top of page

Jordi Aluja on Joutsenlauman uusi päävalmentaja!

Salon Palloilijat on valinnut miesten edustusjoukkueen uudeksi päävalmentajaksi espanjalaisen Jordi Alujan. 27-vuotias Aluja on suomalaisen jalkapallon ystäville tunnettu etenkin ajastaan Käpylän Pallosta, jossa hän valmensi viimeiset kaksi kautta miesten edustusjoukkuetta. Aluja on siis tuttu kasvo myös monelle salolaiselle valmennettuaan SalPaa vastaan kuluneella kaudella Miesten Ykkösessä.


- Tässä valinnassa painoivat Ykkösen sarja- ja pelaajatuntemuksen lisäksi Jordin erittäin moderni ja tuore ajattelutapa jalkapallosta. KäPa tunnettiin hänen aikanaan erittäin hyökkäysorientoituneesta, rohkeasta ja pelaajia kehittävästä pelitavasta ja valmennuksesta. Putoamisestaan huolimatta KäPa esiintyi sarjassa nuorehkolla nousijajoukkueella edukseen ja jätti ennakkoluulottoman kuvan itsestään. Tätä samaa positiivista ja aktiivisempaan pallonhallintaan perustuvaa ideologiaa ja identiteettiä haluamme ajaa sisään myös SalPaan, joten hän vastasi etsimäämme profiilia erinomaisesti. Meihin teki myös vaikutuksen hänen tarkkuutensa yksityiskohtien analysoinnissa ja intohimonsa niin pelaajien kuin oman osaamisen kehittämisessä. Lisäksi saamamme referenssit hänen toiminnastaan olivat kautta linjan positiivisia niin ex-pelaajiston kuin muiden hänet tuntevien osalta, SalPan taustayhtiö Swan Business & Sports Oy:n toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo.


Aluja ja SalPa ovat solmineet 1+1 mallia olevan sopimuksen ja Alujan sopimus alkaa 1.1.2024.


- Jordi halusi kuluneen kauden jälkeen urallaan eteenpäin hienojen KäPa-vuosien jälkeen. SalPan ja hänen kunnianhimo niin pelitavan kuin tavoitteiden suhteen natsasikin keskusteluissamme erinomaisesti yhteen. Uudenlaisen filosofian ja pelitavan ajaminen sisään vie varmasti aikansa, mutta lähdemme tekemään yhteistyötä kärsivällisesti ja päättäväisesti. Molempien tavoitteena on pitkäaikainen ja menestyksekäs yhteistyö, joka antaa kannattajillemme vielä enemmän ilon aiheita tulevaisuudessa, Karinti jatkaa.


Uusi päävalmentaja Aluja on myös uudesta pestistä erittäin onnellinen ja otettu.


- Kiinnostuin SalPasta, koska seura on mielestäni hyvin organisoitu, tälle tasolle erittäin ammattimaisesti toimiva ja omaa vahvan kunnianhimon viedä toimintaansa koko ajan eteenpäin. Tämä ura-askel tuntui juuri oikealta minulle tässä kohtaa uraani. Uskon, että löydämme joukkueen kanssa yhteisen kemian heti alusta alkaen ja tottakai myös kaikkien salolaisten jalkapallon ystävien kanssa. Tulemme pelaamaan aktiivista ja positiivisella tavalla aggressiivista jalkapalloa ja pyrimme pallonhallinnan kautta dominoimaan pelejä. Samaan aikaan haluan säilyttää ne vahvuudet joita edellinen valmennustiimi sai rakennettua omalla aikakaudellaan. SalPa oli erittäin vaikeasti voitettava joukkue ja siitä haluamme pitää kiinni jatkossakin, Aluja kertoo.


- Olen erittäin kiitollinen SalPalle tästä mahdollisuudesta ja samanlaisesta arvomaailmasta. Hauan kannustaa kaikkia ihmisiä tulemaan seuraamaan otteluitamme heti harjoituskaudesta alkaen. Lupaan että tulemme viihdyttämään Teitä pelillämme ja tekemään SalPasta entistä paremman ja isomman seuran, Aluja jatkaa päättäväisesti.


- SalPan kaksi viimeistä kautta ovat olleet edellisen valmennuksen alla tuloksellisesti erittäin hyviä. Uskomme, että Jordi tuo tullessaan vielä seuraavan vaihteen jolla lähdemme tavoittelemaan entistäkin parempia tuloksia. Haluan samalla kiittää myös kaikkia muita ehdolla olleita valmentajia kiinnostuksesta seuraa kohtaan ja erityisesti vaivannäöstä haastatteluihin valmistautumisessa. Rekrytointiprosessin aikana huomasimme kuinka paljon Suomessa on upeita ja lupaavia valmentajia tulossa kohti kansallista huippua. Sitä kohti lähdemme nyt kulkemaan Jordin kanssa, Tero Karinti toteaa.


Benvingut al SalPa, Jordi. Estem molt contents de tenir-te aquí i de treballar junts.

Lisätietoja antaa:

Tero Karinti

Toimitusjohtaja

Swan Business & Sports Oy

Puh. 0409311550
Comments


bottom of page