top of page

“Jos tästä ei syty niin mistä sitten?” kysyi päävalmentaja Tero Suonperä pelin jälkeen

Jalkapallon Kakkosen B-lohko ja SalPa ovat jo kauden mittaan osoittaneet, että lähes mitä vain voi tapahtua. Silti kaikki se mitä tapahtui lauantaina Klubi 04 pelissä maalaa draamankaaren jälleen aivan uudelle tasolleen. Raportti onkin ehkä hieman pidempi ja monitahoisempi mihin on totuttu, mutta tätä peliä on mahdotonta saada mahtumaan lyhyeen versioon. Jos toki pidempäänkään.


Voi hyvin! -teemaotteluun lähdettiin kutkuttavista asemista ja vastustajan laatu oli tiedossa. Silti paikalle saapuneet 410 katsojaa eivät osanneet odottaa mitä tuleman pitää. Kuin tyhjästä ja sadetutkalta piilosta Salon urheilupuiston päälle tuli tummat pilvet ja taivaalta putosi isoja pisaroita. Tätä ennen myrsky oli tapahtunut kentällä ja lyhyellä sadekuurolla olikin vain symblinen merkitys. Ikään kuin muistutus tapahtuneesta.


Peliä oli tässä vaiheessa pelattu 26 minuuttia ja taululla vierasjoukkueen mykistävä 0-3 johto. 4-0 tilannekin oli lähellä, sillä pari minuuttia kolmannen maalin jälkeen Klubi osui tolppaan. Tummat pilvet ja hiljaisuus valtasivat urheilupuiston. Klubin maaleista kaksi oli Tiquinhon (Carlos Erikson) käsialaa. Paikoin täysin pitelemätön pelaaja pitkällä Veikkausliiga taustalla teki mitä lystää. Toki toinen maaleista syntyi ehkä hieman heppoisen pilkun ansiosta, mutta yhtä kaikki. Kolmannen maalin vaparista komealla vedolla teki Anton Aaltonen.


- Pelillisesti, saattaa kuulostaa hölmöltä, mutta luotiin paikkoja itsekin. Jätettiin toki tilaa liikaa juuri laidoilla vaikka asiaa käytiin läpi ennen peliä. Näköjään sen uskoo vasta kun kokee. Tehtiin pieniä muutoksia ja peli tiivistyi. Sanoin kopissa tauolla että kun puolustetaan hyvin ja jatketaan tästä niin tehdään vielä viisi maalia. Mutta ollaan nyt tähän neljään tyytyväisiä, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä toteaa pieni hymynkare kasvoillaan.


- Kaikkihan sen näki että uskoa oli, että ei vahingossa tultu takaa ohi, hän jatkaa.


Kolmannen päästetyn maalin jälkeen kenttätasapaino SalPan kenttätasapaino parani huomattavasti.


- Meillä oli tähän otteluun neljä teemaa ja vahvuutta jota nostin esiin. Fyysisyys, erikoistilanteet, nopeat suunnanmuutokset ja riittävän rohkea pallollinen peli. Sopiva kenttätasapaino löytyi puolen tunnin jälkeen. Etäisyydet oli alussa vähän pitkiä ja sorruttiin pieneen ylihyökkäämiseen, Suonperä analysoi.


Varsin pian alkoi tapahtua SalPan hyökkäyspäässä, samaan aikaan sadepilvet kirjaimellisesti vetäytyivät urheilupuiston päältä. 31 minuutilla John Fagerström kavensi Mikke Louhelan kulmapotkusta ja Joonas Meuran puskutarjoilusta tilanteeksi 1-3. Tässä vaiheessa yleisössäkin heräsi toiveikkuus. 40 minuutilla kapteeni Iku Leino tykitti kovalla voimalla 2-3 kavennuksen. Näissä lukemissa siirryttiin tauolle.


Pelin olemus oli muuttunut niin kentällä kuin katsomossa. SalPa pelasi röyhkeämmin ja fyysisemmin, Klubin nuoret pelaajat eivät pystyneet vastaamaan tähän oikeastaan millään mittarilla. Tämä olikin se selkein ero kokonaisuudessa. Pallotaitava, nuori ja pienikokoinen Klubi on parhaimmillaan kevyellä tekonurmella eikä pärjännyt luonnonnurmella vahvempaa vastustajaa vastaan.


Yksi ottelun monista käännekohdista nähtiin 50 minuutin kohdalla. Yacoob Ronias ajautui yhteen Klubin Kaius Hardénin kanssa. Molemmat pelaajat kaatuivat maahan. Maasta noustessa Hardén potkaisi vielä maassa ollutta Roniasta selkään. Potku ei ollut kova eikä törkeä, mutta se tapahtui ja tämän tuomarit näkivät. Ronias ominaiseen tyylinsä toki tehosti tilannetta, mutta sekään ei vie pois tapahtunutta. Hardén sai tilanteesta punaisen kortin ja Klubi joutui alivoimalle. Roniaskaan ei säästynyt alkuperäisestä tilanteesta kortitta, mutta sen väri oli keltainen.


58 minuutin kohdalla nähtiin tasoitus upealla tavalla. Loistavan ottelun ja pelin parhaana palkittu Fagerström tiputti tarjoilun noin 25 metrin kohdalle Louhelalle joka kiitti ja kumarsi. Upea viuhuva kierteinen vastustamattomasti verkkoon. 3-3!


Tasoituksen jälkeen alkoi lopullinen, ennennäkemätön, ilotulitus. Avauspaikasta ja vastuusta kiitti 63 minuutilla kulmalipulta Bamo Ahmadi, jonka kierteinen kulma kaarsi suoraan ruuhkaisan maalinedustan ohi maaliin. Suora maali kulmasta viimeistään oli jonkinasteinen selkärangan murtaja. Yleisö huusi ja hurrasi. Johtomaalista oli juuri rauhoituttu kun Niko Leskelä laittoi lisää lämpöä. Jälleen kulmapotkusta alkanut tilanne. 5-3. Hyvää mieltä ja tunnetta riitti. Meteliä oli ihmetelty Salo Golfin rangella saakka.


Myös Klubi on osoittanut potentiaalin nopeisiin maaleihin sekä nousuihin, joten miesvajauksesta huolimatta loppu oli hoidettava kunnialla eikä päästää vieraita tilanteisiin. Kunniallahan loppu hoidettiin, Elmo Heinonen kävi vielä 87 minuutilla viimeistelemässä Fagerströmin ja Pekka Mattilan esityöstä loppulukemiksi 6-3.


- Me ollaan tiedetty jo pidempään mihin me joukkueena pystytään ja tottakai tätä pelataan yleisölle. Se 12 pelaaja on aina tarpeen. Et jos tästä ei syty niin mistä sitten, Suonperä kiitteli ja pohti yleisön merkitystä sekä kasvavia yleisömääriä.


6-3 voitto nosti SalPan vain pisteen päähän piikkipaikasta. Samalla kolme perättäistä peliä kärkijoukkueista toi erinomaisen saldon: 2 voittoa, 1 tasapeli ja 7 pistettä. Täysi pistepottikaan ei olisi ollut vääryys, mutta tilanteeseen pitää olla erittäin tyytyväinen. Seuraava peli on vajaan viikon päästä. Pahasti koko kauden kontannut derbyvastustaja KaaPo lähtee palauttamaan kunniaansa perjantaina Kaarinassa.


- Keskitytään nyt KaaPo peliin täysin. Kysessä on kuitenkin Varsinais-Suomen derby enkä usko että KaaPo vetää nollilla loppukautta todellakaan. Siellä on uusii valmentaja ja hommaa on paljon tiivistetty. Jos ne jonkun joukkueen haluaa voittaa niin ei tarvitse arvailla, se on SalPa. Se pitää hoitaa kunnialla eikä saa mopo keulia. Henkisesti hyvä testi koko ensi viikko. Helppo peli ei tule missään nimessä, Suonperä vakavoitui.


Paikalla olijat eivät tule eilistä unohtamaan hevillä. Tunnelma oli jo joukkueiden sisääntulosta saakka hieno, yleisö eli mukana. Hetken hiljaisuus oli ymmärrettävää, mutta sen jälkeen noustiin ihan uudelle tasolle. Joukkue kävi pelin jälkeen jälleen kiittämässä yleisöä, nimmarit kävivät kaupaksi ja monet eivät malta odottaa seuraavaa kotipeliä kahden viikon päästä.


Ottelutilastot:


Comments


bottom of page