top of page

Ykköseen ykköseen ykköseen, ykköseen ykköseen ykköseen

Pahoittelut otteluraportin myöhästymisestä! Toisaalta on mukava palata nyt pari päivää huippuhetkien jälkeen takaisin ajassa tuohon upeaan iltaan ja parin vuosikymmenen odotusten täyttymiseen Bolt Arenalla. SalPa vei HJK Klubi 04:ää vastaan pelatun trilleripelin voiton 1-0 ja varmisti samalla nousun yli 20 vuoden jälkeen Ykköseen kaudeksi 2023!


Pieni hieman normaalia suurempi jännitys oli aistittavissa joukkueen linja-autossa matkalla kohti Boltia. Vaikka kaikki oli monella tapaa rentoa sekä hauskaa ulospäin, oli ilmassa luonnollisestikin lisälatausta. Salosta Boltille suuntasi myös Solid House Toimitilojen sponsoroima kannattajabussi sekä lukuisia omia autokuntia. Illan yleisömääräksi oli, mistä lie Simo Taikurin hatusta löydetty ja ilmoitettu 342. Ylivoimainen enemmistö paikalla olleista oli SalPa-kannattajia joten aiemmin arvioitu noin satakunta salolaista on tässä valossa rajusti alakanttiin. Joka tapauksessa illan juoni oli selkeä: vieraspeli kotiyleisön edessä upeissa puitteissa ja voitolla varmistuisi nousu Ykköseen.


Paria tuntia SalPan peliä aikaisemmin alkanut nousuun mahdollisesti vaikuttanut FC Honka - Ilves-Kissat peli ratkesi jo puolen tunnin kohdalla, lopulta Honka pieksi tamperelaiset 6-0. Oli siis hyvissä ajoin ennen SalPa - Klubi pelin alkua selvää, että vain voittamalla lauantaina varmistuisi nousu.


Ottelun kulku oli monellakin tapaa odotettua. Kumpikin joukkue pelasi vahvuuksillaan. Draamaa illasta ei puuttunut kumpaankaan suuntaan. Yksi iso käännekohta nähtiin pelin 22 minuutilla kun satapäinen salolaisyleisö hiljeni kuin veitsellä leikaten. Tyrmistys ja epäusko oli valtavaa. SalPa-kapteeni Iku Leino rikkoi melko kevyen näköisesti rangaistualueella Klubin hyökkääjää ja sai keltaisen kortin jonka johdosta palloa asetellaan pilkulle. Rangaistuslaukausta vetämään asteli Gentrit Kovaqi. Yleisön pidätellessä hengitystään Joni Rahila torjuu laukauksen sekä siitä seuranneen irtopallot ja lopulta myös tästä seuranneen kulmapotkun jälkitilanteen Rahila hoitaa. Kauden mittaan useita nollapelejä ja gamesavereita ottanut vaatimaton Rahila alleviivasi samalla merkityksensä joukkueelleen.


Toinen jakso alkoi hieman tunnustellen, mutta pikkuhiljaa SalPa sai vyörytettyä hyökkäyksiä kohti Klubin maalia. Ottelun maalipaikat menivätkin SalPalle, vaikka paikkansa oli myös Klubilla. Noin 75 minuutilla pallo kävi jopa Rahilan vartioiman maalin tolpassa. Tästä tolpasta lähti SalPan hyökkäys josta lopulta tuli se ratkaiseva. Elmo Heinosta rikottiin noin 30 metriä Klubin maalista ja vapaapotkua laukomaan asteli Joonas "Moukari" Meura. Kaikki jotka ovat tämän kauden pelejä seuranneet tiesivät että tässä piilee iso mahdollisuus, vaikkei vapaapotkumaalit 30 metristä ole ihan arkipäivää. Meura otti vauhdin, potkun ääni kaikui Boltilla, hetken päästä kuului verkon ääni ja pallo ylänurkassa. Tästä seurannut spontaani riemu oli euforista. Meura teki vielä täydellisen potkun päätteeksi täydellisen tuuletuksen: polviliuku jonka aikana lähti paita päältä. Tästä toki palkittiin keltaisella kortilla, mutta nousu Ykköseen ei voisi olla lähempänä kuin nyt pelin 78 minuutilla se oli. Iltalehden toimittaja tavoitteli Meuraa haastatteluun ottelun jälkeen, porilaisella nöyryydellä annetut kommentit voi lukea täältä: https://www.iltalehti.fi/jalkapallo/a/57d9214b-1bf0-4441-9ea2-6d1cff796619

Samassa jutussa on tuo upea maali kahdesta eri kuvakulmasta videona. Nauti!


Menee nyt vähän asian ohi, mutta menkööt. Tuo ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun Meura on päässyt Iltalehteen laukaus- ja maalintekotaitonsa kanssa. Katso vaikka tämä:


Takaisin Boltille, jossa pelin loppu ei tuntunut tulevan millään. En tiedä oliko tuomareilla Taru Sormusten Herrasta tuttujen haltioiden ajantaju jossa heidän silmänräpäys on tavan tallaajille elinikä, mutta tavalliselle yleisölle minuutit tuntuivat käsittämättömän pitkiltä. Joukkue kentällä taisteli ja taisteli, teki kaikkensa eikä päästänyt Klubia paikoille. Lopulta se vapauttava vihellys tuli ja nousu oli varmaa - juhlat sai alkaa!


Juhlien lisäksi kopissa etenkin yksi mies koko valtavan tunnemyrskyn. Nousupeli jäi SalPan kapteeni Iku Leinon uran viimeiseksi. Keltainen kortti asetti hänet pelikieltoon viimeisestä pelistä ja mies on ilmoittanut upean uran päätöksestä.


Poikkeuksellisesti linkitämme nyt Instagramin sisältöjä, joita pääset katsomaan vaikkei sinulla ole tiliä Instagramissa.


Joukkueen kiitos yleisölle:


Tero Suonperän haastattelu pelin jälkeen:


Pukukopin tunnelmia pelin jälkeen:


Lauantain fiilispätkä:


Kokonaisuudessaan kauden tarina hakee vertaistaan, tästä matkasta tullaan koostamaan materiaalia kauden päätyttyä sen muisteluun.


Sitä ennen meillä on vielä yksi kotipeli, jossa sarjan parhaat joukkueet kohtaavat toisensa. Eli yksi mahdollisuus nähdä mestari- ja nousijajoukkue Salossa sekä juhlia nousua ja hyvästellä Iku Leino. Pelin jälkeen kauden päätösjuhlat klo 17.15 alkaen Pub Rock Starsissa. Tehdään ensi lauantaista ikimuistoinen juhlapäivä yhdessä. Tavoitteena on rikkoa yleisöennätys ja viedä se uudelle tuhatluvulle! Seuraa sosiaalisen median kanaviamme sekä kotisivujamme, päivitämme lisätietoja lauantain pelin tapahtumista viikon aikana.


SalPa - FC Honka

La 22.10. klo 14.00

Happy hour anniskelualueella 13.30 alkaen!

Liput 8€ / 5€ / alle 16v ilmaiseksi

Kausikortit voimassa

596 katselukertaa1 kommentti

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page