top of page

Joutsenlauma sai palkintonsa - vierasvoitto kruunasi hyvän viikon

Kauden neljäs vierasmatka toi janotun ja odotetun lopputuloksen: 1-0 voitto ja isot kolme pistettä. Samalla Joutsenlauma jatkoi kotijuokkue GrIFK:n kotiotteluiden tappioputkea neljään. Voittomaalin viimeisteli kauniista vastahyökkäyksestä Oskari Jakonen, jolle maali oli kauden ensimmäinen.


- Loistava taisteluvoitto, oltiin yhtenäinen kompakti joukkue tänään. Ansaittiin voitto tänään, koska oltiin niin pirun hyviä molempiin suuntiin. Jatkettiin siitä mihin keskiviikkona jäätiin, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kommentoi tuoreeltaan pelin jälkeen.


Ottelun ensimmäinen puoliaika päättyi maalittomaan 0-0 tilanteeseen. Peli eteni varsin tasaisissa merkeissä. Hyvät maalipaikat menivät ehkä niukasti kotijoukkueelle, mutta SalPan maalivahti Joni Rahila venyi muutamaan ilmiömäiseen torjuntaan.


Toinen puoliaika eteni noudattaen samaa kaavaa. SalPa teki ensimmäisen vaihdon puoliajalla ja samalla muuttui myös hieman pelisysteemi. Vaihdot ylipäänsä olivat hyvin ajoitettuja ja taktisesti toimivia. Vapauttava ja riemukas maali syntyi 71 minuutilla vastahyökkäyksestä. Oskari Jakonen teki pitkän kuljetuksen, leikkasi keskelle ja laukoi kauniisti tolpan kautta sisään boxin ulkopuolelta. Jos Jakosen suoritus ja laukaus olivat oppikirjamaisia, niin samaa voi sanoa myös koko hyökkäyksestä. Rrustemi levitti laidalle, Yacoob teki kovan leikkaavan juoksun keskeltä ja Heinonen suoran maalia kohti etenevän liikkeen.


- Meillä oli monta hyvää vastahyökkäystä, ja Oskarille todella suon tämän maalin. Olen äärimmäisen onnellinen hänen puolestaan. Se duuni mitä hän tekee joukkueen eteen on ihan korvaamatonta, Suonperä iloitsi.


Voiton merkitystä ei luonnollisesti ennakkoon haluttu korostaa, mutta kaikesta näki että voitto oli vapauttava monellakin tapaa. Laulu raikasi kopista pitkin Kauniaisia vielä pitkää pelin jälkeen.


- Voitto oli tottakai tärkeä. Meillä on ollut hyvä viikko ja ollaan puhuttu asioista rehellisesti. Löydetty ne kohdat missä voidaan parantaa kokonaisuutena. Ollut tekemisessä loistava fiilis ja saatiin myös se palkinto eli kolme pistettä. Loistava viikko, loistava tulos Suonperä pohtii.


Voitto nosti Joutsenlauman sarjataulukon sijalle viisi, tasapisteisiin neljäntenä olevan ja yhden pelin vähemmän pelanneen EPS:n kanssa. Vastaavasti yhden pelin enemmän pelanneeseen sarjakakkoseen Ilves-Kissoihin ero on neljä pistettä. Sarjakärki TamU on repinyt muutaman pisteen eron, mutta ei Tampereellakaan ole varaa herpaantua.


Seuraava kotipeli on jo tulevana keskiviikkona 22.6.2022 klo 19.00 FC Jazzia vastaan. Sankoin joukoin paikalle tukemaan Joutsenlauma lentoon!


Ottelutilastot:


Sarjan tilastot:Tero Suonperän kommentit pelin jälkeen:

Comments


bottom of page