top of page

Kotkan lento törmäsi Joutsenlaumaan

Ennen lauantaita seitsemän ottelua putkeen voittanut Ykkösliigan sarjakärki KTP ei jatkanut voittotaivaltaan Salossa, vaan vaiherikkaan 90-minuuttisen jälkeen pisteet jaettiin tasatuloksella 2-2.


SalPa pelasi ottelussa kolmen topparin linjalla, ensimmäistä kertaa tällä kaudella, kun avauksessa olivat sekä Frans Grönlund, Michael John että Joonas Meura. Muutoin kotijoukkueen avauskokoonpano ei yllätyksiä sisältänyt. Keskikentällä viime otteluissa vahvasti esiintynyt Julius Järvinen oli poissa Joutsenlauman vahvuudesta korttitilin täyttymisen myötä.


Järvisen poissaolo ei kuitenkaan ollut syy kolmen topparin systeemiin: "Emme avanneet kolmen topparin linjalla Jullen poissaolon takia. Jokaisessa pelissä yritän katsoa vastustajaa ja nähdä, mikä on paras tapa taistella heidän vahvuuksiaan vastaan, tietenkin samalla säilyttäen meidän oman identiteettimme", taustoitti päävalmentaja Jordi Aluja ottelun jälkeen.


SalPa aloitti kotkalaisia vastaan väkevästi. Jo kolmen minuutin jälkeen Daniel Kepot laukoi pienestä kulmasta tulisesti, mutta KTP:n maalivahti Maksym Zhuk torjui. Tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta SalPa siirtyikin jo johtoon: Maximus Tainio pelasi kulman lyhyenä Keir Fosterille, tämä jatkoi takaisin Tainiolle, joka keskitti ja Michael John puski pallon upeasti takakulmaan.


Joutsenlauma jatkoi maalin jälkeen väkevästi, mutta kotkalaisillakin oli paikkansa: vieraat olivat lähellä tasoitusta ottelun 23. minuutilla, jolloin KTP:n Landry Tabi puski kulmalta tulleen keskityksen ylähirteen ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Kotka iski tasoihin, kun SalPan pallomenetyksen jälkeen Aleksi Tarvonen pääsi lähietäisyydeltä iskemään tulostaululle lukemat 1-1. Näissä numeroissa lähdettiin myös tauolle.


SalPa on tällä liigakaudella joutunut kahdesti taistelemaan alivoimaisena ja lauantaina näin kävi kolmannen kerran: toista jaksoa ei ollut pelattu kuin reilut kolme minuuttia, kun Keir Foster joutui katselemaan punaista korttia taklauksensa jälkeen.


Ulosajosta huolimatta seuraava maali oli kotijoukkueen käsialaa: pelikellossa oli 57 minuuttia, kun Thomas Agyirin keskitys tuli korkeana takatolpalle, josta Daniel Kepot iski salolaiset johtoon kauden toisella maalillaan.

SalPan kannattajat -fanikatsomo oli jälleen kasvanut ja sinne on lämpimästi tervetullut jokainen kotijoukkueen äänekkäästä kannattamisesta innostunut.

2-1 johto-osuman jälkeen pallonhallinta siirtyi tiukasti KTP:lle, joka vyörytti peliä kohti SalPa:n maalia. SalPa-puolustus oli kuitenkin luja ja maalia kohti tulleet vedot hoiti upean ottelun pelannut Jere Koponen. Näyttikin jo siltä, että sinivalkoinen ryhmä nappaa alivoimaisena voiton sarjaykkösestä. Lopulta kuitenkin vieraat saivat tasoitusosuman, viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Alen Harbas pääsi puskemaan keskityksen etutolpalta sisään.


Lisäsajan viimeisillä hetkillä voittomaalia lähimpänä oli SalPa: kotijoukkue iski hyvään nopeaan vastahyökkäykseen ja Thomas Agyirin erinomaisesta syötöstä Maximus Tainio pääsi nokikkain KTP:n maalivahti Maksym Zhukin kanssa. Zhukin loistava jalkatorjunta pelasti KTP:lle pisteen.


SalPa on nyt kahdessa viimeisessä ottelussaan pelannut tasan Ykkösliigan tämän hetken ykköstä ja kakkosta vastaan.


"Tietenkin voimme olla tyytyväisiä siinä mielessä, että olemme pelanneet kahta kärkijoukkuetta vastaan. Seuraavaksi pitää olla se hetki, kun voitamme. Joukkueen tunne ja ilmapiiri on sellainen, että olemme kasvamassa. Toivottavasti voimme viedä tämän tunteen kahteen seuraavaan kotipeliin, jotka ovat jäljellä ennen juhannustaukoa, keräämme niistä hyvät pisteet ja voimme katsoa sarjataulukkoa rauhallisemmin", tiivisti Jordi Aluja.Loistavassa vireessä oleva SalPa pääsee hakemaan voittoa jo keskiviikkona, kun Salon Urheilupuistossa vastaan astelee Käpylän Pallo. Tulethan paikalle ja kannustamaan upeasti taistelevan Joutsenlauman täyteen pistepottiin! Ottelu alkaa kello 18.30 ja ennakkolipun voit ostaa täältä.

Comments


bottom of page