top of page

KäPa nurin Salossa - toinen voitto putkeen

SalPa otti perjantaina kotikentällä tärkeän ja ansaitun voiton KäPa:sta 2-0 (0-0) Eläinklinikka EHYT:in isännöimässä Ykkösen kohtaamisessa. Kotijoukkueen nousujohteiset otteet viime peleistä saivat siis jatkumoa ja kotiyleisö kaivattua herkkua.


SalPa lähti otteluun kovaa ja vyörytti hyökkäyksiä heti vastustajan päähän ensimmäisen vartin aikana varsin kivasti. Myös KäPa yritti alussa rynnistää jokusen kerran maalintekoon, mutta isoissa vaikeuksissa SalPan puolustus ei ollut. Alun jälkeen peli tasottui, ja ehkä ennenkaikkea pelistä tuli hieman varovaisempaa. KäPa saikin varsin tehokkaasti estettyä SalPan hyökkäykset eikä palloa saatu juuri linjan taakse. Tästä huolimatta kotijoukkueen peli näytti hyvältä, hallitulta ja sekä joukkueella että yleisöllä oli vahva luotto positiiviseen tulokseen.


Ensimmäinen puoliaika olikin siis maaliton, mutta heti toisen puoliajan alussa 49 minuutilla KäPa puolustustaja Roope Huhtala ja maalivahti Luka Nokelainen möhlivät pallon omaan verkkoon. Roopen veli Jesse Huhtala seurasi palloa aitiopaikalta maaliin. Parikymmentä minuuttia myöhemmin SalPan kapteeni Joonas Meura puski komeasti Aleksi Jänneksen antaman kulmapotkun maaliin.


- Voitto maistuu tosi hyvältä, olen erittäin ylpeä pelaajista ja koko staffista. Myös yleisö oli jälleen hienosti mukana, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä iloitsi pelin jälkeen.


- Itse peli oli aikalailla odotettu. KäPa on hyvä joukkue ja erittäin terävä suunnanmuutoksissa, he ovat tehneet sarjassa 25 maalia joten kamalan montaa kertaa he eivät ole nollille jääneet. Samalla peli oli tietynlainen luonnemittari meille. Tuli kortteja ja oli muutenkin erilaisia tapahtumia pelin sisällä. Siedettiin todelle hyvin näitä ja kärsivällisyys riitti. Hyvä tasapainoinen esitys ja ansaittu voitto, Suonperä kehuu.


Jos viime kaudella kortit viuhuivat SalPa-pelaajille lähes sellaista tahtia että tuomareiden riski jännetuppitulehdukseen kasvoi pelien aikana reippaasti, on tänä vuonna ollut huomattavasti hiljaisempaa. Eilisen kaltainen neljän kortin ilta onkin harvinaisuus. Myös vierasjoukkue sai neljä varoitusta. Kahdeksan korttia vaikuttaa pelitapahtumiin nähden varsin ronskilta määrältä.


- Ollaan pelattu hyvin jo pidemmän aikaa enkä ole oikeasti ollut isosti huolissani vaikkei pisteitä tuossa yhdessä hetkessä tullutkaan. Tottakai silloin, kuten aina, mietittiin valmennuksen kanssa asoita ja sitä mitä voidaan tehdä. Päivittäinen laadukas työ kyllä kantaa ja tulos on aina seuraus. Tiedettiin että pystytään pelaamaan voitoista tässä sarjassa. Tottakai voitto tuo siihen perusarkeen oman ekstransa, Suonperä kommentoi kahden voiton merkitystä vaikean jakson jälkeen.


Voiton lisäksi voidaan olla tyytyväisiä yleisesti joukkueen kollektiiviseen pelaamiseen, puolustuksen tiiveyteen ja Halil Bagcin onnistuneisiin otteisiin maalilla. Tällä reseptillä mikä tahansa joukkue Ykkösessä on voitettavissa. Voittojen myötä SalPa on saanut pienen hajuraon putoamisviivaan ja samalla ylempi loppusarja on vain kuuden pisteen päässä. Luvassa onkin kerrassaan upea loppukausi.


Samalla oman nostonsa ansaitsee salolaisyleisö, joka vaikuttaa peli peliltä elävän vahvemmin SalPan mukana. Onkin erityisen mielenkiintoista nähdä millainen spektaakkeli seuraava kotipeli la 5.8. on kun vastaan tulee kovassa vireessä oleva TPS. Ennen TPS peliä pelataan toista dertbyvastustajaa vastaan Tammisaaren keskuskentällä, kun juuri sarjassa kolmanneksi noussut EIF isännöi SalPaa. Peliin on lähdössä erittäin paljon salolaisia kannattajia - koordinoitu linja-autokyyti (tai sen mahdollisuus) selviää heti alkuviikosta.


Tilastot:


Sarjataulukko:


Huippuhetket:


Comments


bottom of page