hankaluudet ja ehkä kasvukivut on saatu käsiteltyä, maalin tappioiden jälkeen on löytynyt vahva vire.


- Ollaan pelattu tosi hyvin jo pitkään vaikka tulikin tappioia kesäkuussa. Saatu nyt peliin myös se tulos ja samalla joukkueen rutiinitaso on kasvanut, Suonperä pohtii.


Ensi viikon lauantaina siis pelataan Gnistania vastaan Helsingin Oulunkylän uudella tekonurmella klo 16.00. Salosta on lähdössä tietojen mukaan jonkin verran kannattajia, joten päiväretki Helsinkiin kalenteriin. Jatkosarjan tarkemmat ottelupäivät varmistuvat syyskuun alussa.Comments


bottom of page