top of page

Kolme kolmesta kotona

Joutsenlauma otti sunnuntaina tärkeät kolme pistettä VJS:ltä 2-1 voitolla ja samalla säilytti kotikentän tappiottomana. Pisteiden myötä myös tilanne sarjataulukossa koheni ennen vajaan kahden viikon pelitaukoa. Raportin kirjoitushetkellä sijoitus on 6. ja vain kaksi pistettä kärjestä jäljessä. Sarja on ollut odotetun tasainen ja pelejä on mennyt ristiin. Odotettavissa on hekumalinen fudiskesä!

SalPa on voittanut kaikki kolme Kakkosen kotipeliä ja vastaavasti hävinnyt kaikki vieraspelit. Toisaalta päävalmentaja Tero Suonperä on painottanut että alkukauden ensimmäiset vieraspelit olivat jo ennakkoon arvioitu vaikeiksi. Cupissa vieraistakin on saatu hyvää tulosta, joten ainekset on olemassa.

SalPa - VJS alkoi kotijoukkueen pallonhallinnalla, mutta varsinaisiin maalipaikkoihin asti hallinta ei riittänyt vaikka peliä saatiinkin vyörytettyä vastustajan kenttäpuoliskolle. VJS:n päävalmentaja Oskari Kujanen kertoi ennakkohaastattelussa, että tiivis puolustaminen on yksi heidän ehdottomista vahvuuksista. Alun jälkeen VJS puolustikin tiiviisti ja kurinalaisesti, SalPan pelinteko oli vaikeampaa eikä palloa saatu enää samalla tavalla hyökkäyspäätyyn. VJS loi muutaman hyvän maalipaikan, joista paras typistyi vasta maaliviivalle SalPa toppari Jonatan Guseffin pelastukseen.

Toinen jakso alkoi jälleen SalPan hallinnalla ja tulostakin saatiin melko nopeasti. Ensimmäistä kertaa Kakkosen avauksessa pelannut 2005 syntynyt Miika Koski siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon 55 minuutin kohdalla. Reilun viiden minuutin kuluttua Elmo Heinonen siirsi kotijoukkueen jo varsin ratkaisevan tuntuiseen 2-0 johtoon puskumaalilla Bamo Ahmadin tarkasta kulmapotkusta. Maali oli kauden neljännen ottelunsa pelanneen Heinosen kuudes.

2-0 johtoasemaa ei ehditty puolustaa kuin neljä minuuttia kun VJS:n kapteeni Vili Lankinen kavensi lukemiksi 2-1. Kavennuksen jälkeen SalPan otteissa saattoi näkyä alkukauden hetkittäin hieman epävarmatkin otteet ja VJS sai pelin hallintaan joksikin aikaa. Kavennuksesta ja vastustajan saamasta energiasta toipuminen otti aikansa, kunnes Joutsenlauma sai hieman rauhoitettua tilannetta. Lopulta voi sanoa hyvällä omalla tunnolla, että 3-1 oli paljon lähempänä kuin 2-2.

SalPan alkukausi on ollut luvalla sanoen vaiherikas niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Joukkueen teemana oli lähteä pienelle lomalle cupin jatkopaikan ja sunnuntain pelin voiton kanssa. Kumpikin tavoite täyttyi, joten joukkueesta huokui tyytyväisyys.