top of page

SalPa puolustaa keskuskentän kunniaa lauantaina

Lauantaina on monta syytä juhlaan, ja melkoiset karkelot lieneekin luvassa.

Tässä muutama juhlan syy noin esimerkiksi:

  1. SalPa pääsee avaamaan kauden keskuskentän nurmella

  2. Keskuskenttä mahdollistaa myös paremmat palvelut yleisölle

  3. HIFK:n mukana tulee useampi sata Stadin Kingit -kannattajaryhmäläistä

  4. Vappu, mikä ihana syy etkoilla lauantaina!

  5. Tuplamäärä otteluisäntiä: Growhow Agency & Broomu Digitals

Ykkönen jatkuu lauantaina Salossa siis melkoisella herkkupalalla kun muun muassa Huuhkaja-legenda Paulus Arajuurella vahvistunut ja yksi sarjan suurista ennakkosuosikeista tulee Salpan vieraaksi keskuskentälle. Vaikka vierasjoukkue on aloittanut kauden varovasti sanoen yskähdellen kahdella identtisellä 0-2 kotitappiolla Gnistania ja MP:tä vastaan niin lähtee se silti ennakkosuosikkina Salossa liikkeelle.


HIFK palasi eilen voiton makuun Suomen Cupissa Kakkosessa pelaavan PK-35 kustannuksella. HIFK johti ottelua jo ratkaisevan tuntuisesti 2-0, mutta PK-35 väänsi ottelun tasoihin ja rankkareille. Rankkareilla HIFK oli 5-3 parempi ja eteni neljännelle kierrokselle. Pakko nostaa eiliseltä HIFK:n 1-0 johto-osuma, sillä se oli yksi kauden erikoisimmista tähän mennessä. HIFK:n Aapo Hyppönen potkaisi kirjaimellisesti tyhjää keskitykseen, pallo sattui osumaan hänen tukijalkaan josta se lirui nähtävästi maalia kohti (kamerakulmasta näytti että pallo olisi voinut jopa mennä maalin ohi). PK-35 maalivahti meni ottamaan palloa yhtä varmoin ottein kuin teekkari etsii avaimia taskusta viikon vapunjuhlinnan jälkeen ja onnistui samalla haalimaan pallon maaliin.


Cup aloitus ei ollut SalPallekaan odotetunlainen ja voitto Kolmosen MuSasta tuli niinikään rangaistuspotkukilpailussa. MuSa oli pitkään kiinni voitossa, mutta lopulta 86 minuutilla Albijon Muzaci toi Jesse Huhtalan hienosta esityöstä SalPan tasoihin. Kumpikin joukke toki käytti cupissa rotaatiota ja osa avainpelaajista lepäsi, mutta tästäkin huolimatta puhtaita papereita näistä peleistä ei voidaa antaa.


Lauantainen peli pelataan siis tosiaan Salon keskuskentän luonnonnurmella, jossa kotijoukkue veti eilen ensimmäiset harjoitukset. Kenttämestarit ovat tehneet loistavaa työtä ja nurmi on vuodenaikaan nähden erittäin hyvässä kunnossa.


- Nurmi on riittävän hyvässä kunnossa, etten koe että sillä olisi juurikaan merkitystä ottelusuunnitelman laatimisessa. Meille tästä saatta pieni etu tulla, mikäli HIFK ei ole nurmea päässyt vielä tänä keväänä korkkaamaan, SalPan valmentaja Teemu Kesänen pohtii.


Jos vertaa nurmea vaikkapa joitain vuosia sitten parasta ennen päiväyksen menettäneen Porin urheilukeskuksen tekonurmeen niin voi sanoa että pelialustoissa ollaan aivan eri tasolla. Joukkueelle pelialustan vaihtuminen on iso asia, mutta sitä samaa se on itse ottelutapahtumallekin. HIFK pelin järjestäminen Salossa tekonurmella olisikin ollut haastavaa ja yleisön olosuhteet olisivat olleet monin paikoin heikot tai osalle halukkaista olisi jouduttu myymään eioota. Vaikkei uudet katsomot keskuskentälle ole vielä tulleet, on kapasiteetti silti eri luokkaa - kuten myös oheispalvelut. Stadin Kingit tuovat tullessaan suuren maailman meininkiä ja ääntä, joten aika ainutlaatuinen tapahtuma salolaisessa jalkapallohistoriassa on luvassa.


- Mahtavaa saada menoa ja meininkiä taas Salon urheilupuiston upealle luonnonnurmelle. Tunnetta riittää varmasti sekä katsomossa että kentällä, Kesänen sanoo.


SalPa lähtee siis hakemaan isoa kotivoittoa ja pitämään kotipesän puhtaana. Pieni altavastaajan asetelma sopii varmasti kotijoukkueelle, jokainen pelaaja haluaa näyttää ja tehdä kaikkensa voiton eteen kotiyleisön edessä. Pelistä onkin odotettavissa varsin fyysinen.


- HIFK on tiiviisti puolustava joukkue, joka käyttää hyökätessään useampia erilaisia pelinavausmalleja. Odotan ottelusta kovan intensiteetin ottelua, jossa jokaisessa kaksinkamppailutilanteessa tulee kovaa vääntöä, Kesänen summaa.


Lauantaina nähdään miten SalPan matka Ykkösessä jatkuu ja millaiset voimasuhteet Veikkausliigasta pudonneen ja Kakkosesta nousseen välillä on. Varhaisella preseasonilla sekä vielä kauden avauspelissä JäPS:iä vastaan SalPan boxin puolustus on ollut todella hyvää, mutta siinä on näkynyt pieniä ontumisen merkkejä vaikka nimenomaan preseasonin aiempiin peleihin verrattuna. HIFK pelissä nukahduksiin tai ontumiseen ei ole varaa ja tässä on yksi paikka joka kotijoukkueen tulee saada takaisin siihen formiin missä se on parhaimmillaan ollut.


Nähtäväksi jää myös laitetaanko SalPan yleisöennätys uusiksi, tähän on kaikki mahdollisuudet. Tällaista karnevaalia ei kannata jättää väliin - Vappuetkofiilistä anniskelualueella 15.00 alkaen.


Luethan alla olevat kohdat huolella läpi:

Salon urheilupuistossa on samaan aikaan muita tapahtumia ja pysäköintitila saattaa olla melko täynnä. Hyödynnäthän Pormestarinkadun pysäkäinnin lisäksi ns Golfin pysäköintiä (Anistenkuja). Jäähallin paikoitusta voi osin käyttää myös, mutta katso kartasta aluejako ja kulkuohje ottelutapahtumaan.


Osta liput ennakkoon ja tule ajoissa paikalle:

Huom: Ticketmasterin palvelussa valitettavasti virhe! Ei ole väliä ostatko pääkatsomo- vai aurinkokatsomolipun, vain hintakategoriat merkitsevät.


Osta myös SalPa kaulahuivi ja tunnusta väriä:


Otteluinfo (sisältää tärkeää tietoa mm paikoituksesta):

SalPa - HIFK tapahtumainfo
.pdf
Lataa PDF • 6.15MB

HIFK kannattajille oma yleisö- ja palvelualue anniskelualueineen. Kotiyleisöllä iso anniskelualue etusuoralla pääkatsomon vieressä. Avaamme myös uuden kioskipisteen sujuvoittaaksemme palveluita entisestään.


Vieraskannattajien ohje ja Salo-info:SalPa - HIFK

La 29.4. klo 16.00

Portit auki 15.00

Varaudu turvatarkastukseen porteillaCommenti


bottom of page