top of page

Kikkailu kostautui karusti

SalPa-JJK päättyi 2-2 (1-1) tasalukemiin. JJK tasoitti ottelun lisäajan lisäajalla kulmapotkusta. Sekä SalPan päävalmentaja Tero Suonperä että toppari Frans Grönlund käyttivät melko värikästä ja hyvinkin suoraa kieltä ottelun jälkeisissä haastatteluissa.


- Vaikea sanoa miten taas tuollainen maali päästettiin, paskasti pelattiin tänään. Oltiin lähellä kolmea pistettä, mutta ei me ehkä sitä tänään ansaittu. Ei pystytä yhtään pitämään palloa kotikentällä, kauhea stressi kun johdetaan ja kukaan ei pysty pitämään kuulasta kiinni vaan annetaan toistuvasti pallo vastustajalle. Kyllä meillä tällä nipulla olisi ollut kaikki saumat ylempäänkin loppusarjaan, ei tämä toki mikään katastrofi ole mutta tästä eteenpäin pitää taas näyttää kaikille miten laadukas jengi meillä on ja hoitaa matsit sekä sarjapaikka, Grönlund puhisee.


- Tänään oli ennen matsia hyvä energia joukkueella, mutta jotenkin oltiin ehkä sitten vähän ylimielisiä välillä ja siihen ei tässä sarjassa ole varaa. Kyllä nämä pitää hoitaa, etenkin kotikentällä, hän jatkaa.


Suonperän vastaus IG-liven avauskysymykseen "kummasta päästä peliä lähdetään purkamaan" on noussut jo nyt esille eri somealustoilla.


- Ihan sama mistä päästä tuota paskaa purkaa, Suonperä aloitti.


- Sori vähän suora kommentti. Alku oli hyvä, maali ja maalipaikkoja siinä. Vastustaja oli jopa vähän alistuneen oloinen siinä kohtaa. Sitten alettiin ylihyökkäämään ja samalla puolustuksesta puuttui kaikki agressiivisuus sekä kenttätasapaino oli aivan kamala. Otettiin vastustaja itse omalla tekemisellä mukaan peliin, hän jatkaa.


Joonas Meura teki vapaapotkusta heti ottelun kolmannella minuutilla 1-0 johtomaalin. Tästä hetki ja pallo kävi Oskari Jakosen toimesta ylärimassa. Muitakin paikkoja oli ensimmäisen vartin aikana useampaan maaliin. Sen vartin jälkeen JJK pääsi peliin mukaan. Aleksi Tarvonen tasoittikin pelin jo 19 minuutin kohdalla.


Toisen jakson alku oli kotijoukkueelta synkkää suorittamista. JJK oli niskan päällä vaikkei lopulta pahoja maalitilanteita onnistunutkaan luomaan. Kotijoukkue sai hieman otetta jakson puolivälin jälkeen ja kovaa työtä koko pelin läpi tehnyt Albijon Muzaci siirsi isännät 78 minuutilla 2-1 johtoon.


Etenkin johto-osuman jälkeen kotijoukkueen pelaaminen oli suorastaan luokatonta. Lukemattomia menetyksiä keskialueella, harhasyöttöjä ja flegmaattista valumista tilanteisiin.


- Lopun pelaaminen oli järkyttävää. Meillä oli tiloja ja aikoja hoitaa pelikellosta minuuttaja mutta leikittiin ja kikkailtiin. Kaiken kruunasi lisäajalla kaksi paitsiota ja punainen kortti. Ei minkäänlaista kunnioitusta ja aitoa halua voittaa peliä, tai anakaan ei pelattu niin, Suonperä sadatteli lopun tapahtumia.


- Tuota tiettyä leväperäisyyttä oli jo Gnistan pelissä ja asiasta puhuttiin. Nyt se jatkui ja tottakai päävalmentajan käsi ylös että en onnistunut valmistamaan joukkuetta näköjään riittävästi. Pomminvarmaa on että se muuttuu ja Pietarsaareen lähtee ne jätkät jotka ovat valmiita tekemään joukkueelle töitä, Suonperä sanoo.


SalPan tilanne sarjataulukossa ja sarjapaikan suhteen on edelleen hyvä, mutta kukaan tuskin haluaa luoda kauteen ylimääräistä jännitystä tai edes pientä konkreettista mahdollisuutta sarjapaikan häviämisen suhteen. Tällä hetkellä ensimmäisen putoajan paikalla oleva KäPa on seitsemän pisteen päässä. Tasapeli varmisti sentään sen, että teoriassa kahden pelin pisteet KäPalle ei riitä. Ensi viikon vastustaja Jaro on sen sijaan tällä hetkellä vain pisteen putoamisviivasta (toki yhden pelin vähemmän pelanneena), joten Pietarsaaressa saa laittaa 100% likoon pisteiden eteen.


Ottelutilastot:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/3237372/lineups


Sarjataulukko:

https://tulospalvelu.palloliitto.fi/category/M1!spljp23/tables

171 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page