top of page

Kauden avauspeli lauantaina Salossa

Pitkä preseason on pian takana ja päästään vihdoin pelaamaan sarjapisteistä! Uudistunut kymmenen joukkueen Ykkösliiga alkaa SalPan osalta lauantaina 13.4. klo 16.00 alkavalla kotipelillä Jippoa vastaan.


Sarjauudistuksen myötä kymmeneen joukkueeseen supistunut Ykkösliiga pelataan kolminkertaisena sarjana. Kahden ensimmäisen kierroksen aikana joukkueet kohtaavat toisensa kerran kotona ja vieraissa. Kolmannen kierroksen otteluohjelma määräytyy sarjasijoitusten perusteella siten, että viisi parasta joukkuetta saavat pelata viimeisen kierroksen yhdeksästä pelistä viisi kotiottelua ja alemmat viisi joukkuetta vastaavasti neljä kotiottelua.


  • Tavoitteena joukkueella on parantaa viime vuodesta, tämä tarkoittaa että haetaan niitä TOP4-5 sijoja joka toisi myös yhden ylimääräisen kotipelin. Joukkueen budjetti ei kasva kamalasti viime vuodesta, mutta joukkue on rakennettu eri tavalla ja samalla uuden päävalmentajan myötä halutaan ajaa rohkeampaa hyökkäävämpää pelitapaa joukkueeseen, SalPan toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo.


Viime vuoteen verrattuna joukkue on rungoltaan hieman tiiviimpi, mutta kilpailua pelipaikoista on silti riittävästi ja rinki on sopivan kokoinen intensiiviseen hyvään harjoitteluun.


SalPan uusi päävalmentaja Jordi Aluja on Ykkösliigan nuorin valmentaja, mutta kokemusta hänellä on Ykkösestä niin Käpylän Pallosta kuin KTP:stä. Aluja on tunnettu rohkeasta ja aktiivisesta pelitavasta. Tämä oli yksi suuri syy miksi herra Saloon haluttiin.


  • Jännitys ja innostus on varmasti paras tapa kuvata tunnetta nyt kauden avauspelin alla. Mutta samaan aikaan olen todella rauhallinen ja luottavainen. Preseasonin aikana on täysin normaalia että tulostaso vaihtelee, treenitaso vaihtelee. Se on todella pitkä aika ja kun tuodaan uusia pelaajia ja asioita yhteen niin tätä tapahtuu. Pitää olla vain kylmäpäinen ja luottaa prosessiin. Olemme nyt mielestäni todella hyvässä tilanteessa, Aluja pohtii.

  • Tämän kauden SalPa tulee olemaan todella kilpailullinen ja rohkea. Olemme aina tiivis ryhmä joka on valmis tekemään töitä ja taistelemaan aina voitosta. Jos olisin vastustajan valmentaja, en haluaisi pelata meitä vastaan, hän jatkaa.


Lauantain vastustaja Jippo nousi sarjaan takaoven kautta HIFK:n konkurssin ja Gnistanin nousun myötä. Tästä huolimatta joukkuetta ei voi eikä saa aliarvioida. Jippo on kasannut Ykkösliigaan uskottavan joukkueen ja kasvattanut budjettia heidän edelliseen Ykkösen kauteen merkittävästi.


SalPa pelaa peräti kolme peliä kuuden päivän sisään lauantaista alkaen, sillä tiistaina 16.4. on vuorossa Suomen Cupin peli Maskun Palloseuraa vastaan Maskussa ja perjantaina 19.4. matkataan Alujan vanhan seuran KäPan vieraaksi Helsinkiin.


  • Huhtikuun lopulla ollaan yleisesti ottaen huomattavasti viisaampia sarjan ja joukkueiden kilpailukyvyn osalta, huomauttaa Aluja.


Katso tai kuuntele Alujan tunnelmat ennen kauden avausta:

Youtube (video): https://urly.fi/3usr

Instagram (video): https://urly.fi/3usq

Spotify (podcast): https://urly.fi/3uss


Ottelu- ja lippuinfo


SalPa - Jippo

La 13.4. klo 16.00

Liput 10€ / 5€ / alle 16v 0€

Salon urheilupuisto, tekonurmi


Otathan huomioon alla olevat seikat:コメント


bottom of page