top of page

Vaikeuksien kautta kuudenteen peräkkäiseen voittoon

Sunnuntai-iltana Tampereen Kaupin tekonurmella nähtiin tasainen Kakkosen kamppailu SalPan ja Ilves/2 välillä. Kovan pelin kolme pistettä matkasi SalPan mukana Saloon rutiininomaisella 1-0 voitolla. Ottelun ainoan maalin teki 71 minuutilla Elmo Heinonen. Voitto oli hurjaan vireeseen yltyneen SalPan kuudes peräkkäinen. Oma pää on pidetty puhtaana nyt kolme ja puoli peliä. Sattumaa vai ei, juuri tuolloin Michael John pelasi ensimmäiset minuuttinsa Joonas Meuran ja Yacoob Roniaksen kanssa puolustuslinjassa.

- Kliininen vierasryöstö. Ilves oli kyllä todella hyvä tänään ja ihan kaikki jouduttiin tekemään sekä jättämään kentälle. Nousujohteinen peli ja kova taistelu meiltä. Teemana ennen peliä meillä oli ennakointi ja reagointi. Ei oltu ihan valmiita alussa ja toisaalta Ilves oli hyvä. Reagoitiin kyllä, mutta ennakoitiin myöhässä. Meillä oli vähän turhautuneisuutta pelissä kun ei saatu palloa, mutta tätäkin saatiin korjattua toiselle jaksolle, SalPan päävamentaja Tero Suonperä pohti pelin jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli Ilveksen hallintaa, samalla kun SalPan peli oli hieman sekavaa eikä kovin tasapainoista. Maalipaikkoja kumpikaan joukkue ei käytännössä saanut ensimmäisellä puolikkaalla. 35 minuutin kohdalla Yacoob Ronias hassutteli kaksi Ilves-pelaajaa ja pelasi itsensä boksiin jossa hänet kolattiin tylysti ja sääntöjen vastaisesti nurin. Vaikea uskoa, että Kaupista löytyi kuin erotuomari Lassi Siukkola joka ei tätä nähnyt. Siukkolan mielestä tilanteessa pelattiin palloa, mutta paikan päällä tilanne näytti selkeältä pilkulta. Siltä se vielä hidastusten jälkeenkin näytti.

Toinen jakso oli ainakin pallonhallinnan kannalta tasaisempi ja SalPa pääsi pitämään palloa selkeästi ensimmäistä jaksoa enemmän. Maalipaikat jäivät pääosin asteelle "lähes", mutta peli parani selkeästi. Ilves sai muutaman maalipaikan, josta yksi oli suorastaan maukas. Kuin ihmeen kaupalla jostain ilmestyi Joni Rahila ja pelasti käytännössä varmalta näyttäneen maalin.

Tauolla ja toisella puoliajalla tehdyt vaihdot olivat kaikki onnistuneita sekä oikea-aikaisia. Erityisesti Jami Siirtolan tulo kentälle oli huikea. Tuntui, että Siirtolan vaihdon jälkeen pelin suunta muuttui merkittävästi. Toki tähän tarvitaan koko joukkue, mutta Suonperäkin antoi pelin jälkeen 10+ Siirtolan suoritukselle.

- Hyvä joukkue pystyy voittamaan vaikkei peli olisi koko aikaa hallussa. Ollaan löydetty sellainen tapa, jolla tiukkoja pelejä voidaan kääntää voitoksi. Joukkue osoitti isoa luonnetta tänäänkin, Suonperä pohtii.

Sarjatilanne on edelleen erittäin tasainen, joskin pieniä suuntaviivoja varovaisesti voinee uskaltaa alkaa vetämään. SalPa on tällä hetkellä sarjassa kakkosena, tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneen Ilves-Kissojen kanssa. Ilves-Kissojen maaliero on yhden maalin parempi ja se pitää tamperelaiset sarjan kärjessä. Viiden pisteen päästä kärkikaksikosta seuraa FC Jazz, Honka Akatemia sekä HJS jolla on SalPan tavoin yksi peli muita vähemmän. SalPan paikka neljän parhaan jatkosarjassa alkaa olemaan erittäin todennäköinen, mutta vaatii toki vielä pisteitä tulevista viidestä pelistä. Edelleen sarjassa on kahdeksan joukkuetta, joilla on hyvä tilaisuus päästä neljän joukkoon, etenkin sijoista 3-4 tullaan näkemään hurja taistelu.

Seuraava mahdollisuus pisteisiin sekä eron kasvattamiseen on kahden vieraspelin jälkeen kotona Salossa 3.9.2022. Vieraaksi saadaan GrIFK, joka on äitynyt hyvään vireeseen alkukauden jälkeen ja taistelee edelleen myös paikasta neljän joukkoon.

- Joukkue parantaa koko ajan niin myös Salon pitää parantaa. Viimeksi oli se 647 katsojaa niin nyt sitten paremmaksi. Tulkaa oikeasti katsomaan, me taistellaan kovaa ja tarvitaan teitä. Tarvitaan se tuki ja 12 kenttäpelaaja. Seurassa on paljon junioreita ja Salossa paljon futaajia, tehdään yhdessä ikimuistoinen syksy, Suonperä vetooa salolaisiin.