top of page

Joutsenlauma podcast: Jordi Aluja & Tero Karinti Tuukka Kahilan vieraana

Harmaana marraskuisena päivänä oli sopiva hetki julkaista uusi Joutsenlauma podcast -sarja ja ottaa etäyhteys Espanjan aurinkoon ja jututtaa SalPan uutta päävalmentajaa Jordi Alujaa sekä toimitusjohtaja Tero Karintia.


Podcastin ensimmäisellä jaksolla (poikkeuksellisesti kokonaan englanniksi) käsitellään monia kiinnostavia asioita sekä taustoja. Näistä alle koostettuna ja referoituna yhteen muutama asia:


Jordi Aluja:

"Olen erittäin innoissani ja odotan kovasti alkavaa kautta. Haluan edetä kuitenkin rauhassa ja asteittain, rakentaa siitä mihin joukkueessa on jääty. SalPan projekti oli todella kiinnostava ja sopimusta tehtäessä kohtasi tarve ja kiinnostus erinomaisesti. Kun tulin ensimmäistä kertaa Saloon viime kesällä, olin todella vaikuttunut urheilupuiston puitteista. Tuli heti sellainen tunne että Salo on urheilukaupunki jossa voidaan esikuvien ja olosuhteiden kautta vaikuttaa positiivisesti koko yhteisöön ja etenkin nuoriin."


Tero Karinti:

"Rekrytointiprosessi kaikkineen, myös siis muut ehdokkaat mukaanlukien, kesti noin neljä viikkoa. Jordin kohdalla oli melko selvää parin palaverin jälkeen että tässä on samanlaiset tavoitteet ja ajatukset tulevaisuudesta. Tottakai hänen filosofiaa tiedettiin koska on Suomessa viime vuodet valmentanut ja ollaan pelattu hänen entistä joukkuetta KäPaa vastaan."


Jordi Aluja:

"Vanhasta rungosta jää toivon mukaan noin 12-15 pelaajaa. Kuten sanoin joukkue pelasi erittäin hyvin ja oli etenkin elo- ja syyskuussa todella vaikea voitettava ja otti samalla upeita voittoja kuten vaikka 3-1 TPS kotona. Haluan kuvitella tilanteen niin että tulen ja astun SalPan laivaan vahvistamaan sitä, en keinuttamaan sitä. Eli haluan auttaa kehittymään, en hajoittaa jotain mikä jo toimii ja rakentaa kaikkea alusta. Ja tottakai myös yleisöä sekä yhteisöä ajatellen pitää olla jatkumoa sekä tuttuja pelaajia. Samalla uudet pelaajat jotka tulevat ovat sellaisia, jotka tuovat aidosti jotain uutta tai selkeää lisäarvoa joukkueeseen."


Tero Karinti:

"Ensi viikolla on ensimmäiset joukkueharjoitukset ja viikonloppuna try out -leiri johon on nyt kaikkineen tulossa noin 25 pelaajaa. Kuten sanottua tavoite säilyttää vanha runko mahdollisimman hyvin, mutta aina joukkueessa on vaihtuvuutta monestakin eri syystä."


"Tavoitteena on saada ainakin jokunen, ehkä useampikin, sopimus valmiiksi ennen ensi viikon leiriä. Siellä on tietysti monenlaisia ulkoisia tekijöitä kuten armeijan siirtäminen yms jotka vaikuttaa tähän aikatauluun. Eli kaikki ei ole aina ihan omissa käsissä."


"Uusien pelaajien osalta on todennäköistä että sopimuksia tehdään vasta leirin jälkeen. Tähän on toki muutama poikkeus koska tiedossa on meille tuttuja pelaajia jotka ovat jo antaneet vahvat riittävät näytät oli se sitten Liigassa tai Ykkösessä aiemmin".


Jordi Aluja:

"Haluamme pelata rohkeasti palloa ja hyökätä aktiivisesti. Mutta kun tulee tarve niin laitetaan työhousut jalkaan ja juostaan, taistellaan ja raadetaan. Kun on sen hetki että ollaan alhalla, sitten ollaan alhaalla. Mutta perusmentaliteetti on pitää palloa ja hyökätä rohkeasti, olla sellainen työteliäs joukkue jossa kaikki on samalla sivulla ja ymmärtää toisiaan"


Tero Karinti:

"Tämä oli yksi iso syy miksi Jordi valikoitui päävalmentajaksi. Viime kauden analyysissä kävi selväksi että pidemmän päälle kehittyäksemme emme voi jatkaa samalla tavalla, vaan pelin pitää kehittyä. Halutaan esimerkiksi nyt juuri vaikka hyökkäyssuuntaan olla aktiivisempi ja luoda enemmän tilanteita. Sarja on huippukova ja pitää ottaa tarvittavat askeleet pelillisesti jotta pärjtään."


Tarkemmat analyysit vain podcastissa!


Kuuntele ja ota Joutsenlauma podcast seurantaan, uusia jaksoja tulossa jo pian!Comments


bottom of page