top of page

Taistelupiste Pihlajamäestä

Jos viikko sitten sunnuntaina, vierasottelussa SJK Akatemiaa vastaan, nähtiin hieman vaisu Joutsenlauma, niin toisin oli keskiviikkona Helsingin Pihlajamäessä.


Vierailijoiden ensimmäisen jakson paras maalitilanne nähtiin 18 minuutin kohdalla: hyvin oikealta edennyt Keir Foster löysi syötöllään maalin edestä Kwame Otun, joka pääsi erinomaisesta paikasta - tosin vaikeasta asennosta - yrittämään avausmaalia. Volley jäi kuitenkin pehmeäksi.


Väkevästi ottelun avannut SalPa sai Pihlajamäen iltaan lisähaastetta 33. minuutin jälkeen, kun Baba Harunan ja kotijoukkueen Joonas Sundmanin törmäyksestä SalPan rangaistusalueella tuomittiin sekä rangaistuspotku että keltainen kortti Harunalle. Keltaista jo 22. peliminuutilla nähnyt Haruna lensi näin ulos, ja kun vielä PK-35:n Eero Markkanen upotti pilkun sisään, näytti SalPan helteisestä illasta Helsingistä tulevan erittäin haastava.


Vierailijat eivät kuitenkaan takaiskusta ja Harunan kentältä poistosta lannistuneet. Päinvastoin - tuntui kuin lähes jokainen pelaaja olisi nostanut tasoaan tuon tilanteen jälkeen.


Ensimmäisen jakson loppuosan vaarallisin maalipaikka tuli PK-35:lle: läpi ottelun oikealla laidalla hyviä otteita esittänyt kotijoukkueen Foday Manneh pääsi nokikkain Jere Koposen kanssa, mutta yhtälailla erinomaisen ottelun pelannut Koponen torjui Mannehin yrityksen. Näin tauolle mentiin PK-35:n 1-0-johtolukemissa.


Ottelu ei ollut erityisen ruma, mutta siitä huolimatta pelissä tuomittiin keltainen kortti pelaajille peräti 7 kertaa. Vähintäänkin tilastokummajaiseksi voi lukea sen, että näistä 6 tuomittiin SalPalle. Lisäksi SalPan penkin suuntaan keltainen kortti nostettiin kahdesti. Tämäkään ei Joutsenlaumaa lannistanut, vaan koko toisen jakson vajaamiehinen SalPa juoksi, raastoi ja taisteli haastavassa kelissä upeasti. Vieraat olivatkin lähellä tasoittaa ottelun pian toisen jakson alettua, kun Daniel Kepotin vasemman jalan sisäänpäin kiertävä laukaus osui punamustien tolppaan.


Toisella jaksolla oli välillä vaikea muistaa, että SalPa pelasi yhden miehen alivoimalla - niin tasaisena ottelu pysyi. Ottelu pysyi kuitenkin myös 1-0 lukemissa, kunnes sinivalkoisten upea taistelu vihdoin palkittiin lisäajalla: Maximus Tainio antoi kulman, vaihdosta kentälle tullut Olli Jakonen nousi omiin korkeuksiinsa ja puski pallon vastustamattomasti maaliin! Tasoituksen jälkeen molemmilla joukkueilla oli vielä yksi hyvä tilanne voittomaalin tekoon, mutta sekä PK-35:n Uchiyaman pusku että SalPan Kepotin laukaus menivät niukasti ohi. Päätösvihellys kaikui siis 1-1-lukemissa, mitä illan kaikki vastamäet huomioiden voi pitää SalPalle pienenä voittona.
Pihlajamäessä nähtiin upeasti alivoimaisena taistellut SalPa. Kuva: Teemu Levänen (@tepsuz).
Comments


bottom of page