top of page

Kauden 2024 joukkue rakentuu suunnitelmallisesti

SalPan edustusjoukkueen rakentuminen kaudelle 2024 on käynnissä parhaillaan. Joukkue on jo julkaissut tähän mennessä seuraavat jatkosopimukset tai voimassa olevat sopimukset tulevalle kaudelle:


  • Thomas Agyiri (keskikenttä)

  • Michael John (puolustus)

  • Frans Grönlund (puolustus)

  • Joonas Meura (puolustus)

  • Topi Sistonen (puolustus/keskikenttä)

  • Joonas Koski (maalivahti)

  • Daniel Kepot (puolustus)

  • Aleksi Jännes (keskikenttä)


SalPan edustusjoukkueen taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti on tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen, ja kertoo joukkueen vahvistumisen etenevän suunnitelmallisesti.


"Ensi kauden Ykkösliigassa on kaksi joukkuetta vähemmän, joten pelaajapaikkoja on myös noin 40-50 vähemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajia on markkinoilla entistä enemmän tarjolla. Tästä syystä johtuen joukkueen rakentamisen kanssa ei kannata pitää kiirettä. Myös Veikkausliigassa tapahtuvat myllerrykset (Hongan konkurssi) osoittavat sen, että hötkyilyyn ei kannata sortua, koska pelaajia on tarjolla ja SalPaan on hyvää kiinnostusta", Karinti avaa taustoja.


"Olemme katsastaneet marraskuun treenileirillä ja sen jälkeisillä viikoilla lupaavia nuoria pelaajia, joilla on taustallaan joko erinomainen kausi Kakkosessa tai pelejä jo Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Näistä testeistä olemme parhaillaan neuvotteluissa 3-4 pelaajan kanssa. Lisäksi olemme tunnistaneet täsmärekryinä muutaman pelaajan joiden kanssa myös neuvottelemme parhaillaan sopimuksista, ja osan viime kauden pelaajista kanssa neuvotellaan jatkosopimuksista myös. Mikäli kaikki menevät maaliin olemme noin 15 pelaajasopimuksen vauhdissa vuoden loppuun mennessä. Tammikuussa meille on tämän hetkisen tiedon mukaan tulossa lisäksi testiin muutama ulkomaalaispelaaja", Karinti jatkaa.


Myöskään SalPan oman junioriputken tuotoksia ei ole unohdettu. Treenit ovat paljastaneet, että omissa junioreissa piilee erittäin lupaavia pelaajia.


"Nostimme valmennuspäällikkö Ilkka Virtasen johdolla treenirinkiin muutaman lupaavan nuoren pelaajan, joista esimerkkeinä mainittakoon esimerkiksi Reino Ruponen ja Ami Karttila. He ja muutkin nuoret pelaajat esittivät harjoituksissa erittäin lupaavia ja ennakkoluulottomia otteita, ja tulevat kehityksen jatkuessa saman kaltaisena ennemmin tai myöhemmin kolkuttelemaan edustusjoukkueen portteja", Karinti iloitsee.


Strategia joukkueen rakentamisessa on ylipäätään erilainen kuin SalPan Ykkösen kaudella 2023. Joukkueen vaihtuvuutta halutaan pienentää ja tätä kautta joukkuehenkeä tiivistää entisestään.


"Viime kaudella joukkueen kokoonpano vaihtui kauden aikana ottelusta toiseen voimakkaasti ja pelaajaringissä kävi kauden aikana peräti 33 pelaajaa. Tämä vaikutti varmasti osaltaan pelaajien suoritustasojen vaihteluun, joukkueen pelilliseen kehitykseen ja ottelukohtaisiin tuloksiinkin. Tulevalla kaudella tiivistämme ydinrinkiä alusta alkaen hieman kompaktimmaksi ja haluamme minimoida vaihtuvuuden. Tämä on oleellista kun halutaan ajaa sisään uutta, pallonhallintaan perustuvaa pelitapaa päävalmentaja Jordi Alujan johdolla. Viime kaudella saimme kasaan vain 2,9 syöttöä peräkkäin omille ennen pallonmenetystä ja pallonhallintaprosenttimme oli 47 %. Kaikki ymmärtävät, että tällaisilla luvuilla ei pärjätä kovin pitkään entisestään kovenevassa Ykkösliigassa. Näin ollen joukkueen rakentaminen katsotaan myös rauhassa ja sisään halutaan tuoda pelaajia, jotka tukevat pelitapamuutosta", Karinti jatkaa.


Tiedotamme uusista pelaajasopimuksista kotisivujemme lisäksi sosiaalisen median kanavissamme. Ota siis nyt viimeistään Joutsenlauma seurantaan Instagramissa, TikTokissa, Facebookissa tai X:ssä (entinen Twitter)!

Comments


bottom of page