top of page

Maximus-pisteet Mikkelistä

Upeasti taistellut Joutsenlauma nappasi Mikkelin Palloilijoiden vieraana maksimipisteet, Maximus Tainion 79. minuutin riemukkaalla voittomaalilla. MP antoi keskialueella harhasyötön, johon SalPa reagoi erinomaisesti: vauhdikkaan vastahyökkäyksen päätteeksi Olli Jakonen siirsi pallon Tainiolle, jonka veto painoi vastustamattomasti vasempaan alanurkkaan.


Jere Koponen pelasi jälleen varmasti SalPa-maalilla. Kuva: Jukka Laitinen.

SalPan avauskokoonpano muuttui kirvelevästä JäPS-tappiosta kahden nimen verran. Michael John oli penkillä, sinivalkoisten palatessa Mikkelissä takaisin kahden topparin alakertaan. Keskuspuolustajina pelasivat Frans Grönlund ja Joonas Meura. Pelikiellosta vapautunut Keir Foster teki paluun avauskokoonpanoon ja SalPan yläoksan vasemmalla laidalla starttasi Jasper Jalonen - lainapestinsä sunnuntaihin päättäneen Kwame Otun sijaan.


Jo ensimmäisellä jaksolla pallonhallinta oli enemmän SalPalla, mutta maalipaikkoja nähtiin enemmän MP:n hyökkäyspäässä. Kotijoukkue pelasikin yhden kauden parhaista esityksistään, mutta ei onnistunut viimeistelyssään. Paras tilanne maalintekoon tuli MP:lle jo ottelun 18. minuutilla, mutta Noah Levisin veto avopaikasta suuntautui ohi SalPa-maalin.


Tilastojen valossa SalPa on ollut tällä kaudella vahvempi ottelujen toisilla jaksoilla ja niin kävi myös Mikkelissä. Vieraat loivat MP-päätyyn ensimmäistä jaksoa enemmän painetta, joka lopulta palkittiin. Kolmen pisteen myötä Joutsenlauma ottaa reilun loikan sarjataulukossa: kahdeksas sija vaihtui suoraan kuudenteen, kun kauden puolivälin krouvi lähestyy. Voittokantaan palannut SalPa on nyt hävinnyt viimeisestä kuudesta ottelustaan vain yhden. Lisää voittoja päästään hakemaan jo ensi lauantaina, jolloin Joutsenlauma kohtaa kotiyleisön edessä FF Jaron kello 16.


Comments


bottom of page