top of page

Otteluennakko: SalPa - TPS Ykkösliigacupin talviderby Salossa

Huomenna lauantaina 24.2. klo 15.00 potkaistaan SalPan kotikausi 2024 käyntiin kilpailullisten pelien osalta, kun Ykkösliigacupin mielenkiintoinen Varsinais-Suomen derby SalPa-TPS pelataan Salon urheilupuiston tekonurmella.


SalPa aloitti Ykkösliigacupin viime viikonloppuna Pietarsaaressa, jossa peli Jaroa vastaan oli käytännössä taputeltu vartissa isäntien rankaisten salolaisten virheistä kahdesti. Loppulukemat 3-0 eivät ehkä kerro koko totuutta pelistä, mutta toisaalta loppupeli oli varsin tasaista pelailua.


TPS koki Ykkösliigacupin avauskierroksella samoin 3-0 lukemin tappion Jarolle ja pelasi maalittoman tasapelin SJK Akatemian vieraana viime sunnuntaina. Jaro löylytti KäPan 4-0 ja on varmistanut paikkansa välieriin sekä käytännössä myös lohkovoiton. Toinen välieräpaikka on käytännössä kaikkien muiden lohkon joukkueiden (SalPa, TPS, KäPa, SJK Akatemia) saatavilla.


Joukkueet lähtevät huomiseen otteluun monella tapaa samanlaisista asemista. Joukkueisiin haetaan vielä muutamaa pelaajaa, joten pelin ja joukkueen rakennus kohti kauden alkua on vielä käynnissä.


  • Itsellä on samanlainen tunne kuin ensimmäisessä harjoituskotipelissä EPS:ää vastaan. Silloin näytettiin etenkin ensimmäisellä puoliajalla yleisölle että olemme nälkäisiä, uskon että meidän arvot sekä tavoitteet näkyivät tuossa pelissä hyvin. Kaiken kaikkiaan positiivinen fiilis, erittäin kiva päästä pelaamaan kotona. Nyt ei ole kylmäkään joten toivottavasti tulee paljon porukkaa ja hyvä tunnelma, SalPan päävalmentaja Jordi Aluja pohtii.


Viime viikonlopun Jaro-tappiota Aluja ei enää muistele tai murehdi.


  • Luonnollisesti meidän pitää vielä tässä vaiheessa parantaa joka osa-alueella peliä. Meillä oli todella hyvä ja positiivinen viikko ennen Jaro peliä ja tottakai tappio ja se tapa millä se tuli otti koville, mutta ei sitä olla murehtimaan jääty, Aluja sanoo.

  • Halutaan pelata paremmin, olla armottomampia ja varmempia. Haluamme pistää TPS:n pois omalta mukavuusalueeltaan ja näyttää omia vahvuuksiamme, hän jatkaa.

 

TPS:n joukkue on muuttunut viime vuodesta melko suuresti niin kentällä kuin penkillä. Päävalmentajaksi tuli kolmen vuoden sopimuksella Klubi 04:stä Miika Nuutinen, joka on tuonut myös muutoksia muihin valmennuspositioihin sekä joukkueen rakentamiseen. Viime vuosina avoimesti nousua hakenut TPS ei ole tänä vuonna ainakaan virallisissa lähteissä puhunut nousutavoitteista, mutta turkulaiset ovat ehdottomasti yksi sarjan suurista.


  • TPS on iso seura tässä sarjassa. He ovat varmasti myös yksi suosikeista vaikka heillä on nyt selkeästi hieman erilainen projekti ja rakennus menossa jolla tähdätään tulevaan. Tulokset eivät ole olleet heidän kannaltaan hyviä vielä, mutta toisaalta pakko sanoa että tulokset eivät kerro heidän pelistään ihan totuutta. Tai tulokset ei ehkä ole tällä kertaa olleet reiluja heitä kohtaan. He ovat erittäin hyvä joukkue, mutta me haluamme taistella heitä vastaan omilla vahvuuksillamme, Aluja paaluttaa.


Tervetuloa huomenna talviderbyyn!


Ostathan liput ennakkoon:


SalPa - TPS

La 24.2. klo 15:00

Salon urheilupuisto, tekonurmi
コメント


bottom of page