top of page

Jere Koponen SalPan maalinsuulle

SalPa on solminut tulevan kauden kattavan sopimuksen 31-vuotiaan maalivahti Jere Koposen kanssa. Koponen on urallaan pelannut Veikkausliigaa urallaan SJK:n, FC Interin sekä viimeisimpänä TPS:n paidassa, jota hän on edustanut vuodesta 2019 eteenpäin. Mittavan pelaajauran aikana Koponen on valittu myös kahdesti Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi ja hän on kuulunut viime vuosien ajan sarjan johtavien maalivahtien joukkoon.


Koposen sopimuksen mahdollistajana toimii yhteistyökumppanimme tilitoimisto Uotila & Laine Oy.


  • Jere on merkittävä palanen ensi kauden palapelissämme ja tuo kokemuksellaan roppakaupalla rutiinia joukkueeseen. Vanhan sanonnan mukaan pelit voitetaan molemmissa päissä bokseissa, ja Jere yhdessä Antto Mikkosen kanssa luovat meille erinomaisen lukon oman rangaistusalueen tolppien väliin. Kävimme keskusteluja melko pitkäänkin hänen kanssaan ja niissä kävi selväksi, että tavoitteellisuus ja voiton jano ei ole kadonnut miehestä mihinkään, SalPan toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo.


  • Jere on yksi joukkueemme ja samalla koko sarjan kokeneempia pelaajia. Hän tuo ryhmäämme johtajuutta ja samalla auttaa nuoria pelaajiamme kehittymään sekä kasvamaan yhdessä. Tietysti hänen pelilliset taidot ovat erinomaisia ja monipuolisia, toivotaan hänelle jälleen huippukautta. Olen todella iloinen että sopimus saatiin aikaiseksi ja hän liittyy meidän joukkueeseemme, SalPan päävalmentaja Jordi Aluja iloitsee.


Sopimusta mahdollistamassa on ollut myös Salossa pääpaikkaansa pitävä matto.fi verkkokauppa. Koponen liittyy huomenna joukkueen harjoitusvahvuuteen ja hän odottaakin joukkueeseen tutustumista sekä kautta innoissaan.


  • Odotan jo, että pääsen tutustumaan joukkueeseen ja antamaan oman panokseni jokapäiväiseen tekemiseen. Kävimme pitkät ja vaiherikkaat neuvottelut, mutta on hyvä että pääsimme lopulta sopimukseen. Olen puhunut paljon myös Jordin kanssa joukkueen tavoitteista sekä strategiasta ja olen ollut vakuuttunut niistä. SalPalla on nousujohteiset kaudet alla ja selkeät tavoitteet edetä niin joukkueena kuin seuranakin, joten ympäristö on motivoitunut, ja haluan auttaa tulevien tavoitteiden saavuttamisessa. Haluan tähän väliin myös kiittää mukana olevia yhteistyökumppaneita sopimuksen mahdollistamisesta, Koponen kertoo.


  • Uskon, että todella tasainen sarja tullaan näkemään. Talven Ykkösliigacupin peleissä kaikilla joukkueilla on vielä hakemista oman pelinsä kanssa, joten niistä ei suuria johtopäätöksiä pysty tekemään. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että monet joukkueet ovat menneet nuoruus edellä joukkueiden rakentamisen kanssa, joten läpimurtoja ja yllätyksiä tullaan varmasti näkemään, hän jatkaa.


Vaikkei Koponen ole vielä ollut harjoitusvahvuudessa niin hänellä on selkeä mielikuva joukkueesta sekä Ykkösliigan vaatimuksista.


  • Joukkue vaikuttaa hyvin tasaiselta ja suoritusvalmiilta . Uskon, että joukkue on valmis hakemaan sarjataulukon yläpään sijoituksia. Siihen vaaditaan vankkaa suorituskykyä läpi kauden, koska todennäköisesti ottelut tulevat olemaan kauden aikana hyvin tasaisia. En olisi nyt täällä, jollen näkisi mahdollisuuksia menestymiseen, Koponen arvioi.

  • Tavoitteenani on tuoda joukkueeseen niin pelillistä kuin henkistäkin johtajuutta sekä turhauttaa mahdollisimman montaa vastustajaa. Olen parhaassa iässä oleva maalivahti, joten vahva kausi ja samalla nuorempien pelaajien tukeminen ovat kirkkaimpina tavoitteina omassa mielessäni, hän jatkaa.


Kiitos yhteistyökumppanimme ja tervetuloa Saloon Jere!Comments


bottom of page