top of page

Miesten Ykkönen: SalPan matkassa koko kauden

Miesten Ykkönen SalPan osalta käynnistyy 15 päivän kulutttua kotipelillä lauantaina 15.4.2023 klo 16.00 Järvenpään Palloseuraa vastaan. Viimeinen harjoitusottelu pelataan huomenna Salon tekonurmella klo 14.00 alkaen Tampere Unitedia vastaan.


Halusimme kerätä pienen kaudenaluspaketin, josta löytyy helposti infot otteluista sekä muutamasta muusta oleellisesta seikasta.


Miten Ykkönen pelataan?


Kaudella 2023 Ykkösessä pelataan 22 kierroksen runkosarja, jossa jokainen joukkue kohtaa toisensa kaksi kertaa, kotona ja vieraissa. Sen jälkeen sarja jakautuu kuuden joukkueen ylempään loppusarjaan sekä kuuden joukkueen alempaan loppusarjaan.

Loppusarjoissa pelataan yksinkertainen sarja. Runkosarjan pisteet tulevat mukaan loppusarjoihin.


Ylemmän jatkosarjan päätyttyä kilpailun voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan, ja 2., 3. ja 4. sijoittuneet joukkueet pelaavat karsintapelit Veikkausliigan karsintaan pääsemisestä. Karsintapaikan saavuttanut karsii Veikkausliigan 11. sijoittunutta vastaan paikasta Veikkausliigaan. Ykkösen kolme viimeistä joukkuetta puolestaan putoavat.


Kotipelit ja olosuhteet


Kotipelit pelataan, yhtä tai kahta kauden ensimmäistä lukuunottamatta, totutusti Salon keskuskentällä. Salon kaupunki on hankkimassa (kilpailutus käynnissä) lisää katsomokapasiteettia, uudistamassa pelaaajien vaihtopenkit ja tekemässä äänentoistoon parannuksen. Uusi katsomokapasitetti koostuu 400 hengen katsomosta takasuoralle, eli ns aurinkokatsomoon. Lisäksi tulee yksi 60 paikkainen katettu katsomo. Näiden sekä olemassa olevan kapasiteetin myötä (mukaan laskettu siirrettävät katsomot) ottelukohtainen istumakatsomokapasiteetti on yli 1200. Seisomakatsomon kapasiteettia ei määritellä erikseen.


Kapasiteetin myötä myös palvelutaso kasvaa sekä monipuolistuu. Tuomme ottelutapahtumaan lisää myyntipisteitä. Aurinkokatsomon puolelle tulee oma kahvila sekä anniskelualue. Jo aiemmin tutuksi tulleet pääkatsomon palvelut pysyvät muuten ennallaan, mutta anniskelualue siirtyy etusuoralle pääkatsomon jatkeeksi ja tämän myötä kaarteessa ollut anniskelualue jää kahvilan sekä muiden asiakkaiden ja fanikaupan käyttöön. Paikalle tulee myös vaihteleva määrä muita palveluntarjoajia tuomaan ruokatarjontaan monipuolisuutta.


Tekonurmella pelattavissa otteluissa järjestelemme siirtokatsomoita ja palveluita luodaksemme mahdollisimman hyvän kokemuksen väistötiloihin. Odotamme silti suurella innolla pääsyä keskuskentän olosuhteisiin!


Valituissa otteluissa järjestämme lisäksi etkot ja jatkot haastatteluiden, kilpailuiden, hyvän ruoan ja musiikin kera, näistä tiedotetaan erikseen.


Sellaisissa vieraspeleissä, joissa on odotettavissa isompi määrä vieraskannattajia avaamme heille oman katsomo-osan lisäksi oman anniskelualueen. Tämän hetken arvion mukaan suurempi määrä vieraskannattajia tulee ainakin HIFK, EIF ja TPS peleihin. HIFK on ilmoittanut jo nyt saapuvansa noi 200-300 kannattajan voimin Saloon - upea juttu!


Yksi kauden tavoitteista on ehdottomasti rikkoa yli 20 vuotta vanha yleisöennätys 835! Siihen on kaikki edellytykset - useammassakin pelissä. Toinen tavoite on saada se tonni täyteen.


SalPan kotipelit:

La 15.4., klo 16.00 SalPa – JäPS

La 29.4., klo 16.00 SalPa – HIFK

La 6.5., klo 16.00 SalPa – JJK Jyväskylä

La 20.5., klo 16.00 SalPa – EIF

Su 4.6., klo 18.00 SalPa – MP

La 17.6., klo 16.00 SalPa – Gnistan

La 8.7., klo 16.00 SalPa – SJK Akatemia

Pe 21.7., klo 18.30 SalPa – KäPa

La 5.8., klo 16.00 SalPa – TPS

La 19.8., klo 16.00 SalPa – KPV

La 26.8., klo 16.00 SalPa – FF Jaro


Näiden pelien lisäksi tulee jatkosarjan pelit, jotka luonnollisesti ratkeavat kauden aikana. Jos haluat mukaan ottelutapahtumiin joko näytteilleasettajana, ruokapuolen palveluntarjoajana tai talkoolaisena otathat meihin yhteyttä pikimiten.


Valtakunnallinen sarja - bussikilometrejä ja hotelliöitä


Vaikkei tulevalla kaudella oli aivan kaukaisimpia mahdollisia vastustajia mm Oulun, Rovaniemen ja Joensuun puuttuessa saa joukkue taustoineen niellä kilometrejä kaikesta huolimatta entiseen verrattuna huimasti enemmän. Samalla osa pidemmistä pelimatkoista toteutetaan yöpymisen kanssa. Pohjanmaan pelimatka Kokkolaan ja Pietarsaareen joudutaan pelien läheisyydestä johtuen (to & su) toteuttamaan leirimuotoisena, jolloin matkaan lähdetään jo keskiviikkona ja palataan pelin jälkeen su-ma yöllä.


Matkojen lisäksi SalPan kannattajilla on erinomaiset mahdollisuudet lähteä mukaan useammallekin vieraspelireissulle, sillä hieman reilun sadan kilometrin säteellä pelataan ainakin viisi kertaa. Heti ensimmäinen vieraspeli pelataan Seinäjoella, joten bussi ajetaan sisään välittömästi.


Vieraspelien ajan kohdat ja etäisyydet Salon urheilupuistosta:


Pe 21.4. SJK Akatemia – SalPa, 313km

Pe 12.5. KäPa – SalPa, 114km

La 27.5. TPS – SalPa, 53km

To 8.6. KPV – SalPa, 456km

Su 11.6. FF Jaro – SalPa, 432km

Ke 28.6. JäPS – SalPa, 139km

Ma 3.7. HIFK – SalPa, 112km

La 15.7. JJK Jyväskylä – SalPa, 309km

La 29.7. EIF – SalPa, 56km

Su 13.8. MP – SalPa, 314km

La 2.9. Gnistan – SalPa, 118km


Edestakaiset matkat yhteensä ilman jatkosarjan pelejä on 4832km. Aika näyttää paljonko jatkosarjan pelit tuovat tähän päälle.


Muistutuksena myös kaikille, että Ruutu näyttää Ykkösen pelit livenä, joten vaikka et pääsisi vierasmatkalle mukaan voit seurata ja jännittää pelejä kotisohvalta.


Kausikortti, liput ja akkreditointi


Liput otteluihimme voi osataa etukäteen Ticketmasterin kautta tai portilta. Ticketmasterin palveluun lippukaupaa aukeaa lähiaikoina - päivitämme tästä sosiaalisen median kanaviimme.


Kausikortit ovat myynnissä parhaillaan, joten niiden kanssa kannattaa pitää kiirettä että ehtii saamaan kaiken hyödyn irti.


Olemme halunneet pitää sekä kausikortin että lippujen hinnat kohtuullisina:

Kausikortit 110€ / 79€

Liput 12€ / 8€ / alle 16v ilmaiseksi


Tilaa kausikortti:


VIP-KAUSIKORTTI

Myynnissä on nyt myös VIP-kausikortti, joka sisältää tavallisen kausikortin lisäksi kiinteän varatun istumapaikan katon alta & 1 juoma / peli. VIP-kausikortin hinta on myös varsin maltillinen 199€.


Tilaa VIP-kausikortti:


AKKREDITOINTI

SalPan kotipeleihin saapuvan median on akkreditoiduttava ennen ottelua. Sivustollemme tulee erillinen akkreditointikohta, mutta jo tässä vaiheessa voi akkreditoitua sähköpostilla mediavastaava Tuukka Kahilalle, tuukka.kahila(at)joutsenlauma.fi .


Mainitsethan edustamasi median / tiedotusvälineen viestissäsi. Vahvistamme hyväksytyt akkreditoinnit erikseen sähköpostitse, jossa toimitamme myös muun mediainfon. Akkreditointi on kauden mittainen eikä sitä tarvitse toistaa mikäli tulet paikalle useampaan peliin.


Kumppanuus ja sponsorointi


Pystymme tarjoamaan kumppaneillemme useita erilaisia mahdollisuuksia olla näkyvissä niin digitaalisessa kuin todellisessakin maailmassa. Haluamme luoda vastavuoroisia kumppanuuksia ja luoda vaikutuksen talousalueeseemme yhdessä.


Mikäli haluat kuulla lisää näistä mahdollisuuksista ota meihin yhteys, kaikki yhteystiedot löytyvät täältä:


Matalassa organisaatiossamme voit valita kenet tahansa meistä ja asia hoituu eteenpäin jouhevasti. Lähitulevaisuudessa ainakin osa kumppanuuspaketeista on ostettavissa myös suoraan verkkokaupastamme.


Seuraa meitä eri kanavilla


Otathan seurantaan kaikki kanavamme niin pysyt parhaiten tietoisena siitä mitä tapahtuu. Ohessa listaus kanavistamme sekä lyhyt kuvaus mihin mitäkin kanavaa käytetään.


Instagram on selkeästi aktiivisin kanavamme kaikkien sisältöjen osalta. Instagramissa on ottelutapahtumiin liittyvien sisältöjen lisäksi laajin tarjonta muita sisältöjä. Seuraamalla meitä Instagramissa näet esimekriksi tarina-osioissa muita kanavia enemmän mitä taustalla tapahtuu sekä törmäät useammin vaikkapa haastatteluihin.


Facebookissa tiedotetaan edustuksen osalta lähtökohtaisesti ottelutapahtumista, mahdollisista kampanjoista sekä vastaavista yleislaatuisista asioista. Kanavassa myös paljon aktiivista junioripuolen sisältöä, joten ehdottomasti tykkäämään sivusta.


Twitterissä pääpaino on Facebookin tapaan ottelutapahtumissa ja näihin liittyvissä asioissa. Tämän lisäksi Twitterissä jaetaan muiden Miesten Ykköseen liittyvien kanavien sisältöjä ja saatetaan aika ajoin käydä pientä psyykkaavaa keskustelua vastustajien kanssa. Please follow!


Se loppu jota ei muualla julkaista päätyy todennäköisesti TikTokiin. No ei toki, TikTok on ollut pienellä käytöllä ja tämän kauden aikana se tulee saamaan aktiivisemmin sisältöä joka tarttuu trendeihin ja ilmiöihin. Maaleja ja muuta hauskaa tullaan todennäköisesti näkemään TikTokin puolella paljon. Kannattaa ottaa seurantaan niin näkee näitä pätkiä ensimmäisten joukossa.


Youtubeen koostetaan videosisällöt ja lähtökohtaisesti kaikki pidemmät haastattelut sekä tulevat pelaajaesittelyt julkaistaan Youtubessa. Nimenomaan haastatteluiden muodossa kanavalla on eksklusiivista materiaalia, joten nappaa tämäkin seurantaan.


Tervetuloa huomenna klo 14.00 kannustamaan SalPa voittoon kauden viimeisessä kotipelissä! Harjoituspeliin vapaa pääsy - omat eväät mukaan.
Comments


bottom of page