top of page

SalPa-TPS paikallispeli äitienpäivän päätteeksi

Sunnuntaina äitienpäivän päätteeksi Salon keskuskentällä, eli Kanari Areenalla, nähdään yksi kauden odotetuimmista peleistä kun TPS saapuu Salo Friends & Music Festivalin isännöimään otteluun SalPan vieraaksi klo 18.30 alkaen.


Kumpikin joukkue uudistui sekä valmennuksen osalta täksi kaudeksi, että pelaajistoltaan. TPS:ssä tietyt muutokset pelaajistossa ovat ehkä olleet suurempia ja näkyvämpiä. TPS pestasi kolmen vuoden projektiinsa Klubi04:sen ja etenkin TV:stä tutun Miika Nuutisen päävalmentajaksi. Nuutinen pöllyttikin odotetusti niin valmennus- kuin pelaajaosastoa.


Turkulaisten normaaleista tavoista poiketen, Nuutisen nimitys otettiin jopa varovaisen positiivisesti vastaan ja pitkälle projektille on annettu lähtökohtaisesti yläpeukkua. Yksi huomattava ero aiempaan on, että TPS:ssä ei ole enää puhuttu noususta (saati pakkonoususta). Tämä uusi linjaus on samalla johtanut ehkä toisinaan jopa hieman huvittavaan tilanteeseen, että noususta puhumista on kierrelty kuin kissa kuumaa puuroa. Preseason oli TPS:ltä pelillisesti alkuun hieman haastava ja samalla esimerkiksi pikaviestipalvelu X sekä FF2-sivusto alkoikin aika nopeasti täyttyä epäilijöistä. Joukkueen otteet ovat kuitenkin parantuneet isoja askelia Ykkösliigan pelien myötä, vaikkei tämä vielä ihan koko kansitakkikansaa vielä vakuuttanutkaan. Todellisuudessa olisi aidosti suuri ihme ja iso pettymys ellei TPS olisi kauden lopussa yksi kärkijoukkueista ja sitä myöten taistelisi noususta Veikkausliigaan.Kumpikin joukkue on Suomen Cupin ja Ykkösliigan varsin vauhdikkaan ottelutahdin myötä ollut kiireinen. TPS eteni Cupissa torstaina jatkoon voittamalla rankkareilla Ykkösen FC Jazzin Porissa. SalPa puolestaan putosi vastaavasti rankkareilla Veikkausliigaseura EIF:ä vastaan keskiviikkona.


  • Mielestäni on ollut ihan hyvä että pelejä on ollut paljon. Nyt tietysti meillä tilanne rauhoittuu tämän jälkeen ja seuraavaan peliin on aikaa seitsemän päivää. Joukkueessa on muutama loukkaantuminen, joten voi olla että ei saada täyttä 18 miestä kasaan sunnuntaina, mutta todellisuudessa silti ollaan todella kilpailullinen ja vahva joukkue kuten vaikka keskiviikkona näytettiin, SalPan päävalmentaja Jordi Aluja pohtii.


Joukkueet kohtasivat Ykkösliigacupissa Salossa helmikuussa. Tuolloin peli päättyi 1-1, mutta ihan kamalasti tuota peliä ei ole syytä muistella koska kumpikin joukkue oli tuolloin varsin alkutekijöissä pelillisesti ja joukkueiden sopimustilanne oli keskeneräinen. Viime kaudella TPS vei kiihkeän pelin 2-1. Tuosta pelistä mielessä on väärin tuomittu punainen kortti (kortti peruttiin jälkeenpäin) Michael Johnille. Virheestä tuli myös rangaistuspotku josta ratkaiseva 2-1 maali syntyi. Salossa oli takaisinmaksun aika: SalPa rökitti TPS:n helteisellä Kanari Areenalla yli 1300 katsojan edessä peräti 3-0 ja olikin lähellä että Panda Turvan järjestyksenvalvojien piti taluttaa pahasti eksyneet TPS-pelaajat bussiin.


Jos siis jotain niin sunnuntain pelistä voi ainakin odottaa kiihkeää ja kovaa taistelua. TPS:n riveissä nähdään SalPasta useammaltakin kaudelta tuttu Albijon Muzaci, joka solmi pitkän tryoutin jälkeen sopimuksen turkulaisten kanssa. TPS taustaa SalPassa on useammalla pelaajalla kuten Jere Koponen, Olli Jakonen, Severi Pöysä ja Jasper Jalonen. Edellisistä SalPan oma kasvatti Jakonen on Ykkösliigan maalipörssin kärjessä viidellä osumalla. Katsotaan rankaiseeko joku ja miten vanhaa seuraansa.


  • Minä odotan että me pelaisimme paremmin mitä keskiviikkona. Meillä on nyt kaksi peliä nurmella ja saatu muutamat harjoituksetkin nyt alle nurmella, joten toivottavasti saadaan siitä hyötyä. Tottakai tavoite on voittaa se kolme pistettä aina ja etenkin kotona nyt kasvavien yleisömäärien edessä, Aluja paaluttaa.


  • TPS:n peli on kehittynyt koko kauden ajan kuten meidänkin. Kunnioitan suuresti heidän tekemistään ja tavoitteitaan pelissä. Samaan aikaan heillä no menossa rakennusvaihe johon haluamme iskeä. Voimme varmasti satuttaa heitä tietyissä tilanteissa ja samalla suojella omaa maaliamme heiltä. Meillä on tässä taas erinomainen mahdollisuus jatkaa pelin kehittämistä sekä kokonaisvaltaisesti viedä kurssia ylöspäin, hän jatkaa.


Pelissä palvelee anniskelukatsomot niin koti- kuin vieraskannattajille.

Luvassa on paljon yleisöä joten osta liput ennakkoon ja säästy jonoilta.


TERVETULOA!


Äitienpäivän spesiaali

SalPa - TPS

12.5. klo 18.30

Salon keskuskenttä, Kanari Areena

Liput 15€ / 12€ / alle 16v ilmaiseksi (ei tarvitse lunastaa lippua erikseen)

Liput ennakkoon:

Huom TPS-KANNATTAJAT, valitkaa lippukategoria "TPS KANNATTAJA".

Tämä auttaa meitä palvelemaan teitä entistä paremmin.

Comentarios


bottom of page