top of page

Kohentunut peli-ilme toi voiton Jyväskylässä

SalPa pelasi eilen urheilutermein kuuden pisteen ottelun JJK Jyväskylää vastaan vieraissa Harjun Stadionilla. Edellisestä Ykkösen voitosta Joutsenlaumalla oli vierähtänyt jo tovi, pelin suunta on ollut parempi viime kierroksilla joten oli vain ajan kysymys koska voitto tulee.


Eilen JJK jäi varsin selkeästi SalPan jalkoihin vaikka lopputulos olikin "vain" 1-0 SalPalle. SalPan avauksessa nähtiin historiallisesti veljekset Oskari ja Olli Jakonen. Veljeksistä vanhempi Oskari ahersi ansioikkaasti hieman vieraalla wingbackin paikalla ja nuorempi Olli nousi treeninäyttöjen perusteella avaukseen Elmo Heinosen rinnalle kärkeen.


Vierasjoukkue SalPa ottikin isännän elkein ottelun haltuun ensimmäisellä puoliajalla. Painostus tiivistyi puoliajan loppua kohden kovemmaksi ja kovemmaksi, mutta maali jäi syntymättä. Salon Seudun Sanomien haastattelussa SalPa-kapteeni Joonas Meura myönsi että alkoi hieman henkisesti jännittämään, että taasko menee näin ettei johtomaalinteko onnistu. Onnistuihan se, vaikka pelitapahtumiin nähden ei silloin kuin maaliodottama oli suurin. Samalla myös ensimmäisen puoliajan loppu pelattiin varmasti eikä JJK:lle annettu mahdollisuuksia iskeä sitä kuuluisaa pukukoppimaalia. Tässä kohtaa esimerkiksi Meura nousi esille, äänenkäyttö ja muistutus siitä että pelataan loppuun oli mallikasta.


- Huikea fiilis! Tämä tulos ei kyllä yllätä. Pelattiin rennosti omilla vahvuuksillamme tänään. Ensimmäinen puoliaika oli ihan erinomaista futista ja toinenkin hyvää. Ehkä lopussa oltaisiin voitu puolustaa ylempää ja olla aktiivisempia, mutta toisaaltaan on ymmärrettävää kun ei olla voitettu hetkeen että haluttiin pitää tämä, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä iloitsi pelin jälkeen.


- Pelihän oltaisiin voitu ratkoa jo ensimmäisellä jaksolla ja sitten meni vähän jännäksi, hän jatkaa.


Toinen jakso olikin ehkä kokonaisuutena tasaisempi kuin ensimmäinen. JJK sai muutaman paikan mutta laukausten sihti oli pahasti pielessä. Mitään suurempaa rymistelyä ei SalPan maalilla siis nähty. Helteisessä pelissä jokainen kentällä ollut pelaaja antoi kaikkensa ja vähän ylikin. Vaihdossa kentälle tullut kaksikko Jesse Huhtala ja Roope Pyyskänen virittivät vain muutaman minuutin jälkeen maalin Mikke Louhelan hyvällä avustuksella. Huhtalan kauden kuudes maali tulikin äärimmäisen tärkeään hetkeen. Hyökkäyspelaaminen kaikkineen näytti siltä, että maaleja nähdään jatkossa kivasti.


- Pakko vielä nostaa esille Pauli Katajamäki joka ei saanut tällä kertaa peliaikaa, se luonnollisesti varmasti vähän harmitti. Mutta kaveri lähti vetämään pitkät juoksut pelin päätyttyä. Tuollaista asennetta arvostan ihan hemmetisti, olet joukkuepelaaja ja teet asioita vimpan päälle, Suonperä kehuu.


Voitto hankalan jakson jälkeen maistuu erittäin hyvältä. Samalla se tuli joukkueesta jonka kanssa ollaan taisteltu samoista sarjasijoituksista niin se on entistä tärkeämpää. Seuraava kuuden pisteen peli onkin kotikentällä KäPa:a vastaan perjantaina Salossa klo 18.30. Luvassa siis kuumat Salo-Volley -etkot!


P.S Todellisuudessa voitosta sai toki eilenkin sen kolme pistettä, mutta osuvasti lisää näistä täällä meidänkin raportissa usein käytetyistä termeistä ja sanonnoista Salon Seudun Sanomissa Olli Mäntylän kynästä (tai näppäimistöstä, kynä lienee myös esimerkki näistä termeistä):


Tilastot:


Huippuhetket:


Maalikooste & Mikke Louhelan haastattelu:

Comments


bottom of page