top of page

Realitysarja toi skotlantilaisen Keir Fosterin SalPaan

Unelma Elää on jalkapallon maailmasta ja uuden uran rakentamisesta kertova draamareality, jossa Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla, Ykkösliigassa, pelaava Salon Palloilijat etsi Englannista itselleen uutta tähtipelaajaa. Sarjan kuvaukset käynnistyivät tammikuussa ja ovat tulleet päätökseen onnellisen lopun myötä. Koko tarina ja kaikki käänteet ovat nähtävissä Sanoman Ruutu-palvelussa 19.4. alkaen. Sarja on rosoinen ja kaunistelematon kuvaus suomalaisen jalkapalloseuran rekrytointiprosessista ja arjesta.


  • Jalkapallo on täynnä unelmia, niin toteutuneita kuin särkyneitäkin. Halusimme paitsi löytää itsellemme erittäin lupaavan pelaajan, niin myös tarjota unelmansa jo kerran menettäneelle pelaajalle mahdollisuuden uuteen alkuun Suomessa. Tämä matka haluttiin myös dokumentoida kaikkien nähtäville, vaikka lopputulosta ei etukäteen voitukaan ennakoida, SalPan toimitusjohtaja Tero Karinti kertoo.


SalPan toimitusjohtaja Karinti , päävalmentaja Jordi Aluja ja media- ja markkinointivastaava Tuukka Kahila lähtivät Lontooseen SalPan järjestämälle kolmen päivän testileirille katsastamaan reilua pariakymmentä lupaavaa pelaajaa. Leiriltä valikoitui jatkoon Suomeen testattavaksi valikoituja pelaajia, jotka pääsivät tutustumaan suomalaiseen arkeen sekä joukkueeseen.


Lontoon leiriltä Saloon saapunut skotlantilainen 19-vuotias Keir Foster on pelannut tiensä salolaisten sydämiin jo harjoitusotteluissa testijaksonsa aikana. Foster on solminut SalPan kanssa 1+1 vuotisen sopimuksen.


Koko Fosterin sekä muiden kokelaiden matka ja heidän sopeutuminen Saloon sekä joukkueeseen onkin katsottavissa tulevassa Unelma Elää -sarjassa.


  • Keir on työskennellyt kovasti saavuttaakseen sopimuksen meille ja on kärsivällisesti tehnyt töitä uuden unelmansa saavuttamiseksi. Hän on testijaksollaan vakuuttanut sekä valmennuksen, että pelikaverinsa soveltuvuudestaan joukkueeseen. Hän ei tottakai ole vielä valmis pelaajana, mutta omaa erittäin ison potentiaalin jota hän onkin väläytellyt jo harjoituskauden otteluissa. Hän täydentää joukkuettamme hienosti ja on mahtavaa, että saimme tälle Unelma elää-matkalle onnellisen lopputuloksen, Karinti iloitsee.


Foster oli lähellä sopimusta Skotlannin pääsarjajoukkue Hibernian FC:hen, jossa hän viettikin korona-aikana yli vuoden verran aikaa huippukovassa seurassa ja opissa. Ammattilaissopimus jäi kuitenkin sattumien kautta tuolloin saamatta, mutta palo kehittyä pelaajana ja päästä eteenpäin ei sammunut. Sosiaalinen ja iloinen Foster on sopeutunut Saloon sekä integroitunut joukkueeseen erittäin hyvin.


  • SalPasta on tullut minulle nopeasti koti. Pelaajat, henkilökunta ja fanit ovat kaikki saaneet minut tuntemaan oloni erittäin tervetulleeksi. Teron, Jordin ja Tuukan yhteinen visio ja kunnianhimo innostivat minut heti mukaan SalPan matkalle. Näen, että seura on erittäin myönteinen osa Salon yhteisöä ja olen nopeasti tuntenut yhteyden siihen, Foster summaa tuntemuksiaan.


Vaikka testiprosessi on ollut monella tapaa tavallisuudesta poikkeava, on Foster käsitellyt asiat kypsästi.


  • Tämä koko prosessi on tuntunut pitkältä henkilökohtaiselta matkalta, mutta olen rakastanut jokaista hetkeä tänä aikana. Kaikkiaan tämä oli harvinainen tilaisuus, jonka tunsin tarvitsevani, ja samallla tietysti loistava mahdollisuus näyttää kykyni Skotlannin ulkopuolella. Se oli ensimmäinen kerta, kun kuulen suomalaisen seuran tulevan Isoon-Britanniaan ja olen varma, että monet muut seuraavat SalPan jalanjäljissä. Pelaajien taso ja määrä Briteissä yleisesti ottaen on erittäin korkea ja siellä voit helposti jäädä huomaamatta alemmissa sarjoissa. SalPa on antanut minulle mahdollisuuden todistaa tämä laatu jota siellä on tarjota. Toivottavasti voin jälleen näyttää sen faneille tällä kaudella, Foster jatkaa.


Unelma elää realityn ensi-ilta Ruudussa 19.4., katso alta ohjelman virallinen traileri:Pääyhteistyökumppanit ja mahdollistajat Unelma Elää -sarjalle ovat Salon kaupunki ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort.


SalPan ja Keirin otteita voi seurata jo heti huomenna Ykkösliigan avauskierroksella. SalPa avaa kautensa kotikentällä klo 16.00, vastustajaksi tulee JIPPO Joensuusta. Osta liput ennakkoon ja välty jonoilta: https://www.joutsenlauma.fi/event-details-registration/salpa-jippo


Tervetuloa Saloon Keir!


Comentários


bottom of page