top of page

Kuskin paikalla kohti Bolt Areenaa

Ykkösen karsintapelit käynnistyivät eilen SalPan osalta kotipelillä Ilves-Kissoja vastaan. Pisteet jäivät Saloon puhtaasti 3-0 (2-0). Jos kauden aikana pitkässä juoksussa on nähty valtava muodonmuutos niin eilen nähtiin lyhyen aikavälin nahkojen luominen. Viime viikolla Porissa tappion kokenutta joukkuetta ei olisi eilisen esityksen perusteella uskonut samaksi. Otteluiden alku sekä tietyiltä osin ensimmäinen puoliaika on ollut SalPalle toisinaan hieman tahmeaa. Eiliseen otteluun tultiin sellaisella ryminällä, että kaikki eivät olleet edes ehtineet istumaan paikoilleen kun Elmo Heinonen iski taululle 7 minuutin kohdalla 1-0.

- Tämä oli tasapainoinen ja hyvä esitys. Ansaittu 3-0 voitto meille ja tehtiin juuri se mitä piti, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä totesi tunti pelin jälkeen kun oli ensin vapautunut toimittajien ja muiden tahojen luota.

- Puhttiin asiasta. Meillä on takana muutama vähän huonompi peliin lähtö, vaikka pelejä pystyttiinkin voittamaan. MuSa peli nyt oli ihan katastrofaalinen eikä pystytty sitten enää sitä kääntämään, Suonperä vastasi kysymykseen otteluiden aluista.

Ensimmäinen jakso menikin vieraiden satunnaisia kulmapotkuja lukuunottamatta täysin isäntien hallinnassa. Erittäin vahvasti ja pirteästi kärjessä Heinosen kanssa esiintynyt Otto Lehtisalo viimeisteli 2-0 johtomaalin jo 22 minuutin kohdalla. Toisen jakson alussa hetkellisesti Ilves-Kissat pääsi hieman peliin mukaan kun kotijoukkueen pelaajien välimatkat kasvoivat. Toisaalta samaan aikaan SalPan maali oli lähempänä mitä tamperelaisten. Puolustuslinja Joonas Meura - Michael John - Ronias Yacoob yhdessä maalivahti Joni Rahilan kanssa jättivät Ilves-Kissat vasta toisen kerran maaleitta tämän kauden aikana. Otteluisäntä Ravintola Kanari palkitsikin varmaan parhaan pelinsä SalPa-paidassa pelanneen Johnin ottelun parhaana pelaajana.

Toisella jaksolla 3-0 maali roikkui ilmassa pitkään, lopulta kauden seitsemännen maalin Heinosen upeasta esityöstä tehnyt John Fagerström viimeisteli voiton 76 minuutilla. SalPan laatu sekä laajuus näkyi pelissä kyllä vääjäämättä, eikä koko joukkueen panosta voi näin ollen vähätellä.

Jo eilinen voitto olisi voinut tuoda sarjanousun mikäli Honka olisi hävinnyt tai pelannut tasan oman pelinsä Klubille. Vakuuttavasti viime aikoina pelannut Honka ei antanut Klubin yllättää vaan voitti oman ottelunsa 3-1. Kovin kauaa ei siis nousujuhlista Salossa eilen ehditty haaveilemaan.

SalPa on edelleen viisi pistettä Honkaa edellä kun kaksi kierrosta on jäljellä. Seuraava katkon ja nousun varmistuksen paikka onkin heti seuraavassa pelissä 15.10. Bolt Areenalla Klubia vastaan.

Eilen siis nähtiin monellakin merkittävä jalkapallo-ottelu Salossa. Uskallan ennustaa, että osa tämän kaiken merkityksestä ja sen tuomasta hyvästä tulee sadonkorjuuseen vasta tulevien kausien aikana. Eikä ole kyse pelkästään Ykkösen nousukarsinnoista, joita ei Salossa ole nähty sitten 2000-luvun alun, vaan kokonaisuudesta SalPan takana. Eilisessä pelissä nähtiin ensimmäistä kertaa SalPan oma kannattajaryhmä rumpuineen! Mikä ilahduttavinta, muutkin katsojat heräsivät ja lähtivät mukaan rytmikkääseen taputukseen aina kun kannattajaryhmä piti ääntä. Ja tätä ääntä on kuuleman mukaan luvassa entistä enemmän jatkossa kun kaikki ydinjäsenet saadaan mukaan ja kuntoon flunssasta. Kannattajaryhmä halusi lähettää tällaiset terveiset: Kaikki ikään katsomatta ovat lämpimästi tervetulleita ryhmäämme, kannustetaan hyvällä fiiliksellä ja hengellä. Ääntäkin tulee enemmän, ja sitä mukaa entisestään lisätään mökää mitä paremmin muut lähtevät kannustuksiin sekä tuleviin chantteihin mukaan!

Vierasmatkaa ehditiin kysellä jo ennen eilistä peliä allekirjoittaneelta, vetoomuksen tästä teki haastattelussa myös Suonperä. Onkin ilo ilmoittaa, että kaikkien teidän toiveisiin on vastattu. Kannattajamatkan kuljetus on jälleen ILMAINEN! Nousujunan eli kannattajabussin tarjoaa Solid House Toimitilat.

- Klubi on ollut parhaimmillaan juuri Boltilla ja on siis varmasti kova kotona, mutta siitä ajatuksesta lähdetään liikkeelle että pystytään naulaamaan tämä homma Helsingissä. Pistetään siis rokki soimaan yhdessä kentällä ja kentän ulkopuolella, Suonperä sanoi

Matka on siis ilmainen ja avoin kaikille ikään katsomatta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä - kannattaa laittaa siis ilmoittautuminen sisälle heti eikä jäädä empimään.