top of page

Kotona kiinni kolmeen pisteeseen

Salon Seudun Sanomat isännöin kesäkuun ensimmäistä kotipeliä Kanari Areenalla sunnuntaina kun SalPa saa vieraaksi Mikkelin Palloilijat (MP). MP on aloittanut kauden erittäin vahvasti ja on sarjassa jaetulla kakkospaikalla EIF:n kanssa. Edellä, ja vain pisteen päässä, toistaiseksi tappioton Gnistan.


- Odotettavissa on varmaankin tarkka ja taktinen peli. Vastustaja puolustaa hyvin, ja on tosi terävä suunnanmuutoksissa. MP on hyvin valmennettu joukkue ja heillä on selkeä sapluuna jota he noudattavat, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pyörittelee.


- Me tehdään tottakai ihan kaikki mitä voiton eteen tarvitaan. Halutaan palata voittojen tielle kotiyleisön edessä. Asenteesta tai taistelusta se ei tule jäämään kiinni. Me halutaan se treeneissä näkyvä rentous sekä rohkeus siirtää pelitapahtumiin, kun se saadaan mukaan tulee tosi hyvää, hän jatkaa.


Pre-seasonin ja Ykköscupin aikaan MP:llä oli pelillisiä vaikeuksia ja joukkuetta povattiin lähes poikkeuksetta sarjan alapäähän, jopa putoajaksi. Sarjan alkaessa päävalmentaja Juha Pasoja tiimeineen on saanut piiskattua MP:n huippuvireeseen. MP ja laajemmin koko jalkapalloyhteisö koki traagisen menetyksen toukokuun puolivälissä, kun Salossakin talvella testissä käynyt MP:n pelaaja Joona Juntunen menehtyi auto-onnettomuudessa. Tämän jälkeen MP on pelannut Ykkösessä vieraissa Gnistania vastaan tasan ja voittanut kotonaan SJK Akatemian.


Seitsemässä pelissä MP on tehnyt "vain" kymmenen maalia, mutta päästänyt samaan aikaan omiin ainostaan neljä. SalPan vastaava lukema on 12-10. Ei tarvitse siis kauaa arvuutella numeroiden valossa missä päässä kotijoukkueella lienee kaikesta hyökkäyspuheesta huolimatta eniten parannettavaa. MP puolustaa tiiviisti ja hyökkää ahnaasti, suurin osa joukkueen maaleista on tullut vastahyökkäyksistä. Onkin mielenkiintoista nähdä millaiseksi peli muodostuu sunnuntaina.


SalPa pelasi Suomen Cupin viidennen kierroksen pelin tiistaina Espoossa Nelosen HooGee:tä vastaan. Ottelu päättyi 6-0 ja Suonperä oli tyytyväinen kokonaisuutena esitykseen.


- Voitto aina voitto ja tuo voitto tuli hyvällä rennolla pelillä. Pakko kiittää ja kehua myös vastustajaa. HooGee pyrki pelaamaan palloa ja pelasi rehdisti. Oli siisti hyvä matsi sekä tapahtuma. Tottakai hyvä että tulee tuollaisia onnistumisia koko joukkueelle ja vielä hankalan alkukauden loukin takia kokeneelle Matias Sorvalille joka on päässyt nyt pikkuhiljaa kohti potentiaaliaan, Suonperä kehuu.


Ennen puhelun loppua Suonperä vielä hihkaisee terveiset salolaiselle palloiluväelle: tulkaahan kannustamaan kotijoukkuetta sankoin joukoin, joukkue ansaitsee kaiken mahdollisen tuen.


Otteluisäntä Salon Seudun Sanomat on jakanut kestotilaajilleen ottelulippuja, joten Suonperän toiveeseen isosta yleisöstä saataneen vastaus. Ottelussa voidaan hyvinkin rikkoa tai vähintään hätyytellä sitä tonnin rajaa jälleen kerran. Lisäksi yksi pieni parannus yleisön olosuhteisiin on tapahtunut: yksi katettu katsomo on saapunut Saloon. 300 paikkaista uutta aurinkokatsomoa saamme vielä hetken odotella, mutta kapasiteetti katetun osalta kasvoi nyt 61 paikalla.


Huhujen mukaan paikalla nähtäisiin myös Otso Salkkari -nalle.


SalPa-MP

Su 4.6. klo 18.00

Liput 12€ / 8€ / alle 16v ilmaiseksi


Comments


bottom of page