top of page

Harvinaisia vieraita Kotkasta Saloon

SalPa palaa kolmen vieraspelin jälkeen Kanari Areenalle areenan nimikkosponsorin Ravintola Kanarin isännöimään Ykkösliigan huippuotteluun KTP:tä vastaan. KTP:llä on erityinen paikka SalPan päävalmentaja Jordi Alujan uralla, sillä Alujan valmennusura Suomessa alkoi nimenomaan Kotkassa jossa hän vietti kaudet 2020 ja 2021. Nykysalpasta KTP:ssä ovat pelanneet myös Thomas Agyiri ja Ian Garrett.


  • Kun lähdin KTP:stä niin tiesin että tämä olisi hyvin todennäköistä että he tulisivat vielä vastaan jossain kohtaa. Tottakai on hienoa pelata ensimmäistä joukkuetta vastaan, j oka avasi minulle ovensa Suomessa. Heitä varmaan edelleen seuraan muita tarkemmin, mutta toisaalta sielläkin on vaihtunut tosi paljon jo noista ajoista henkiöt eikä kohtaaminen enää ole ehkä niin merkityksellistä kuin se olisi ollut vaikka heti seuraavana kautena, Aluja pohtii.


Kaudesta 2020 alkanut hissiliike Veikkausliigan ja Ykkösen (nyt Ykkösliiga) välillä on ollut Kotkassa rajua ja sarjataso onkin vaihtunut vuosittain ( 2020 Ykkönen, 2021 Veikkausliiga, 2022 Ykkönen, 2023 Veikkausliiga, 2024 Ykkösliiga). Hissiliikkeestä huolimatta, tai siitä johtuen, KTP jälleen yksi suurimmista nousijasuosikesta. Olosuhteetkin Kotkassa paranivat hiljattain isosti kun perinteikäs Arto Tolsa Areena sai upouuden aurinkokatsomon kaikkine yleisöpalveluineen.


Olosuhteista KTP:n menestys ei jää siis kiinni, eikä se alkukauden perusteella välttämättä kentälläkään muodostu ongelmaksi. Joukkue porskuttaa sarjan kärjessä 24 pisteellä, ainoan tappion joukkue on kohdannnut Joensuussa JIPPOa vastaan. Yhdeksässä pelissä KTP on takonut ylivoimaisesti eniten maaleja Ykkösliigassa: 25.


SalPa on pirteän alun jälkeen valahtanut sarjataulukossa sijalle kahdeksan, mutta samaan aikaan muutaman vaisun kierroksen jälkeen joukkue on parantanut otteitaan valtavasti. Joutsenlauma olikin muutaman minuutin päässä voitosta sunnuntaina Joensuussa sarjan ainoan tappiottoman joukkueen JIPPOn vieraana. Useampi joensuulainen kuuluikin puhuvan pelin jälkeen että SalPa oli selkeästi paras joukkue joka Mehtimäessä on tällä kaudellä nähty. Samaan aikaan on huomioitava, että lauantaina voittamalla SalPa nousisi sarjassa vitossijaa nyt pitävän salolaisia yhden ottelun enemmän pelanneen JäPS:n ohi.


  • Toki olemme parantaneet paljon kahdessa edellisessä pelissä, mutta tässä ei ole kyse vain niistä, sillä parannusta pitää tapahtua koko ajan ja sitä seurata jatkuvasti niin että käyrä on ylöspäin. Tällä hetkellä meidän pelit ovat paljon siitä kiinni miten toimimme avainhetkillä, esimerkiksi boksissa. Tätä pelaamista halutaan parantaa ja samalla löytää upeasti pelanneelle Olli Jakoselle apua maalintekoon ja saada siten uusia nimiä maalisarakkeeseen. Viime peleissä o lemme parantaneet huomattavasti myös puolustuksessa, etenkin kun ottaa huomioon millaiset kaksi peliä meillä on takana niin tuo on erityisen hyvä asia. Jos pystymme jatkamaan tätä niin lauantaina tulee hvyä tulos, Aluja analysoi.


Lauantaina siis Salon urheilupuiston Kanari Areenalla luvassa harvinainen vieras ja huippujalkapalloa. Tule kannustamaan SalPa voittoon!


Ennakkoliput:


Tutustu myös Kolme kovaa -lippupakettitarjoukseen:


Ykkösliigan tilastot ja taulukot:


Comments


bottom of page