top of page

SalPa Suomen Cupin sensaatioon

Ravintola Kanarin isännöimä Suomen Cupin kuudennen kierroksen peli SalPa - FC Inter tarjosi sitä kuuluisaa cup-romantiikkaa koko rahan edestä. Varsinainen peliaika päättyi maalittomaan 0-0 tulokseen ja ratkaisu haettiin cupin sääntöjen mukaan suoraan rangaistuspotkukilpailulla jonka kotijoukkue SalPa voitti 4-3 ja eteni samalla järisyttävästi cupissa kahdeksan parhaan joukkoon puolivälieriin.


Eilisen cup-ottelun lähtökohdat olivat ainakin osin hieman poikkeuksellisest. Usein cupin pelit tuovat mukanaan otteluruuhkan ja joukkueet joutuvat hieman miettimään kokoonpanoaan. Veikkausliiga oli maaottelutauolla ja FC Inter pääsi peliin tuoreilla jaloilla ja parhailla pelaajillaan. SalPan kokoonpanossa sen sijaan nähtiin pari osin yllättävääkin valintaa. Maaliin asteli loukkaantumisesta toipunut, mutta Ykkösessä ilman vastuuta jäänyt, Halil Bagci. Keskikentällä, ja joukkueen kapteenina, ahkeroi 17-vuotias Topi Sistonen.


Varsinkin ottelun ensimmäinen puoliaika tarjosi tilanteita ja tapahtumia molempiin päihin. Vasta 30 sekuntia aloitusvihellyksestä Jesse Huhtala pamautti pallon Interin ylärimaan. Tämän jälkeen hallinnan otti odotetusti Inter, luoden muutamia vaarallisia tilanteita mutta Bagci oli muuri maalilla ja SalPa puolusti kollektiivisesti sekä aktiivisesti. SalPa tosiaan pelasi joukkueena ja peli-ilme oli aivan eri luokkaa kuin mitä viime kierroksilla on nähty. Pallonriistoja, rauhallisia siirtelyitä ja syöttelyitä jotka synnyttivät myös Inter maalille tilanteita.


Toisella jaksolla Interin eväät olivatkin yllättäen syöty ja parhaiksi maalipaikoiksi jäi ensimmäisen jakson paikat. SalPan yhteinäisyys ja agressiivisuus tylsytti vaihtopenkille niin Petteri Forsellin kuin Veikkausliigan maalipyssyn Darren Smithin.


Tunnelma kiristyi ja nousi pikkuhiljaa varsinaisen peliajan loppua kohden, rankkarikisa haisi ilmassa ja sitä saatiin. Alla vielä kuvaus siitä miten rankkarikisa eteni.


Salolaisyleisöä hellitään Cupin merkeissä näillä näkymin 5.7. kun FC Honka saapuu Saloon pelaamaan puolivälieräottelua. Tätä ennen SalPa pelaa vieraissa Ykköstä JäPS:in vieraana. Maanantaille 3.7. merkitty HIFK ottelu siirtynee cupin alta pois ja sen uusi ajankohta varmistunee lähipäivien aikana. Eilisen kaltaisella yhteinäisellä tekemisellä, ilmeellä ja rohkeudella Ykkösessä pisteitä ropisisi kovaa tahtia. Tässä kohtaa cup tuli ehkä juuri oikeaan ja merkitsevään paikkaan.


MIESTEN SUOMEN CUPIN 6. KIERROS SalPa–FC Inter 4–3 rp. (0–0)


Rangaistuspotkukilpailu: Mikael Almen, Inter, epäonnistui, 0–0. Jesse Huhtala, SalPa, maali, 1–0. Iiro Järvinen, Inter, maali, 1–1. Joonas Meura, SalPa, maali, 2–1. Arlind Sejdiu, Inter, maali, 2–2. Valtteri Olsbo, SalPa, epäonnistui (ylärima), 2–2. Olli Jakonen, Inter, maali, 2–3. Bamo Ahmadi, SalPa, maali, 3–3. Luka Kuittinen, Inter, Bagci torjuu, 3–3. Elmo Heinonen, SalPa, maali, 4–3.


SalPan valmennustiimi vahvistuu


SalPan edustusjoukkue vahvistaa valmennustaan ja joukkueen valmennustiimiin liittyy mukaan SalPa Ry:n valmennuspäällikkö Ilkka Virtanen. Virtasen työnkuvaa junioripuolella on hieman uudelleenjärjestelty, jotta tämä onnistuu. Virtanen jatkaa edelleen vanhoissa tehtävissään Ry:n puolella ja tukee samalla edustusjoukkuetta muutamalla tunnilla viikossa.


- Yhteistyö Ilkan kanssa on sujunut alusta asti eriomaisesti ja hän on ollut tärkeä tukija koko ajan. Olen pyytänyt häntä valmennustiimiin mukaan jo pidemmän aikaa ja hänellä on itselläänkin ollut kova halu tulla mukaan. Nyt saatiin kaikki asiat loksahtelemaan paikalleen ja saatiin hänet mukaan. Ilkka tuo omilla vahvuuksillaan puuttuvan palasen valmennustiimiimme. Nyt meillä on juuri sopivasti toisiamme tukevia vahvuuksia. Pystymme jatkossa keskittymään aiempaa paremmin nimemomaan omilla vahvuuksillamme työskentelyyn. Tämä on erittäin hyvä asia joukkueellemme, SalPan päävalmentaja Tero Suonperä kommentoi asiaa.


Edustusjoukkueen puolesta iso kiitos SalPa Ry:n johtoryhmälle myönteisestä suhtautumisesta asiaan ja sen mahdollistamisesta.


Коментарі


bottom of page