top of page

Varsinais-Suomen derbystä pisteet Turkuun

Lähes 600 katsojaa todisti äitienpäivän sunnuntai-illassa tiukkaa taistelua, joka päättyi vieraiden juhlaan. Turkulaisten voittomaali nähtiin ottelun 82. minuutilla, viime vuonna Ruotsista TPS:ään siirtyneen Umar Bala Muhammedin toimesta.


SalPan avauskokoonpanossa ei varsinaisia yllätyksiä ollut, ellei sellaiseksi lasketa Thomas Agyirin siirtymistä alkukauden laitapakin tontiltaan keskikentälle, joka onkin miehen perinteisempi pelipaikka.


TPS oli kuskin paikalla suurimman osan ottelua, vaikka tiukasti puolustanut SalPa ei vieraille liiemmälti vaarallisia maalintekopaikkoja suonutkaan. Kotijoukkueen parhaat vaiheet olivat ensimmäisen jakson loppu ja etenkin toisen jakson alku. Myös TPS-puolustus oli tiivis ja Joutsenlaumakaan ei hyvillä maalipaikoilla juhlinut. SalPa oli lähimpänä johtomaalia 55. minuutilla: Olli Jakonen taisteli pallon itselleen oikeassa laidassa ja löysi syötöllään Keir Fosterin, joka kääntyi hyvin vetopaikkaan ja ampui terävän laukauksen kohti oikeaa alakulmaa - Matias Niemelä TPS-maalilla heittäytyi kuitenkin hienoon torjuntaan.


Loppua kohden TPS-ote tiukkeni. Peli pysyi silti 0-0:ssa - SalPan puolustus oli tiivis ja Jere Koponen hoiti maalia kohti tulleet vedot varmuudella. Turkulaisten painostus tuottikin lähinnä vain kulmapotkujen tulvan ja Salon urheilupuistossa alkoi jo tuoksua matsimakkaroiden lisäksi maaliton tasapeli.


Kaksi murheellista hetkeä oli kuitenkin SalPan näkökulmasta luvassa. Ensin nähtiin punaista: 78. minuutilla Michael John sai keskialueen taklauksestaan keltaisen kortin, joka oli SalPan luottopuolustajalle jo ottelun toinen. Seurauksena siis ulosajo, jonka myötä kauden kaikki Ykkösliiga- ja Suomen Cup -ottelut salolaisten riveissä avannutta Johnia ei nähdä tulevan viikonlopun Seinäjoen vierasottelussa. Muutamaa minuuttia myöhemmin nähtiin sitten ottelun ratkaisu: TPS tuli vauhdilla oikealta, matala keskityspallo pomppi häijyn näköisesti SalPan maalin editse ja lopulta Bala pääsi tuikkaamaan pelivälineen pienestä kulmasta verkon perukoille. Viimeisillä minuuteilla kotijoukkue sai vielä luotua painetta TPS-päätyyn, mutta todellinen paikka tasoitukseen jäi näkemättä.


Täyden pistepotin myötä TPS on nyt Ykkösliigan sarjataulukon kakkosena. Kärkiryhmän muodostavat, turkulaisten lisäksi, odotetusti KTP ja FF Jaro, sekä kauden superyllättäjä Joensuun Jippo. Kärkinelikon takana väijyy SalPa, jolla on seuraavaksi luvassa kolmen vierasottelun putki: ensi sunnuntain SJK Akatemia -pelin jälkeen SalPa matkaa PK-35:n vieraaksi toukokuun 27. päivä ja kesäkuun ottelut starttaavat Jippo-kamppailulla 2.6.


Kotiottelut jatkuvat Joutsenlaumalla kesäkuussa todella mielenkiintoisella kolmen matsin kotiputkella: tuolloin 12 päivän sisään SalPa kohtaa kotinurmellaan KTP:n, KäPan ja JäPS:n. Seuraa tiedotustamme: näihin kolmeen otteluun on pian tulossa myyntiin mahtava ennakkolippupaketti!


Comments


bottom of page