top of page

Jalkapallopäivän juhlaa Salossa: SalPa-KäPa

SalPan kotipelit Ykkösliigassa jatkuvat huomenna keskiviikkona Salon kaupungin isännöimänä. Vieraaksi saadaan viime lauantain KTP:n tapaan SalPan päävalmentaja Jordi Alujan entinen seura Käpylän Pallo Helsingistä.


  • Vähän sama tilanne kuin KTP:tä vastaan, tiesin että he tulevat vastaan mutta samalla siellä niin paljon vaihtunut pelaajat sekä staffi että ei se tunnu mitenkään erikoiselta pelata heitä vastaan, Aluja kommentoi pelaamista vanhaa seuraansa vastaan.


Huomenna vietetään ja juhlitaan kansallista Jalkapallopäivää. Jalkapallopäivä on suomalaisen jalkapalloilun suuri yhteinen juhlapäivä. Päivä, jolloin on meidän kaikkien vuoro näyttää ja nauttia niitä tunteita, jota suomalainen jalkapallo meissä herättää. Salossa Jalkapallopäivä huipentuu seura- ja kannattajamarssiin torilta Kanari Areenalle peliin. Marssiin osallistuu myös SalPan kannattajat ja luvassa onkin useamman sadan henkilön ainutlaatuinen marssi ja odotettavissa onkin kauden ennätysyleisö.


KäPa on sarjassa yhdeksäntenä neljä pistettä SalPan takana. Voitolla salolaiset kasvattaisivat alempaan kastiin eroa ja samalla ottaisivat tärkeitä pisteitä kohti TOP5-sijoja. Voitto on muutenkin joukkueen mielessä, sillä edellisestä kolmesta sarjapisteestä on kulunut jo 44 päivä (pelipäivänä 45). Kaikesta huolimatta joukkueen otteet edellisessä kolmessa pelissä ovat olleet hyviä, mutta se suurin palkinto on jäänyt saamatta ja on ollut tyytyminen kolmeen peräkkäiseen tasapeliin. Toisaalta näistä kolmesta pelistä eli 270 minuutista joukkue on pelannut vajaalla miehityksellä lähes 100 minuuttia ulosajojen johdosta! Lienee sanomattakin selvää, että korttihölmöilyihin ei ole enää varaa.


Viime pelissä suoran punaisen kortin ja sitä myöden kahden ottelun pelikiellon saanut Keir Foster on sivussa kokoonpanosta, kuten myös korttitilin täyteen saanut ja yhden ottelun pelikiellon sitä myöten saanut Maximus Tainio. Samaan aikaan KTP pelistä pelikiellossa ollut Julius Järvinen palaa kokoonpanoon.


  • Kolme tasapeliä peräkkäin ja niistä saatu luottamus sekä tunne kun tiedetään miten ne tulokset ovat tulleet. Tavoite on vain jatkaa tällä kehityskäyrällä eteenpäin. Me tiedämme että huominen on erityinen päivä koko seuralle, tulossa varmasti paljon porukkaa ja haluamme tästä aloittaa meidän voittoputken kotiyleisön edessä, Aluja pohtii ja odottaa samalla kovin huomista iltaa.

  • Koska tuli näitä pelikieltoja niin aloitin tietysti aika nopeasti miettimään miten nämä poissaolot korvataan. Meillä on tosi kilpailullinen joukkue ja nyt tulee aitoja näytönpaikkoja pelaajille perustuen heidän otteisiin harjoituksissa sekä tietysti siihen mitä odotan peliltä. Tämä on hyvä paikka osoittaa asennetta vaihtopelaajilta, hän jatkaa.


Tervetuloa juhlimaan Jalkapallopäivää Ykkösliigan viihdyttävän matsin parissa!


Kulkueen kokoontuminen Salon torilla 17.30 josta se lähtee noin 17.45 SalPan kannattajien rumpuryhmän saattelemana kohti Kanari Areenaa.


SalPa - KäPa

Ke 12.6. klo 18.30

Salon urheilupuisto, Kanari Areena
Comments


bottom of page