top of page

Maalin tappio SJK Akatemialle

Harvinaiseen tuplakotipeliviikonn jälkimmäiseen peliin lähdettiin eilen Ravintola Kanarin isännöimänä SJK Akatemiaa vastaan. SJK Akatemia on pelannut vahvan kauden ja kuuluu sarjan ehdottomaan kärkijoukkueiden kaartiin. Seinäjokiset veivät pisteet maalein 2-1 (2-0) mukanaan ja samalla tuli SalPan peräti seitsemäs yhden maalin tappio sarjapeleihin. Kotijoukkueen ainokaisesta vastasi tyylikkäällä puskuohjauksella Albijon Muzaci.


Suurin ero eilen kentällä oli maltissa ja kärsivällisyydessä. Peli oli vahvasti isäntien hallussa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. SJK Akatemia otti SalPan hyökkäykset ja vyöryn etenkin ottelun alussa kylmänrauhallisesti vastaan ja lopulta pääsi peliin mukaan puolen tunnin jälkeen. Erinomaisen alkupuoliskon jälkeen kylmää vettä kotiyleisön niskaan tuli juuri ennen taukoa niin taivaalta kuin SJK Akatemialta maalin muodossa.


- Meidän hyvien ja huonojen hetkien ero on liian suuri, totesi SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pelin jälkeen.


- Kaikissa joukkueissa on aina hyviä ja huonoja hetkiä. Mutta se miten siedät niitä

huonoja hetkiä ratkaisee paljon. Meidän kyky sietää niitä huonoja hetkiä on heikko

ja sitä kautta tulee paljon ongelmia, hän jatkaa.


Menee ehkä vähän itsensä ja raporttien toistamiseksi, mutta pelissä oli jälleen paljon erittäin hyviä aineksia. Nämä ainekset eivät toki ota ihan valmistuakseen. Tilastoja katsomalla näkee että pallonhallinta oli eilen kotijoukkueella, hyökkäyksiä ja potentiaalisesti vaarallisia hyökkäyksiä kirjattiin kotijoukkueelle enemmän. Sen sijaan laukaustilastossa SJK Akatemia vei voiton. Tämä kuvastaa ehkä yhtä akilleen kantapäätä: boxipelaaminen kummassakin päässä vaatii entisestään lisää kovuutta ja suoraviivaisuutta. Samalla ehkä myös yhteisten kokemusten vähyys näkyy osaltaan ratkaisuissa.


- Me pystytään laadullisesti pitämään palloa ja hyökkäämään sekä tekemään

potentiaalista uhkaa. Sit taas sählätään omassa päässä ja toisessa päässä

boxia ei olla siellä toimittamassa palloa maaliin kun pitäisi. Molemissa päissä pitää vaan

olla taas kovempi. Toinen jaksohan alkoi hyvin maalista huolimatta. Oltiin itse maalipaikalla ennen kuin omiin tehtiin. Painettiin päälle sen jälkeen kovaa, viimeiset syötöt olivat takaa-ajossa usein vähän huonoja. Toki meillä oli myös Heinosella ja Huhtalalla hyviä laukauksia ja veskari torjui hyvin, mutta vähän se viimeinen napsu jää saamatta, Suonperä pohti.


Nyt otteluruuhka on selätetty ja palataan normaaliin peli per viikko tahtiin. Tämä auttaa varmasti SalPaa ja cupin positiiviset kokemukset saadaan kaivettua sarjapeleihin mukaan. Tuleva vastustaja on yksi kolmesta sarjanousijasta ja SalPan takana pisteen päässä sarjataulukossa oleva JJK Jyväskylä. Seuraavan kerran SalPa nähdään kotikentällä Salo Volley -viikonlopun perjantaina KäPa:a vastaan.


SalPa - SJK Akatemia, 1-2 (0-2)


Tilastot:


Huippuhetket:

Comments


bottom of page