top of page

Kaksinkamppailut ja kakkospallot määrittä voittajan

Huomenna vietetään historian ensimmäistä Jalkapallopäivää, jonka tarkoituksena on juhlistaa ja levittää jalkapallon ilosanomaa. Jalkapallopäivänä pelataan laajasti Veikkausliigaa ja Ykköstä, muita sarjoja unohtamatta.


Jalkapallopäivänä meidän katseet kiinnittyvät Pietarsaareen. Legendaarinen FF Jaro isännöi ottelua SalPaa vastaan Pietarsaaren keskuskentällä. Tällä hetkellä keskuskenttä on maankuulu heikosta nurmipinnastaan, mutta toivon mukaan Pietarsaaressa stadionsuunnitelmat etenevät ja uusi uljas peliareena on lähivuosien aikana käytössä.


SalPa lähtee huomiseen otteluun Kuortaneelta, jossa se on leireillyt keskiviikosta saakka. Leiriltä tehtiin torstaina pelimatka Kokkolaan jonka jälkeen vuorossa on ollut harjoituksia sekä muuta yhteistä tekemistä. Tuloksellisesti SalPan viimeiset kierrokset ovat olleet mollivoittoisia: huomenna Pietarsaareen SalPa lähtee neljän yhden maalin tappion putkessa. Tästäkin huolimatta kotijoukkue on sarjataulukossa SalPan alalpuolella parin pisteen päässä. Joidenkin ennakoissa FF Jaro oli nostettu jopa liiganousijakanditaatiksi sekä useimpien mielestä sarjan kärkeen. Varmaankin osittain Jaro on alisuorittanut, mutta samaan aikaan tässä hyvä osoitus siitä miten kova ja tasainen sarja on menossa. Siitäkin huolimatta että kärki on saanut pientä kaulaa aikaiseksi.


Huomisen pelin jälkeen on enää yksi peli ja ensimmäinen kierros Ykköstä on pelattu! Aika menee siis hämmästyttävän nopeasti ja asemia loppukauteen haetaan.


- Tulee varmasti jo ihan alustan takia kova kamppailupeli jossa kakkospallot nousevat tärkeään rooliin. Etäisyydet pitää olla aiempaa maltillisempia ja linjojen oltava valmiita liikkumaan joka suuntaan jotta tuki kakkospalloissa on lähempänä, valmentaja Teemu Kesänen pohtii päivällisen ohessa.


Valmistautuminen on sujunut valmennuksen mukaan hyvin ja palautuminenkin ollut laadukasta. Harjoitusten ohella Kuortaneella on käyty läpi melko yksityiskohtaisesti otteluita videoilta ja haettu ehkä viime kierroksilta puuttunutta rohkeutta. Oheistoimina on toiminut niin frisbeegolf, biljardi, darts, koripallo sekä tietysti sauna & uinti. Tänään ohjelmaan kuuluu luonnollisesti Mestareiden Liigan finaali, joka päästään katsomaan koko joukkueen kanssa isolta valkokankaalta.


- Valmistavassa treenissä käytiin läpi meidän prässiä sekä muutamia muita taktisia asioita, nyt levätään ja valmistaudutaan hyvin mielin huomista kohti, Kesänen jatkaa.


Yksi mielenkiintoinen seurattava asia huomenna on FF Jaron 193cm pituinen kärkihyökkääjä David Carty, joka on hallinnut pelaamissaan peleissä hyökkäyspään ilmatilaa. Katsotaan miten meidän topparit vastaavat tähän haasteeseen.


FF Jaro - SalPa

Su 11.6. klo 18.00

Pietarsaaren keskuskenttä

Ruutu+ näyttää tämänkin matsin suorana
Comments


bottom of page