top of page

Vain voittomaali jäi puuttumaan

SalPa järjesti kansallisen Jalkapallopäivän kunniaksi melkoisen näytöksen kotikentällään Käpylän Palloa vastaan. Näytös sisälsi hulppeat 20 laukausta, joista puolet maalia kohti. Tylsästä ottelusta ei siis todellakaan voida puhua. Valitettavasti vain yksi sinivalkoisten vedoista upposi lopulta vieraiden maaliin. Viimeistelyn tehottomuus, KäPan maalivahdin, Aleksi Piispan, loistopeli, ja lopulta huono onnikin jättivät voittomaalin vain roikkumaan ilmaan.


Yli 100 hengen marssi. Ennen ottelua Salpa-junnut vanhempineen marssivat Salpan kannattajat -ryhmän rumpujen ja savujen saattelemina Salon urheilupuistoon,

Ottelu oli lähes kauttaaltaan SalPan hallussa. KäPa sai ottelussa kaksi vaarallista vastahyökkäystä, joista jälkimmäisessä se kolisutti tolppaa ja ensimmäisestä Miro Turunen iski vieraat johtoon, pelikellon näyttäessä 14 minuuttia.


SalPalla tilanteita siis riitti. Ensimmäisellä jaksolla vieraiden maalia uhkasivat eniten Olli Jakonen, pelikiellossa olleen Keir Fosterin tilalle avaukseen nostettu Jasper Jalonen sekä kauden parhaan pelinsä pelannut Kwame Otu. Otu iski pallon upeasti myös verkon perukoille, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.


Kotijoukkueen tasoitus tuli, kun toista jaksoa oli pelattu 10 minuuttia: KäPa-vahti Piispa torjui Joonas Meuran vapaapotkun, Michael John oli ensimmäisenä paluupallossa ja viimeisteli tyylikkäästi lukemat 1-1:een.


Voittomaali roikkumassa kirjaimellisesti ilmassa: Julius Järvisen kaukolaukaus kolisuttelee poikkipuuta lisäajan 3. minuutilla.

"Olisin toivonut, että toisella puoliajalla, tasoituksen jälkeen, olisimme hallinneet peliä vielä enemmän. Tyytyväinen olin siihen, miten pääsimme boksiin pallo hallussa: kun pystymme uhkaamaan vastustajaa sekä keskityksillä että pallollisella etenemisellä rangaistusalueelle, avaamme tehokkaasti tiloja ja vastustajien on vaikeampi puolustaa meitä", tuumi päävalmentaja Jordi Aluja ottelun jälkeen.


Valitettavasti edes lisäajan rynnistys - kolme maalintekoyritystä, kun varsinainen peliaika oli jo täynnä - ei tuonut SalPalle voittomaalia. Lähimpänä viime hetkillä oli Julius Järvinen, jonka kaukolaukaus osui ylähirteen.


SalPan tappioton putki on nyt jo neljän ottelun mittainen - valitettavasti myös voitoton putki on tasuritaian myötä samassa mitassa. Todella arvokasta kolmea pistettä päästään hakemaan kotikentältä jo ensi keskiviikkona. Tuolloin vastaan astelee JäPS, jonka Joutsenlauma voitti huhtikuisessa vierasottelussa 3-2. Ottelu alkaa kello 19:00.Comments


bottom of page