top of page

Bragun perjantai-iltaan kutkuttavista lähtökohdista

Perjantaina SalPan bussi suuntaa kuumalle moottoritielle ja ottaa suunnaksi Suomen pääkaupungin. Perjaintai-illan matsia isännöi kotikentällään KäPa. Pirteästi kauden aloittaneet nousijajoukkueet kohtasivat tällä kaudella jo Ykköscupissa. Tätäkin peliä isännöi KäPa, tällöin tosin Talin jalkapallohallissa ja pisteet lähtivät tiukan matsin jälkeen 1-0 Saloon.


KäPan pelaa kotipelinsä Brahen kentällä, eli Bragulla. Idyllinen kenttä ei kapasiteetillaan nouse kovin isoksi, mutta tunnelmaa tiiviissä kaupunkiympäristössä on taattu.


KäPa tiedetään yhtenä nykyajan menestyksekkäimmästä kasvattajaseuroista, ainakin jos mittarina on vaikkapa nuorten maajoukkuepelaajat. Huuhkajistakin voi bongata useamman KäPa-kasvatin. Kasvattajaseuran lisäksi toistuvasti mainitaan "nuori joukkue" kun puhutaan KäPa:sta. Tämä pitää toki paikkansa, mutta ehkä asiaa hieman ylikorostetaan monessa yhteydessä. MP:n ja SJK Akatemian rosteri ovat keski-iältään jopa KäPa:a nuorempia, eikä ero vaikkapa SalPaan ole lopulta suuri: KäPa 21v - SalPa 22,2v.


Kausi on alkanut kummallakin joukkueella pirteästi, mutta KäPa on ottanut ainakin pienimuotoisen syväkyykyn kahdessa edellisessä pelissä: omissa on soinut peräti 7 kertaa. Vaikka ollaan kauden alussa niin jonkinlainen ohuenohut vedenjakaja perjantainen saattaa olla. Riittääkö KäPa:n voima nostaa päätä pinnalle syväkyykystä?


- KäPa on hyvä pelaava ja hyökkäysorientoitunut joukkue joka on aloittanut sarjan pirteästi. Toki kaksi edellistä peliä ollut hankalia ja he haluavat varmasti parantaa nyt joka osa-alueella, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä pohtii.


Joukkueet lähtevät siis varsin erilaisista lähtökohdista peliin. SalPalla on takanaan vapauttava ja puhdas 3-0 voitto JJK:sta, KäPa puolestaan hävisi peräti 5-4 SJK Akatemialle Seinäjoella.


- JJK-pelistä voi ottaa aika paljon mukaan, varsinki ensimmäisellä jaksolla saatiin paljon hyviä hyökkäyksiä ja tilanteita maalintekoon. Jatkossa täytyy toki onnistua paikoista paremmin.

KäPa on hyvä joukkue joka pelaa hyvää futista. Varmaankin pelissä tulee hetkiä pelissä, kun joudumme olemaan enemmän ilman palloa, mutta siinä vaiheessa täytyy vain olla todella kärsivällinen. Mutta on kyllä siistiä päästä perjantai iltana Brahen kentälle, uskon että tulee hieno tapahtuma, SalPan kapteenistoon kuuluva Oskari Jakonen sanoo.


- Hieno tapahtuma on tulossa. Hyvä ilma ja olosuhteet kohdillaan niin mikäs tässä. Tämä peli on kova mittari meille. Parantamaan taas lähdetään ja voitto ainoa tavoite, Suonperä komppaa.


Yksi mielenkiintoinen seurattava parivaljakko peliin on veljekset Huhtala. KäPa puolustuksen johtohahmo on Roope Huhtala, jonka kaksoisveli on SalPan pirteä kärkipelaaja Jesse Huhtala. Veljekset ovat tällä hetkellä kaksosia myös maalimäärässä; kummallakin on sarjassa kaksi tehtyä osuumaa. Kuuleman mukaan virallista kilpailua tai vedonlyöntiä siitä kumpi tekee enemmän maaleja ei ole käynnissä, mutta voi olettaa että tästä jotain epävirallista psyykkausta tullaan käymään perjantainakin.


Salosta on eri lähteiden mukaan omatoimisesti lähdössä ainakin parisenkymmentä SalPan tukijaa katsomaan peliä paikan päälle. Näille kaikille iso etukäteiskiitos ja arvostus. Liittykäähän mukaan ja lähtekää viettämään kiva ilta Helsinkiin. Kaikille lähtijöille huomiona että ostakaa ehdottomasti liput ennakkoon, Bragun kapasiteetti ei ole suuri ja aiemmat pelit vetäneet hyvin väkeä.


KäPa - SalPa

Pe 12.5. klo 18.30

Brahen kenttä, Helsinki
留言


bottom of page