top of page

Joutsenlauma nokkimaan Veikkausliigabileisiin

Salon sinivalkoiset matkustavat lauantaina runkosarjan päätöspeliin Helsingin Oulunkylään sarjakärki Gnistanin vieraaksi. Gnistan on ollut tällä kaudella voittamaton vastus SalPalle, mutta viimeaikaiset lupaavat hyviä tähän kohtaamiseen.


- Oikeastaan meidän kauden kaksi huonointa peliä on osunut Gnistania vastaan. Talvella Ykköscupissa ja kesällä kotipeli sarjassa. Nämä olivat etenkin mentaalipuolelta hieman vajaita suorituksia ja se näkyy heti Gnistanin tasoista joukkuetta vastaan. Joukkueen kanssa ollaan sovittu että kolmatta kertaa ei tule. Kaikki paineet tässä on Gnistanilla joka taistelee tosissaan suorasta noususta Veikkausliigaan. Tämä asetelma sopii meille erinomaisesti, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohtii.


Gnistan on tasapisteissä sarjan kärjessä EIF:n kanssa. Joukkueilla on täsmälleen sama määrä maaleja tehtynä ja päästettynä, joten mielenkiintoa ei tule loppukaudesta puuttumaan kärjenkään osalta. Siinä missä EIF on porskuttanut ja parantanut otteitaan kesän edetessä, Gnistanin kone on etenkin tammisaarelaisiin verrattuna hieman yskähdellyt. SalPa on kesän vaikeuksien jälkeen löytänyt myös erinomaisen vireen ja on kuntopuntarissa varsin lähellä Gnistania.


- Treeniviikko on ollut taas tosi laadukas, kuten koko kauden ajan. Viime pelien hyvät tulokset ruokkii myös treenaamista osaltaan. Meidän hyvä arki ja rutiinit mahdollistavat sen että voidaan jälleen pelata voitosta. Vuodenaikaan nähden terveystilannekin on hyvä, joten peliin lähdetään hyvillä mielin ja hakemaan kolmea pistettä kuten aina, Suonperä kertoo.


- Gnistan on tähän sarjaan erittäin laadukas ja kokenut joukkue. Heillä oli vielä kesän siirtoikkunassa selkeä satsaus joukkueeseen ja tavoitteena onkin nousu Veikkausliigaan ihan tosissaan, hän jatkaa.


SalPan otteet ovat vaikean kesäkuun jälkeen parantuneet ja tasoittuneet. Viime viikonlopun 3-0 voitto Jarosta osui tähän jatkumoon. Aiemmin viitattua kuntopuntaria kun katsoo, on SalPa viiden pelin jaksolla neljäntenä. Kymmenen pelin otannalla (johon osuu jo kesäkuun pelejä) Joutsenlauma on kuudentena, vain kaksi pistettä Gnistanin takana. Hyvien otteiden myötä sarjan seitsemäs tila on jo varmistunut ja sarjapaikkakin alkaa olemaan hyvin lähellä sinettiä. Jatkosarjan aikataulu ja ohjelma valmistuu ensi viikon aikana.


Oulunkylän uudella tekonurmella voidaankin nähdä ainakin ennakkoa ajatellen yllättäväkin lopputulos. Toivottavasti salolaiset kannattajat lähtevät liikenteeseen ja pitävät SalPan puolia katsomossa.


Gnistan - SalPa

Mustapekka Areena

Käskynhaltijantie 11, 00640 Helsinki

la 2.9. klo 16.00

Comments


bottom of page