top of page

Neljä uutta pelaajasopimusta!

Ykkösen joukkueen kasaaminen on kovassa vauhdissa ja voimme julkistaa tässä vaiheessa neljä uutta pelaajasopimusta. Uudet sopimuspelaajat ovat harjoitelleet Salossa jo jonkin aikaa sekä osallistuneet molemmille seuran training camp leireille.


Voimme siis ilolla kertoa, että ensi kaudella sinivalkoisen paidan päälle pukevat (nimen jälkeen ikä ja edellinen seura):

Aleksi Jännes, 19, FC Honka II

Roope Pyyskänen, 20, FC Honka II

Mikael Anttila, 19, SJK II

Matias Sorvali, 22, GrIFK


Kaikki pelaajat sopivat täydellisesti SalPan pelaajafilosofiaan ja ovat jo osoittaneet vahvuutensa sekä sopivuuden joukkueen kemiaan erinomaisesti.


SalPan taustayhtiön toimitusjohtaja Tero Karinti:

“Kaikki neljä pelaajaa ovat peliurallaan sellaisessa tilanteessa, jossa heidän ja SalPan intressit kohtaavat. Me haluamme nousun myötä vahvistaa rinkiä pelaajilla joiden katto ja lopulliset uratavoitteet eivät ole Ykkösessä. He saavat aidon mahdollisuuden lyödä läpi Ykkösessä ja me saamme rinkiin pelaajia joiden motivaation lähteet palvelevat myös seuraa. Esimerkiksi Roope, Aleksi ja Mikael ovat treenanneet liigatason organisaatioissa ja olosuhteissa, ja pääsevät nyt vihdoin näyttämään osaamistaan kunnianhimoisessa nousijajoukkueessa. Matias taas näytti jo viime kaudella 10 maalillaan Kakkosen B-lohkossa, että hänessä on erinomaista hyökkäyspotentiaalia ylempiinkin sarjoihin. Meillä on siis kaikkien kanssa yhteinen tavoite näyttää mihin me pystymme.”


SalPan päävalmentaja Tero Suonperä:

“Nämä pelaajat sopivat loistavasti ajatus- ja arvomaailmaamme. Kaikki ovat tavoitteellisia ja potentiaalisia pelaajia, joiden katto on ykköstä korkeammalla. Nimenomaan tämän profiilin pelaajia haemme ja haluamme. Jokainen heistä on myös integroitunut nopeasti osaksi joukkuetta ja tämä tietenkin lämmittää koutsien mieltä paljon. Pelaajien aito halu ja motivaatio pelata nimenomaan SalPassa tässä vaiheessa uraansa ovat ratkaisevassa asemassa pelaaja rekrytoinnissa.”


Pelaajien omat sekä päävalmentaja Suonperän kommentit pelaajakohtaisesti.


Aleksi Jännes:

"Kiinnostuin SalPasta, koska tuleva ykkösen projekti vaikuttaa hyvältä. Uskon, että SalPan kautta minulla on tosi hyvä mahdollisuus ottaa iso rooli joukkueen pelaamisessa ja sitä kautta edetä urallani. Myös treenit joukkueen kanssa ovat vaikuttaneet hyviltä ja joukkueen muut pelaajat ovat ottaneet minut hyvin vastaan."


"Olen teknisesti taitava ja rauhallinen pallon kanssa, joten pyrin tuomaan rytmitystä peliin. Olen myös hyvä 1v1 tilanteissa, joka auttaa meitä puolustuspelaamisessa."


Tero Suonperä:

"Aleksi on erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen pelaaja, joka omaa loistavan asenteen. Rauhallinen pallon kanssa ja tekee jatkuvasti peliä edistäviä ratkaisuja ja tunnistaa tilanteet erittäin hyvin. Hän on myös pallottomana erittäin hyvä ja pystyy suojaamaan puolustuslinjaa ja myös puolustamaan boksia. Omaa kaikki edellytykset nousta läpimurtopelaajaksi."


Roope Pyyskänen:

"Halusin päästä eteenpäin urallani ja SalPa vaikutti hyvältä vaihtoehdolta."


"Tuon keskikentälle luovuutta ja sekä vaaraa ylöspäin. Omistan hyvän laukauksen ja laajan syöttövalikoiman ja koen että pystyn auttamaan joukkueen peliä vahvuuksillani."


Tero Suonperä:

"Roope on erittäin lahjakas ja mielenkiintoinen pelaaja. Pystyy pelaamaan 8 ja 10 paikkoja keskikentällä. Hän omaa paljon potentiaalia hyökkäspelaamisen suhteen, on erittäin luova pelaaja, joka tekee ratkaisuja mitkä monelle ei tule edes mieleen. Omaa potentiaalia Ykköstä korkeammalle. Tasaisuutta lisää tekemiseen ja lisää ymmärrystä, että futista pelataan kahteen suuntaan, niin mahdollisuuksia on vaikka mihin."


Mikael Anttila:

"SalPasta minut sai kiinnostumaan vakuuttava edellisen kauden esitys, ja luotettavat valmentajat sekä taustaryhmä. Lisäksi ensimmäisen viikon jälkeen huomasin, että joukkue on hyvä ja kilpailukykyinen ensi kauden Ykkösessä."


"Pyrin tuomaan laatua keskikentälle. Vahvuuteni ovat hyvä syöttötaito molemmilla jaloilla ja pallovarmuus."


Tero Suonperä:

"Mikael on itselle tuttu pelaaja pitkältä ajalta ja tiedän hänen vahvuutensa sekä pelaajana, että ihmisenä. Saamme hänestä monipuolisen pelaajan, joka on myös joukkuepelaaja isolla Jiillä. Hänellä on varmasti iso halu näyttää osaamisensa ja hänen motivaatiotaan ei tarvitse kenenkään epäillä. Erittäin hyvä vahvistus joukkueellemme. Pystyy antamaan ratkaisevia syöttöjä ja tekemään myös maaleja. Omaa erittäin hyvän potkutekniikan."


Matias Sorvali:

"SalPa on kiinnostava joukkue uravaihtoehtona Ykkösessä. Samalla SalPa on toki itselle myös tuttu joukkue, koska joukkue pelasi viime vuodet Kakkosessa samassa lohkossa missä itekin pelasin, joten kehityksen on pystynyt näkemään kausi kerrallaan vastakkaisista peleistä."


"Pitäisin itseäni nopeana ja juoksuvoimaisena pelaajana, joten tuon joukkueeseen nopeutta laidalle ja sitä myötä toivottavasti myös maaleja ja syöttöjä."


Tero Suonperä:

"Matias on todella lahjas ja potentiaalinen hyökkäyspään pelaaja. Tuntuu jotenkin käsittämättömältä että hän ei ole saanut aiemmin saumaa korkeammalla kuin kakkosessa. Matias on nopea ja erittäin hyvä 1vs1 tilanteissa. Vahvuudet ja erityisominaisuudet ovat kovaa luokkaa ja niitä tullaan jalostamaan entisestään. Lisää tasaisuutta tekemiseen, niin omaa potentiaalia ykköstä korkeammalle."


Tervetuloa Saloon Aleksi, Roope, Mikael ja Matias!


SalPan sopimustilanne


Uusien sopimusten lisäksi SalPalla on tällä hetkellä voimassa 13 pelaajasopimusta viime kauden joukkueesta:


Tatu Österlund (MV)

Joonas Koski (MV)

Bamo Ahmadi

Oskari Jakonen

Jonatan Guseff

Topi Sistonen

Jason Madingu

Joonas Meura

Michael John

Otto Salmensuu

Joose Mäkinen

Miika Koski

Otto RautiainenComments


bottom of page