top of page

Katseet kohti keskiviikkoa: SalPa - FC Honka

Keskiviikkona Salossa pelataan monellakin mittarilla historiallinen jalkapallo-ottelu, kun SalPa isännöi Suomen Cupin puolivälierää Veikkausliigaseura FC Honkaa vastaan. Historiallisen pelin otteluisäntänä toimii Lexia Asianajotoimisto Oy.


SalPa pudotti kotikentällä juhannusviikolla kovin odotuksin cupiin europaikkaa hakemaan lähteneen FC Interin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen ja jatkoi matkaansa jo peräti kahdeksan parhaan joukkoon.


Jos Inter tuli huippuvireisenä Saloon niin samaa voi sanoa myös Hongasta. Veikkausliigan tasaisessa kärjessä viidentenä olevat espoolaiset pelasivat viimeksi lauantaina tasapelin Suomen ehdotonta suurseuraa HJK:ta vastaan. Honka on ollut kauden alusta alkaen yksi Veikkausliigan mitalisuosikeista ja asema vahvistui entisestään Roman Eremenkon sopimuksen myötä. Eremenko on valittu useaan otteeseen Suomen parhaaksi jalkapalloilijaksi (sekä urheilutoimittajien että Palloliiton toimesta), lisäksi hänellä on vyöllään 73 maaottelua Huuhkajissa ja useita pelejä niin Mestareiden liigassa kuin Eurooppa-liigassa. Eremenkon komea ura sai kokaiininkäryisen kolhun doping-tuomiosta ja kahden vuoden pelipannasta 2016.


Keskiviikkoillasta on tulossa kiihkeä taistelu. Vaikka Honka on selkeä ennakkosuosikki on SalPa osoittanut kauden mittaan ja viimeisenä Interiä vastaan joukkueen olevan valmis voittamaan jokaisen pelin johon se lähtee. Selvää on että paineet ovat espoolaisleirissä, SalPalla on vain voitettavaa.


SalPa pelasi viime vuonna ja tänä vuonna pitkään cupin pelit vieraissa. Tästä arpaonnesta alkoi muodostua jo käsite, mutta lopulta kotipeli tuli ja samassa arvonnassa saatiin myös seuraavan, eli puolivälierävaiheen, kotipeli. Salon kaupungin tekemät olosuhteiden kehitysasiat ovat edenneet ja nyt Salon keskuskentän takasuoraa komistaa nelisensataa paikkaa käsittävä uusi aurinkokatsomo. Nähtäväksi jää lyödäänkö Honka pelissä keväällä tehty 1016 katsojan yleisöennätys uudelle luvulle. Espoosta on tulossa ainakin paljon kannattajia sekä virallisella kannattajabussilla että omilla kyydeillään. Lipunmyynti käykin jo kuumana.


Pue päälle valkoista ja/tai sinistä, kannusta ja tue rohkeasti kotijoukkuetta jatkamaan cup-tarinaa voitolla!


SalPa - FC Honka

Ke 5.7. klo 18.30

Salon keskuskenttä, Kanari Areena

Lipunmyynti & portit aukeaa 17.30, palvelut 17.45.


Ennakkoliput:Boltilta tuliaisina yksi katkeranmakuinen piste


Ykkösen pelit jatkuivat eilen Boltilla HIFK:n vieraana. Kauden ensimmäinen kohtaaminen Salossa päättyi lisäminuutin maalin ansiosta 1-1. Eilen kaikki näytti olevan toisin: 15 minuutin kohdalla Boltin digitaalit näyttivät 0-2 vierasjohtoa ja SalPa teki kentällä mitä lystää. Albijon Muzacin ja Roope Pyyskäsen maalien lisäksi paine HIFK:n puolustuspäässä oli kova.


HIFK pääsi liki ensimmäistä kerta SalPan päätyyin 20 minuutin kohdalla ja Ericson Carlos eli tutummin Tiguinho kavensi tilanteeksi 1-2. Tilanne syntyi kuin tyhjästä Michal Johnin huonosta pelin katkoyrityksestä. Peli jatkui edelleen vieraiden hallinnassa, mutta seuraavakin maali oli isäntien käsialaa. Jotenkin niin tutusti 45 minuutilla ja jälleen hieman turhaan: HIFK:lle annetusta vapaapotkusta Jarkko Heimonen laukoi muurin kautta maaliin.


Toinen jakso alkoi jälleen vahvasti ja SalPa-merkkisenä eikä tällä kertaa vastustajan pukukoppimaalilla ollut minkäänlaista vaikutusta otteisiin. HIFK:n Mosaver Ahadi otti 53 minuutilla toisen keltaisen kortin rikottuuaan Mikke Louhelaa. Ahadille automaattinen punainen kortti ja ulosajo. HIFK järjesteli puolustuksensa uudestaan eikä SalPa löytänyt rakoa tiiviin Paulus Arajuuren johtaman puolustuksen läpi. Itse asiassa voittoa lähempänä oli HIFK joka sai muutaman kerran hurjan paineen SalPan maalille.


Toinen tasapeli peräkkäin Ykkösen vieraspeleissä ja hyvä peli-ilme on selkeä askel eteenpäin. Vielä pitää oppia kääntämään nämä tilanteet voitoksi. Eilen SalPan kokoonpanossa oli kaksi uutta hankintaa. Thomas Agyiri pelasi keskikentällä ensimmäisen puoliajan ja etenkin puoliajan alussa omisti keskikentän. Pelikunto odotetusti ei ollut vielä huipussa, mutta kaikesta näki hänen tasonsa. Toiselle jaksolle oikean wingbackin paikalle vaihdettiin Nuutti Laaksonen joka tuli vahvasti peliin sisään ja mukaan. Eilisen perusteella molemmilta uusilta pelaajilta on lupa odottaa huikeita otteita loppukauden aikana.


HIFK-SalPa tilastot:Comments


bottom of page