top of page

Kuuma matsi: SalPa-Gnistan

SalPa palaa lauantaina kotikentälle OP Lounaismaan isännöimänä pelaamaan Gnistania vastaan kahden vieraspelin ja pitkän Pohjanmaan leirityksen jälkeen. Aurinko ja helteet ovat asettuneet Suomen ylle ja kuumaa saattaa olla katsomon lisäksi itse pelissäkin.


Kaksi tappiota Pohjanmaalta ei alkuunkaan vastannut joukkueen odotuksia. KPV peli oli kaikkineen haastava, mutta Pietarsaarella FF Jaroa vastaan SalPa oli aktiivinen ja pirteä. Kummassakin pelissä oli riittävästi maalipaikkoja maaleihin, pisteisiin ja jopa voittoihin.


- Tuloksellisesti ei tietenkään olla tyytyväisiä Pohjanmaan peleihin, mutta se peli-ilme ja kollektiivinen tekeminen mikä meillä oli Pietarsaaressa ilahdutti. Edelleekään tässä sarjassa ei ole yhtään joukkuetta jota me ei voida voittaa, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohtii.


- Kuortaneen leiri teki joukkueelle hyvää. Sieltä saatiin paljon positiivisia kokemuksia yhdessä ja se kasvatti kyllä joukkueen huumoria entisestään, Suonperä jatkaa.


Lauantaina Salon keskuskentän, eli Kanari Areenan, nurmelle SalPan vieraaksi saapuu siis Gnistan, joka tavoittelee vakavissaan nousua Veikkausliigaan. Gnistan on tällä hetkellä sarjassa toisena, yhden pelin enemmän pelanneen MP:n takana. Samalla Gnistan on toistaiseksi ainoa tappioton joukkue sarjassa ja päästänyt vain neljä maalia yhdeksässä pelissä. Helsingin Oulunkylässä kotiaan pitävä Gnistain ehkä tunnetuin vahvistus täksi kaudeksi oli Eero Markkanen, joka on kierrellyt maailmaa ristiin rastiin aina Real Madridia myöten. Markkanen on maalipörssin kärjessä kuudella osumalla, kakkosena on meidän oma Jessa Huhtala viidellä maalilla.


- Gnistan on sarjan kovin joukkue tällä hetkellä, mutta lähdemme ehdottomasti taistelemaan voitosta ja hakemaan pisteitä kotiyleisön tuella. Yleisöhän meillä on käynyt todella hyvin ja tuki ollut loistavaa. Toivottavasti myös lauantaina saadaan paikat täyteen ja kannustusta jätkille. He todella ansaitsevat sen, Suonperä toivoo.


Yleisöä SalPa on totisesti vetänyt hyvin tällä kaudella. Jo viime kaudella Kakkosessa pantiin merkille SalPan kasvaneet yleisömäärät, mutta tällä kaudella kasvu on ollut kiihtyvää. Tämän hetken yleisökeskiarvo on 739. Viime kaudella lukema oli hieman päälle 400 ja kaksi kautta sitten 211. Edellisen kerran kun SalPa pelasi Ykköstä vuonna 2001 katsojakeskiarvo oli 437, joten parannus tätäkin ajatellen on huikea - eikä kattoa olla vielä läheskään saavutettu.


Tällä hetkellä SalPa on sarjassa kahdeksantena, kun 12 joukkueen sarjasta ensi kaudella uuteen Ykkösliigaan paikan lunastaa yhdeksän joukkuetta. Kuuden joukkoon, eli ylempään loppusarjaan, on vain yhden voiton verran matkaa. Ensi kaudeksi muodostuvassa Ykkosliigassa pelaa vain kymmenen joukkuetta, joten siellä ollaan Suomen 22 parhaan joukkueen joukossa. Kaudella 2001 SalPan viime visiitillä Ykkösessä pelasi yhteensä 20 joukkuetta, joten nykyinen sarjajärjestelmä on tuohon aikaan verrattuna äärimmäisen kova. Tämä ihan muistutuksena siitä millä tasolla jalkapalloa Salossa pelataan ja millaisista sijoituksista taistellaan.


Eli lauantaina kohti Salon keskuskenttää nauttimaan auringosta ja futiksesta!


SalPa - Gnistan

La 17.6. klo 16.00

Salon keskuskenttä, Kanari Areena

Liput 12€ / 8€ / alle 16v ilmaiseksi
Comments


bottom of page