top of page

Kliininen vierasvoitto Espoosta

Espoonlahden kuumalle tekonurmelle asteli eilen kaksi varsin eri tilanteissa olevaa joukkuetta. Kotijoukkue EPS:n peli on takkuillut viime kierroksilla siinä missä Joutsenlauman kone on alkanut tikittää nätisti kiihtyvään tahtiin.

SalPa hoiti pisteet Saloon puhtaalla 2-0 voitolla. Molemmat maalit viimeisteli porilaisella itseluottamuksella toppari Joonas Meura. Tulospalvelussa komeili tosin pitkään 2-0 maalin kohdalla "oma maali", mutta onneksi tämä saatiin korjattua lopulliseen pöytäkirjaan. Meura on SalPan sisäisen maalipörssin toisena neljällä osumalla. Johtopaikalla on vähemmän yllättäen Elmo Heinonen seitsemällä maalilla. Meuran lisäksi yhteinen tekijä maaleilla oli erinomaisen pelin jälleen pelannut Mikke Louhela. Ensimmäinen maali tuli Louhelan antamasta kulmasta ja toinen saman herran vapaapotkusta.

Ensimmäinen puoliaika oli maaliton ja meni kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Maalipaikoille tai edes lähelle niitä EPS ei kuitenkaan päässyt. Tämä kuvastaa melko hyvin SalPan tietyllä tapaa muuttunutta ilmettä: puolustetaan ja tehdään töitä joukkueena.

- Pelattiin voittavaa futista. Puolustettiin jälleen tiiviisti ja tehtiin kollektiivisesti joukkueena töitä. Todella hyvä peli ja vierasvoitto, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kertoo tyytyväisenä.

Toisella jaksolla, tai oikeastaan yleisesti mitä pidemmälle peli eteni alusta, ote kääntyi SalPalle. Tästä hallinnasta yhtenä esimerkkinä olkoon vaikka kulmapotkut jotka menivät vierasjoukkueelle 7-1. EPS ei päässyt missään vaiheessa uhkaaville paikoille eikä saanut hyökkäyspeliään käyntiin. Otsikko ei siis liioittele lainkaan.

- EPS oli odotetunlainen erittäin tiivis ja hyvä joukkue. Ensimmäinen jakso oli ehkä heidän, mutta paikoille eivät päässeet, Suonperä pohtii.

- Pakko sanoa vielä sekin että EPS:llä on muutenkin erittäin hyvä meininiki. Tapahtuma oli todella hyvä, yleisöä paljon, junnuja katsomossa ja mukana paljon, oikein hieno juttu, Suonperä jatkaa.

Vaikka voitto tuntuukin hyvältä, kovin kauaa siitä ei voida nauttia. Seuraava peli on jo ylihuomenna lauantaina 2.7. Hämeenlinnassa HJS:ää vastaan. HJS pelasi myös eilen (häviten VJS:lle Vantaalla 1-0), joten tässä mielessä mennään samalla palautumisajalla sekä tahdilla kumpainenkin.

Ja vielä, olisiko tässä vuoden urheiluotsikko Salon Seudun Sanomien otsikointia urheilutoimittaja Olli Mäntylän toimesta: