top of page

SalPa tähtää voittojen tielle JJK:n kustannuksella

Lauantaina Salon urheilupuistossa nähdään Pelti-Saaren isännöimässä ottelussa mielenkiintoinen ja kahden pirteästi kauden aloittaneen Ykköseen nousseen seuran mittelö. Neljässä pisteessä sarjassa sijalla 5. oleva SalPa ja samalla pistemäärällä seitsemäntenä keikkuva JJK hinkuvat kumpikin kolmea pistettä lauantailta. Näiden sarjan haastajien keskinäisten pelien arvo saattaa nousta entisestään kauden edetessä, joten kiinnostavaa nähdä millaiset voimasuhteet ovat todellisuudessa. SalPa lähtee otteluun kotiyleisön edessä jonkinlaisena ennakkosuosikkina, tätä tukevat myös vedonlyönnin kertoimet.


SalPan päävalmentaja Tero Suonperä palasi viime viikolla sairauslomalta ja viestitti heti HIFK pelin jälkeen että kolme pistettä on ainoa tavoite lauantailta.


- Molemmat joukkueet ovat aloittaneet kautensa positiivisesti. Uskon että tulee todella pirteä ja ennakkoluuloton peli. JJK on myös pelaava joukkue joten varmasti kova taistelu ja jälleen kerran pienten marginaalien peli. Meillä on ilman muuta tarkoitus palata voittojen tielle. Haluan että ollaan hieman aktiivisempi mitä viime lauantaina, Suonperä toteaa.


Kotijoukkue SalPa on pelannut Ykköstä viimeksi yli 20 vuotta sitten pelaten Kakkosessa koko tämän ajan. Vierasjoukkue JJK Jyväskylän historia oli vasta aluillaan 2000 luvun alussa ja vaiheet siitä tähän ajankohtaan ovat olleet varsin myrskyisiä, on käyty allonharjalla ja paiskauduttu rantakivikkoon.


JJK nousi kauden 2008 päätteeksi Veikkasliigaan, jossa se pelasi viisi kautta käyden jopa eurokentillä kokeilemassa. 2014 kaudella oli edessä paluu Ykköseen, josta seura nousi jälleen kaudeksi 2017 Veikkausliigaan. Toinen visiitti pääsarjassa jäi kauden mittaiseksi ja lopulta edustuksen toimintaa pyörittänyt osakeyhtiö ajautui lopulta vuosien kamppailun jälkeen niin pahoihin talousvaikeuksiin että lopetti toimintansa 2019 helmikuussa. Tämän jälkeen edustusjoukkueen toiminta siirtyi JJK Jyväskylä Ry:n alaisuuteen jonka kanssa matka jatkui Kolmosesta ylöspäin.


SalPan maalivahti Tatu Österlund on JJK-kasvatti, jossa hän on myös pelannut useilla eri sarjatasoilla, myös Ykkösessä.


- JJK on nuori taitava joukkue jolta löytyy varmasti kovaa taistelutahtoa. Itselleni JJK ajoista tuttuja nykyjoukkueessa on paljon, lähes kaikkien kanssa tullut pelattua jossakin vaiheessa. Meillä on kuitenkin mielestäni tietty kokemus sekä monipuolisuus etuna lauantaina, Österlund pohtii tulevaa peliä.


Kotijoukkueen materiaali onkin tietyin osin, nuoresta iästä ja eteenpäin pyrkivistä pelaajista huolimatta, JJK:n vastaavaa laajempi ja kokeneempi. Toki myöhemmin tässä kuussa 38v täyttävä JJK-ikoni Mikko "Manu" Manninen vääristää yksinään pelimääräkohtaiset joukkueiden vertailut vaikkapa Veikkausliigakokemuksen osalta.


Ilman pitäisi hieman lämmetä ja tuulen laantua lauantaiksi, joten olosuhteet näyttävät varsin mukavilta. Vaikka aina on parannettavaa, Suonperä muistutti että kuudesta pelatusta puoliajasta joukkue on hävinnyt vain yhden, joten mukaan on tarttunut paljon hyvää sekä positiivista.


- Toki aina pitää parantaa ja meillä on selkeä suunnitelma siitä miten se tehdään ja mitä halutaan. Koko joukkue suhtautuu tähän prosessiin hyvällä mielellä ja sitoutuneesti. Jokainen tietää että voidaan vielä parantaa, Suonperä painottaa.


Kumpi joukkueista nousaa lauantaina kohti Ykkösen kärkisijoja? Jatketaan yhdessä siitä mihin viime lauantaina jäätiin - SalPa huudot raikumaan ja katsomot täyteen.


Tervetuloa!


SalPa - JJK

La 6.5. klo 16.00

Portit auki klo 15.00

Salon urheilupuisto, keskuskenttä


Osta liput ennakkoon:


Sarjataulukko:

Comments


bottom of page