top of page

Runkosarjan seiskapaikalta kohti loppusarjaa

Päivitetty: 6. syysk. 2023

SalPan historiallinen kausi Ykkösessä tuli runkosarjan osalta päätökseen viime lauantaina Helsingin Oulunkylässä pelatussa pelissä Gnistania vastaan. Peli päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Veikkausliiganousua havittelevan Gnistanin 3-2 voittoon. SalPa johti peliä Olli Jakosen maaleilla 2-1 aina 70 minuutille saakka. Kotijoukkueen rutiini oli lopulta liikaa ja kova paine toi voittomaalin (hieman onnekkaan toki) 83 minuutilla.


- Ottaa päähän tietenkin että hävittiin. Aina häviäminen harmittaa. Ensimmäisellä jaksolla oltiin vaarallisia ja meillä oli paikkoja useampaankin maaliin. Toinen jakso oltiin rehellisesti sanottuna aikalailla mankelissa. Aika näyttää kuka sarjan voittaa, mutta ainakin meitä vastaan Gnistan on ollut ylivoimaisesti hankalin pelata, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kommentoi tappion jälkeen.


Joutsenlauman otteet toivat lopulta runkosarjan seitsemännen sijan. Joukkueella oli epävirallinen kunnianhimoinen tavoite päästä kuuden joukkoon ja siten ylempään loppusarjaan. Toisaalta toinen virallisempi tavoite organisaatiotasolla oli säilyttää sarjapaikka. Lopulta ylempi loppusarja jäi muutaman pisteen päähän joten runkosarjan osalta joukkue saa hyvän arvosanan vaikka jossiteltavaa jääkin. Toisaalta tässä tilanteessa jossiteltava on otettava jonkinlaisena saavutuksena.


Sarjapaikkaa varmistamaan alempaan loppusarjaan


SalPa lähtee siis alempaan loppusarjaan sen parhaana joukkueena sijalta seitsemän. Pieni kaula muihin joukkueisiin on syntynyt ja putoaminen vaatisi jonkinasteisen ihmeen. Käytännössä näyttää siltä että yksi voitto riittäisi sarjapaikan saavuttamiseen. On silti varmaa että jokaista peliä joukkue lähtee voittamaan, mutta samalla on varma että useampi joukkue taistelee kynsin hampain sarjapaikasta eikä pisteitä ole jaossa ilmaiseksi. Näitä jännittäviä pelejä siis kannattaa seurata tarkkaan.


Otteluiden lipunmyynti sekä tiedot oheisohjelmista päivittyy tämän viikon aikana verkkosivuille.


Otteluohjelma:


La 16.9. klo 15.00 SalPa - JJK

La 23.9. klo 16.00 FF Jaro - SalPa

Ke 27.9. klo 16.00 SalPa - KPV

Su 1.10. klo 16.00 KäPa - SalPa

La 7.10. klo 14.00 SalPa - JäPS

Commentaires


bottom of page